Alle WordPress plugins die ik gebruik op Webtalis (2022-editie)

Dit is ondertussen alweer het achtste jaar dat ik in een artikel alle plugins deel die ik zelf op Webtalis gebruik.

Elk jaar probeer ik dit artikel weer up-to-date te brengen. In een jaar kan er tenslotte ontzettend veel veranderen, vandaar dat ik deze lijst in dit artikel graag up-to-date maak.

Onderaan het artikel laat ik je zien van welke plugins ik ondertussen geen gebruik meer maak en wat de reden hiervan is. Daarnaast staat in de lijst het jaartal achter alle plugins die vorig jaar niet in de lijst stonden.

Eerlijk is eerlijk, doordat ik deze lijst jaarlijks up-to-date maak word ik ook gedwongen om ieder jaar goed te kijken naar de plugins op mijn website. Een aantal zijn hierdoor komen te vervallen. Kijk dus zeker zelf ook eens kritisch of je alle plugins wel echt nodig hebt.

Akismet

Akismet

Akismet is een anti-spam plugin die standaard geïnstalleerd staat op elke WordPress installatie. Wanneer je reacties op je website toestaat kun je eigenlijk niet zonder een anti-spam plugin en daarom maak ik graag gebruik van Akismet.

Toen ik dit artikel vijf jaar geleden in augustus schreef stond de teller van tegengehouden spamreacties door Akismet op 133992. Ondertussen staat de teller op 194846 tegengehouden spamreacties. Het aantal spamreacties per maand is dus minder geworden, maar het zijn er nog altijd erg veel om zelf handmatig te controleren.

Tegengehouden spamreacties door Akismet

Asset CleanUp: Page Speed Booster

Asset CleanUp: Page Speed Booster

De pluginAsset CleanUp: Page Speed Booster kun je gebruiken om scripts van plugins uit te schakelen op pagina’s waar je de plugins helemaal niet gebruikt.

Er zijn helaas nog altijd plugins die op alle pagina’s van je website scripts plaatsen. Met behulp van deze plugin kun je per pagina aangeven welke scripts en css-bestanden wel of niet geladen mogen worden.

Om deze plugin te gebruiken heb je wel wat technische kennis nodig, aangezien je moet weten wat er wel en niet geladen moet worden, maar als je het goed instelt werkt het perfect en zal de snelheid van je website beter worden.

Beaver Builder

Beaver Builder logo

Beaver Builder is een populaire drag and drop page builder voor WordPress. Simpel gezegd kun je op een eenvoudige manier mooie pagina’s maken en kun je direct goed zien hoe het wordt.

Het staat geïnstalleerd op mijn website, maar over het algemeen gebruik ik gewoon de normale Gutenberg editor. Beaver Builder gebruik ik eigenlijk alleen voor de allerbelangrijkste pagina’s op mijn website, zoals de verkooppagina’s van mijn online WordPress trainingen, uitgebreide artikelen en dat soort zaken. Er zit ook een super handige countdown timer optie bij.

Convertbox (2021)

Alle inschrijfformulieren die je tegenkomt op mijn website om e-books te downloaden en dat soort zaken, dat doe ik allemaal met de plugin Convertbox.

Eigenlijk stel je alles in via de website van Convertbox en met behulp van de plugin kun je het op een makkelijke manier integreren in je WordPress-website.

Ik heb voor deze tool gekozen vanwege de eenvoud. Je hebt echt binnen no-time een aantal mooie opt-in formulieren gemaakt.

Cookiemeldingen plaatsen op je website, je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. Cookie Notice is een handige plugin om een cookiemelding onder- of bovenaan op je website te plaatsen.

Bij deze plugin kun je zelf de tekst instellen, scripts blokkeren, aangeven of er een link naar je privacybeleid moet en nog allerlei dingen meer.

Easy Social Share Buttons for WordPress

Easy Social Share Buttons for WordPress

Wanneer je benieuwd bent welke plugin ik gebruik voor de social media deelknoppen, dan kan ik je vertellen dat ik hiervoor de plugin Easy Social Share Buttons for WordPress gebruik.

Er zijn 22 verschillende ingebouwde templates waar je gebruik van kunt maken. Er zullen dus altijd wel social media knoppen te vinden zijn die goed bij het design van je website passen.

Verder kun je ook de statistieken per sociale netwerk laten bijhouden en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een social media counter. De social media counter zie je bij mij in de sidebar boven het zoekformulier.

Easy Table of Contents (2022)

Easy table of contents

Bij hele lange artikelen wil ik graag een inhoudsopgave plaatsen om jou als bezoeker de mogelijkheid te geven om direct te kunnen zien wat je allemaal kunt lezen in het artikel. Daarnaast kun je eventueel ook direct naar interessante onderdelen door op het kopje in de inhoudsopgave te klikken. Met de plugin Easy Table of Contents is dit mogelijk.

Het enige wat je hoeft te doen is van te voren het design instellen en vervolgens kun je bij ieder artikel individueel bepalen of je een inhoudsopgave zou willen plaatsen of niet. Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde kopteksten uit te sluiten of alternatieve kopteksten te gebruiken in de inhoudsopgave.

Fixed Widget

Q2W3 fixed widget (sticky widget)

Zie je op dit moment nog steeds de sidebar aan de rechterkant? Dat de sidebar meebeweegt doe ik met behulp van de plugin Q2W3 Fixed Widget.

Zodra je de plugin activeert krijg je bij de widgets de mogelijkheid om “Fixed widget” aan te vinken, wat ervoor zorgt dat de widget mee zal bewegen tijdens het scrollen. Je kunt dit het beste doen bij de onderste widgets in je sidebar.

Het kan meteen werken zonder dat je wat hoeft te doen, maar het kan ook zijn dat je zelf een custom ID moet invullen bij de Fixed Widget Options.

Gravity Forms

Gravity Forms

Met Gravity Forms kun je schitterende uitgebreide complexe formulieren maken, maar natuurlijk ook eenvoudige contactformulieren.

Het is wat mij betreft de beste formulieren plugin voor WordPress, dit is dan ook meteen de reden waarom ik de plugin veel op websites van klanten heb geïnstalleerd.

Sinds dit jaar staat Gravity Forms eindelijk ook eens op mijn eigen website. Ik heb dit puur gedaan omdat het een ontzettend gebruiksvriendelijke plugin is en ik nog wel complexe formulieren in mijn hoofd heb voor in de toekomst. 🙂

Wil je meer informatie over Gravity Forms? Bekijk het artikel dat ik over deze plugin heb gemaakt.

Gravity Forms Slack Add-on

De Gravity Forms Slack Add-on gebruik ik omdat je hiermee kunt instellen dat je een melding in Slack (comminucatieprogramma) krijgt van bepaalde formulieren. Ik heb dit voor mijn belangrijkste formulieren ingesteld, zodat ik sneller kan reageren.

InfiniteWP Client

InfiniteWP Client

De plugin InfiniteWP Client heb ik geïnstalleerd omdat ik tientallen websites bezit en deze beheer met behulp van InfiniteWP.

Met InfiniteWP kun je goed het overzicht houden op welke websites er updates gedaan moeten worden, heb je de mogelijkheid om back-ups van je websites te maken, en nog een aantal dingen meer.

Om je website te koppelen aan je InfiniteWP dashboard om alles te beheren heb je de plugin InfiniteWP client nodig. Simpel gezegd zorgt deze plugin dus voor een connectie tussen je website en je eigen InfiniteWP dashboard.

Interactive World Maps

Interactive World Maps

De plugin Interactive World Maps plugin is zeker geen must-have plugins voor de meeste websites. Met deze plugin zou je kunnen laten zien in welke landen en op welke plaatsen je allemaal bent geweest. Je zou het echter ook kunnen gebruiken als je een website over een bepaald land hebt, zodat je kunt showcasen waar mooie bezienswaardigheden zijn.

Zelf gebruik ik het op mijn Over Mij pagina om te laten zien waarvandaan ik gewerkt hebt. Mocht je de plugin willen gebruiken, dan werkt het vrij simpel. Je hebt alleen de GPS coördinaten nodig om plaatsen uit te lichten. Verder kun je instellen of je een wereldkaart wilt, een continent of een land. Alles is mogelijk.

Limit Login Attempts Reloaded

De plugin Limit Login Attemps Reloaded zorgt ervoor dat je invloed hebt op het aantal keer dat een iemand (een ip-adres) mag inloggen op je website, voordat deze (tijdelijk) geblokkeerd wordt.

Het is een hele simpele maar super handige plugin tegen brute force attacks, zodat jouw website weer wat veiliger is.

Loco Translate

Loco Translate

Wanneer je een thema of plugin zou willen vertalen vanuit WordPress zelf, dan kun je het best Loco Translate gebruiken.

Hoewel ik voor Webtalis altijd vertalingen handmatig buiten de website om heb gemaakt, was ik toch een keer lui om deze plugin te installeren en een bepaalde plugin te vertalen. De plugin is zeker geen must-have, maar kan ontzettend handig zijn als je veel plugins of thema’s zou willen vertalen.

Post SMTP (2022)

Om e-mail vanuit de website zo goed mogelijk te versturen maak ik gebruik van de Post SMTP plugin. Standaard zal je WordPress website via php mail functie iets versturen. Dit komt over het algemeen een stuk minder goed aan dan bijvoorbeeld via SMTP.

Met Post SMTP heb ik dan ook ingesteld dat alle mail via de website verloopt via SMTP. In makkelijkere woorden, via mijn eigen mailserver waar ik ook mijn ‘normale’ mails mee verstuur.

Search Exclude

Search Exclude

Een aantal pagina’s van mijn website wil ik niet in de zoekresultaten hebben van WordPress. Met de plugin Search Exclude kun je deze pagina’s met een simpele druk op de knop uit de zoekresultaten filteren.

Deze plugin zorgt er overigens niet voor dat de pagina’s uit de zoekresultaten van Google blijven. Het is puur en alleen voor de zoekresultaten van je eigen WordPress website.

SyntaxHighlighter Evolved

SyntaxHighlighter Evolved

Zo nu en dan plaats ik weleens HTML, CSS of PHP code in een bericht of pagina die je kunt overnemen om te gebruiken op je eigen website.

Om ervoor te zorgen dat de opmaak goed blijft en de code geen conflicten oplevert maak ik gebruik van de plugin SyntaxHighlighter Evolved. Daarnaast is er zoals de naam al zegt syntax highlighting voor bepaalde programmeertalen.

Ultimate Addons for Beaver Builder

De Ultimate Addons for Beaver Builder plugin zegt eigenlijk al een beetje wat het doet. Het is een uitbreiding op Beaver Builder en geeft je een aantal hele aantrekkelijke functies die je kunt gebruiken op je website.

Zo kunnen video’s meescrollen met het scherm, kun je fotogalerijen maken, progressiebalken en nog allerlei andere dingen. Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken als je Beaver Builder al gebruikt.

VaultPress

Back-ups maken is ontzettend belangrijk en hoe fijn is het als het volledig automatisch geregeld kan worden? Op Webtalis en de Webtalis Academy maak ik gebruik van realtime back-ups met behulp van de plugin VaultPress.

Ik heb zelf nog abonnementen lopen van voor de tijd dat het alleen gecombineerd werd met Jetpack. Hedendaags is het echter alleen nog te combineren met Jetpack. Wil je realtime back-ups, dan is dit alleen mogelijk met het Professional pakket. Dagelijks back-ups laten maken is al mogelijk vanaf het Personal pakket.

WP Rocket

WP Rocket

Vind je Webtalis een snelle website? De plugin WP Rocket draagt hier zeker zijn steentje aan bij. Sinds drie jaar maak ik voor de caching van al mijn websites, dus niet alleen Webtalis, gebruik van WP Rocket. Sinds dit jaar doe ik dit in combinatie met de SG Optimizer.

Met WP Rocket maak je statische HTML-bestanden van een dynamische WordPress blog. Nadat er een statische HTML-bestand van een pagina gemaakt is, zal deze door de server geladen worden wanneer een bezoeker deze pagina bezoekt. Op deze manier hoeft de server niet een aantal zwaardere taken uit te voeren om de pagina weer te geven.

Waarom WP Rocket? Het is echt super eenvoudig in te stellen en ik haalde hier de beste snelheidsresultaten mee.

Yoast Comment Hacks

Yoast Comment Hacks

Met de plugin Yoast Comment Hacks zorg ik ervoor dat mensen die voor het eerst een reactie achterlaten naar een speciale pagina worden doorgestuurd.

Naast dat je mensen die voor het eerst een reactie achterlaten kunt doorsturen kun je ook een minimale reactielengte invullen, mails sturen naar mensen die gereageerd hebben, bovenliggende reacties aanpassen en reactie notificatie e-mails er beter uit laten zien.

Yoast SEO Premium

Yoast SEO

Yoast SEO gebruik ik natuurlijk voor de zoekmachine optimalisatie van deze website. In plaats van de gratis versie, maak ik wel gebruik van de betaalde versie, namelijk Yoast SEO Premium.

Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid om een meta titel en beschrijving in te vullen, een pagina-analyse uit te voeren, een sitemap aan te maken, en dat soort dingen.

Met de premium variant heb je geen last van advertenties, krijg je interne link suggesties, kun je gebruikmaken van de redirect manager en nog veel meer.

Wanneer je benieuwd bent hoe ik deze plugin heb ingesteld kun je altijd het artikel Yoast SEO instellen bekijken.

Yoast SEO Video

Als toevoeging op bovenstaande plugin, maak ik ook gebruik van de Yoast SEO Video plugin. Wat hier de voordelen van zijn? Je video’s in WordPress zijn volledig responsive. Standaard is dit namelijk niet het geval bij video’s die je embed in een artikel op je WordPress-website.

Verder helpt de plugin er natuurlijk bij om je video’s als video-zoekresultaat in Google te krijgen, heb je een aparte video sitemap en zijn er nog een aantal andere dingen die de plugin doet. Zeker de moeite waard als het aan mij ligt.

YouTube Subscribe Bar

Wil je meer abonnees op je YouTube kanaal? Met de plugin YouTube Subscribe Bar kun je automatisch een abonneer knop genereren onder elke YouTube video die je op je website plaatst.

Hoewel deze plugin momenteel al een jaar niet meer is geupdatet, werkt deze bij mij nog uitstekend. Wel heb ik net na de installatie wat aanpassingen moeten doen om het goed te laten werken en weergeven.

Welke plugins ik niet meer gebruik

Zoals je ondertussen gezien hebt zijn er een aantal nieuwe plugins bijgekomen waar ik gebruik van maak. Het zijn 5 plugins meer dan een jaar geleden. Het totaal staat dit jaar op 25 en dat vind ik er wel genoeg.

Hieronder volgt een korte overzicht van de plugins die ik het afgelopen jaar van de website heb gehaald.

Van de website afgehaald in 2021/2022

Table of Contents Plus
Dit is een inhoudsopgave plugin. Ik heb deze plugin omgeruild voor de Easy Table of Contents plugin. De reden is eigenlijk alleen omdat ik vind dat de andere plugin net iets fijner werkt.

SG Optimizer
Dit is een optimalisatie plugin van SiteGround om je website sneller te maken. De reden dat ik het verwijderde is simpelweg omdat ik vorig jaar ben overgestapt op een andere WordPress hosting. Hoewel het tegenwoordig ook geschikt is om te gebruiken op andere hostingproviders, is het dubbelop omdat ik ook WP Rocket gebruik.

Van de website afgehaald in 2020/2021

Thrive Quiz Builder
Wanneer je een quiz zou willen maken op je website, kan ik je zeker aanraden om eens naar de Thrive Quiz Builder te kijken. Zelf had ik deze plugin op de website staan omdat ik een quiz wilde tonen op de pagina waar ik over deze plugin heb geschreven. Ik vond het uiteindelijk een beetje overkill voor mijn website, aangezien ik het verder niet voor deze website nodig heb.

CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids
Wanneer je een responsive tabel wilt maken om prijzen van bepaalde pakketten te tonen, dan is CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids een echte aanrader.

Je hebt verschillende tabelsoorten, allerlei mogelijkheden in kleuren, ribbons en icoontjes. Daarnaast kun je zoveel rijen en kolommen maken als je zelf wilt en zijn tooltips natuurlijk ook altijd handig om tekst kwijt te kunnen.

Tegenwoordig zitten dit soort functies vaak ook in pagebuilders. Zelf heb ik het niet meer nodig, aangezien ik geen verschillende pakketten meer heb.

Van de website afgehaald in 2019/2020

AMP
AMP is een bepaalde methode om webpagina’s te bouwen voor statische content die supersnel getoond kan worden. Om een pagina instant te kunnen laden beperkt AMP wat je kunt doen. Zo worden onder andere design-elementen gestript om de snelheid te verbeteren. Ik heb deze plugin van mijn website afgehaald omdat ik hier geen resultaten mee behaalde. Dit wil niet zeggen dat jij dit ook niet kunt doen, het blijft een handige plugin. Zie ook het artikel AMP uitschakelen.

Glue for Yoast SEO & AMP
Aangezien ik AMP niet meer gebruik, heb ik de plugin Glue for Yoast SEO & AMP ook niet meer nodig. Met deze plugin zorgt er onder andere voor dat Yoast SEO goed geïntegreerd wordt in de AMP-versie van je website en dat de meta-data op de juiste manier wordt geïmplementeerd. SEO-problemen zal je dus zeker niet snel krijgen.

Klassieke editor (Classic editor)
Deze plugin kennen ontzettend veel mensen wel. Deze gebruikte ik om gebruik te kunnen maken van de oude vertrouwde WordPress editor. Net als met alles moet je op een gegeven moment doorgaan en meegaan met de vernieuwing. Dit artikel is dan ook gewoon geschreven met de nieuwe Gutenberg editor.

Pretty Link Lite
Met Pretty Link Lite kun je links cloaken, anders gezegd links verbergen. Ik gebruikte dit altijd voor affiliatelinks, maar ondertussen maak ik nieuwe links altijd aan zonder er een verborgen link van te maken. De bestaande laat ik gewoon redirecten vanuit het .htaccess-bestand. Deze Plugin is hierdoor weggegaan.

Smush
Met Smush kun je afbeeldingen nog net even wat extra optimaliseren zonder kwaliteitsverlies. Het zorgt er dus voor dat de afbeelding minder kb’s groot is. De laadtijd wordt hierdoor toch weer net iets sneller. Ik gebruik deze plugin niet meer omdat ik mijn afbeeldingen altijd handmatig volledig optimaliseer en deze plugin hierdoor niks meer te doen had.

WebP Express
Met WebP Express kun je jouw jpg/png bestanden laten converteren naar een webp-bestand. Dit bestand kan dubbel zo klein zijn, waardoor het zeker interessant is om te gebruiken. Op dit moment vond ik de afbeeldingen te hard achteruit gaan in kwaliteit, waardoor ik de plugin heb weggehaald.

Van de website afgehaald in 2018/2019

Use Google Libraries
Met deze plugin kon je JavaScript libraries waar WordPress gebruik van maakt en die ook gehost worden door Google, laden via Google in plaats van je eigen server. Helaas gaf deze plugin afgelopen jaren conflicten, waardoor ik ermee op ben gehouden.

Van de website afgehaald in 2017/2018

FooBox Free Image Lightbox
Met FooBox free image lightbox kun je, zoals de naam al doet vermoeden, eenvoudig zorgen dat afbeeldingen in WordPress galerijen openen in een lightbox.

Het is een lichte plugin die deze simpele taak goed uitvoert. Het was tevens de eerste plugin waarmee je ook echt een responsive lightbox kreeg. Sindsdien ben ik fan en heb ik het al voor verschillende websites gebruikt. Deze plugin is er bij mij uitgegaan omdat ik er eigenlijk vrijwel geen gebruik van hoefde te maken.

Quick Page/Post Redirect Plugin
Het komt weleens voor dat ik een pagina verwijder of een URL aanpas en vervolgens de oude of verwijderde URL wil doorsturen naar een andere pagina. Voor het gemak kun je hiervoor een plugin als Quick Page/Post Redirect Plugin gebruiken om 301 redirects te maken. Ik ben zelf gestopt met deze plugin omdat ik alles via het .htaccess-bestand regel.

WP Super Cache
WP Super Cache is een cache plugin die statische HTML-bestanden van een dynamische WordPress blog maakt. Nadat er een statische HTML-bestand van een pagina gemaakt is zal deze door de server geladen worden wanneer een bezoeker deze pagina bezoekt. Op deze manier hoeft de server niet een aantal zwaardere taken uit te voeren om de pagina weer te geven. Ik gebruik deze plugin niet meer omdat ik ben overgestapt naar WP Rocket. Deze plugin is nog eenvoudiger in te stellen en ik haalde er betere resultaten mee.

Youtube Channel Gallery
De plugin Youtube Channel Gallery zorgt ervoor dat alle video’s van je YouTube kanaal worden getoond. Ik heb deze plugin een tijd gebruikt om alle video’s van Webtalis op 1 pagina te laten zien. Ondertussen heb ik een Webtalis TV pagina en kun je alle video’s natuurlijk ook altijd bij de bijbehorende artikelen terugvinden.

Van de website afgehaald in 2016/2017

Content Views (2016)
Met Content Views kun je artikelen in een grid lijst laten zien, zonder dat je zelf de code hoeft in te duiken. Het is zeker een handige plugin om een lijst van je artikelen in een responsive grid layout te laten zien op bijvoorbeeld de homepage.

Marketers Delight plugin (2016)
Dit was een plugin die bij het thema Marketers Delight hoort en voor een aantal extra functionaliteiten zorgde. Ondertussen is de plugin in het thema ingebouwd, waardoor de plugin zelf overbodig is geworden.

Van de website afgehaald in 2015/2016

amr shortcode any widget
Een handige plugin wanneer je een widget in een bericht of pagina wilt toevoegen met behulp van een shortcode. Ik gebruikte deze plugin voor maar 1 pagina en deze was niet eens zo heel interessant. Reden genoeg voor mij om de plugin te verwijderen en de betreffende pagina iets aan te passen.

Arqam
In Sahifa, het vorige thema waar ik gebruik van maakte, zat standaard de light versie van de plugin Arqam. Je kon met deze plugin een social counter toevoegen aan je website. In de plugin Easy Social Share Buttons for WordPress zat deze functie echter ook. Hier maak ik dus nu gebruik van.

Contact form 7
Een gratis formulieren plugin waar ik jarenlang gebruik van heb gemaakt. In de tussentijd ben ik echter overgestapt op Gravity Forms met oog op de toekomst. Contact Form 7 blijft een prima optie voor eenvoudige formulieren.

Google Analytics by Yoast (heet nu Google Analytics by MonsterInsights)
Ik vond het eerlijk gezegd een beetje schandalig dat ik een plugin gebruikte om een analytics code toe te voegen aan mijn website. Het is iets wat je heel eenvoudig zelf kunt doen. Ik heb dit nu dan ook gedaan.

Widget CSS Classes
Bij het vorige design van deze website had ik in de sidebar de mogelijkheid nodig om een extra css class toe te voegen aan een widget. Sinds het nieuwe design is dit niet meer nodig, dus daarom is deze plugin verdwenen.

WP Sweep
WP Sweep stond vorig jaar op mijn website geïnstalleerd omdat ik er net gebruik van had gemaakt. Je kunt er je database mee opschonen, wat zeker geen kwaad kan om eens in de zoveel tijd te doen. Het is echter niet noodzakelijk om deze plugin geïnstalleerd te laten, omdat je er verder niets mee doet. Vandaar dat deze plugin verdwenen is.

Maak jij ook gebruik van deze plugins?

Ik hoop dat je het net als vorig jaar interessant vond om te zien welke plugins ik gebruik op Webtalis.

Maak jij ook gebruik van één of meerdere plugins uit deze lijst of ken je juist een ontzettend goede plugin waarvan je opkijkt dat ik er geen gebruik van maak? Laat het weten in de reacties hieronder.

46 reacties

 1. Goedemorgen Maikel,

  Allereerst mijn complimenten voor je youtube instructies. Op basis daarvan heb ik – zonder enige voorkennis of ervaring- binnen drie weken een zeer acceptabele site kunnen bouwen voor onze club van oldtimer brommers en motoren. Uiteraard heb ik duimpjes opgestoken en me via je site aangemeld. Dat verdien je. Nu ben ik op zoek naar een eenvoudige “members only” plugin. Het idee is dat er voor bezoekers allerlei info te zien is die ze moet motiveren om lid te worden van de club en dar er achter de members only knop een heleboel informatie komt alleen voor leden. Zoals: het clubblad, oude folders, handleidingen, technische info etc. Het is niet de bedoeling op de site echt dingen met reacties te doen. Ik heb even de plugin “WP members membership” geprobeerd omdat die veel installaties kende en WP compatible is, maar zonder instructie vond ik dit -ook omdat ik geen ervaring heb- een lastige. En ook omdat die direct helemaal op de “reactie”toer ging. Misschien kun je een eenvoudigere plugin aanraden. Of heb je er zelfs een instructievideo over. Vriendelijke groet, Hans

  1. Leuk om te horen dat je een website hebt kunnen opzetten aan de hand van mijn artikelen en ook op mijn link hebt geklikt. 🙂
   Ik heb geen artikelen over dat type membership plugins. Wel weet ik dat de plugin Ultimate Member regelmatig gebruikt wordt voor dit soort dingen. Of het makkelijker in te stellen is dan WP Members membership is weet ik niet, daar ik geen ervaring heb met die plugin.

 2. Hallo, is er een plugin die je aanraadt om een portfolio-pagina aan te maken?
  Ik ben al een tijdje op zoek om mijn illustraties en werk in een portfolio te zetten en toe te voegen als pagina in de heater maar loop steeds vast.

  Alvast bedankt.

  1. Ik maak nooit echt portfolio pagina’s, maar je hoeft hier niet perse een plugin voor te hebben. Het is een kwestie van de juiste pagina-indeling maken om weer te geven wat je zou willen weergeven.

 3. Dit, beste Maikel, is een heel fijne en praktische informatie. Ik kan hier veel mee doen, denk ik.
  Zoals nu met Gravity Forms. Lijkt mij zeer interessant, maar heb toch een beetje angst voor het uitgeven van een redelijk fors bedrag, omdat ik niet kan achterhalen of het voor mij werkbaar is.
  Ik zou het moeten kunnen gebruiken niet alleen in samenwerking met Elementor, maar ook met een inschrijfformulier voor een activiteit waarbij voor verschillende items al dan niet betaald moet worden.
  Weet jij of dat kan en zo ja met welke keuze?

  1. Als ik het goed begrijp moet er dus ook een koppeling komen met een betaalprovider. Er zijn extra add-ons voor Gravity Forms om bijvoorbeeld iDEAL betalingen te ontvangen via Mollie, dus volgens mij zal alles dus wel mogelijk moeten zijn. In combinatie met Elementor werkt het verder sowieso.

 4. Hi Maikel,
  Welke tool gebruik jij om e-books te maken? en welke tool om die popup aan de zijkant te tonen waar je een e-book kunt downloaden/aanvragen?

 5. Bedankt voor je uitstekende uitleg in je mail van vandaag.
  Ik kon m’n site via wordpress niet meer bereiken, dat is nu opgelost en ik heb alle plug-ins (voorlopig) uitgeschakeld. Ik vrees dat er een schuldige bij zit (waarschijnlijk Photo Gallery by Supsystic). Als dat de schuldige is, wat kan ik best gebruiken om de foto’s te tonen?
  Ik krijg ook veel valse mails. En als ik op Google naar de site vraag, dan krijg ik, bij de naam, allemaal Chinese letters.
  Wat gebeurt er?

  1. Je zal eerst moeten ontdekken wat echt de schuldige is voordat je naar een alternatief kijkt natuurlijk. Envira gallery is echter altijd een goede photo gallery plugin. Wat de valse mails betreft valt vanaf hier niks te zeggen. Als je chinese tekens bij je website hebt staan in Google zal je vermoedelijk gehackt zijn.

 6. Ha Miakel,

  Interessante plugins. Ik heb pas een Thema gekocht. Hierin wordt o.a. WP form 7 gebruikt. Hier bevestig jij wat ik ook al vind. Dat de mail er karig uit ziet. Ik ga Gravity Forms installeren.
  Bedankt!

 7. Hoi Maikel, Wat een lange lijst zeg. Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar een soort van agenda die ik op mijn site wil plaatsen. Het liefst een super eenvoudige die ook op de GSM goed zichtbaar is. Steeds meer mensen zoeken met hun telefoon vandaar. Deze agenda zou ik dan zelf gewoon handmatig dagelijks kunnen bijhouden. Eventueel zelfs een simpele indeling in dagdelen. Bijvoorbeeld kiezen voor ochtend middag of avond.

  1. Dat is een lastige. Met een webshop was dit zo geregeld, maar blanco als losse agenda zijn er niet heel veel die hieraan voldoen. Je kunt wel iets gebruiken als The Events Calendar, maar dat is toch niet helemaal precies wat je zoekt denkt ik. Wel het proberen waard.

 8. Hallo Maikel,
  Dank voor deze update. Heb nog wel een vraagje.
  Je meldt dat je Smush eraf hebt gegooid omdat je handmatig de grootte van je afbeeldingen bijwerkt.
  Ik heb een website met heel erg veel foto’s en allemaal in een te groot formaat. Hierdoor is de site te ‘zwaar’ geworden en te langzaam.
  Ken jij een alternatieve plugin voor Smush (of raad je die toch aan) om automatisch de foto’s die je upload in de goed grootte te zetten (zonder kwaliteitsverlies) en die de foto’s in een te groot formaat die al op de site staan automatisch aanpast?

  Dank en groet, Florence

  1. Zie de tip van Frits hieronder. Hij is tevreden met reSmush.it en is zo te zien ook fotograaf, dus die wil zijn kwaliteit wel behouden. Smush zelf deed het verder ook prima, maar ik doe alles al voordat ik het naar de website upload. 🙂

 9. Ik ben ook ooit begonnen met BeaverBuilder. Goede bouwer maar wel een beetje ingehaald door o.a. Elementor. Maar Beaver, Elementor, Divy etc is een eindeloze discussie natuurlijk en uiteindelijk heel persoonlijk waar je het liefst mee werkt.

  Ik zie geen security plugin? Ik gebruik iThemes al een tijd. Makkelijk in te stellen en te beheren.Zo heb ik bijvoorbeeld ingesteld dat iedereen en alles dat probeert in te loggen met “admin” meteen voorgoed verbannen wordt.

  Voor Yoast Pro is er tegenwoordig een goed alternatief: Rankmath. Is nog gratis ook en inetgreerd zelfs met Elementor.

  Een goed Smush alternatief is “reSmush.it”. Doet zijn werk goed en gratis.

  1. Ik vind Beaver Builder inderdaad net wat fijner werken. Zijn verder allemaal goede tools waar je ontzettend veel mee kan, dus zeker gebruiken wat werkt voor jou. 🙂

   Limit Login attempts Reloaded gebruik ik tegen brute force attacks. Verder vind ik het persoonlijk vaak overkill om meer dan dat te hebben en kan het je website ook vertragen.

   Van Rankmath al wel gehoord, maar nog geen tijd gehad om het te testen. Het werkt nu verder ook prima zonder problemen.

 10. Hoi Maikel,

  Bedankt voor je lijst van nu gebruikte plugins. Sinds enkele maanden ben ik weer terug bij een WP site. Ik had hier al een aantal plugins op geïnstalleerd maar kreeg daarna veel meldingen via Jetpack dat mijn site steeds offline was.
  Ik heb nu nog een backup, contacform en akismet-plugin geïnstalleerd staan.
  Ik ben dus nogal huiverig voor veel plugins. Ik kreeg de tip om per plugin deze uit of aan te zetten en te kijken welk effect dit had. Gek genoeg heb ik de plugin Jetpack, die deze meldingen gaf, eraf gegooid maar krijg de meldingen nog steeds.
  Wat is wijsheid hier?

  1. De meldingen gaan ook niet via de plugin, maar via het WordPress.com account waar Jetpack aan gekoppeld staat. Het kan dus heel goed dat je die meldingen nog krijgt. Is de website verder daadwerkelijk offline of zijn het vals-positieve meldingen, want dat kan natuurlijk ook.

 11. Het is heel leuk om te zien welke plugins jij gebruikt en vooral de plugin Interactive World Maps, naar zo’n soort plugin ben ik al haast een jaar naar op zoek. Maar ik ben ook nog op zoek naar de volgende twee plugins. Ik wil tekst openklappen en kom steeds bij accordion voor FAQs en die zoek ik niet. Op sommige sites zie je die en er staat dan vaak een + voor. De tweede plugin heeft te maken met een alfabet. Ik zoek iets dat wanneer je op een letter klikt er een lijstje met woorden tevoorschijn komt die met die bepaalde letter beginnen. En ik wil deze lijstjes zelf samen stellen. Kan jij me daar mee helpen? Alvast hartelijk dank voor de moeite.

  1. Ben niet bekend met plugins die dit kunnen bewerkstelligen voor je (op de faqs/accordion wat je dus niet zoekt na).

   Je zou ook losse pagina’s kunnen maken per letter en bovenaan elke pagina een lijst tonen met alle letters, zodat mensen goed door de website heen kunnen gaan.

 12. Superfijn om jouw rijtje plugins te volgen. En naar jouw voorbeeld alert te blijven om plugins die niet echt meer nodig zijn te verwijderen. Eén die niet in het rijtje staat is een beveiligingsplugin Wordfence. Ik gebruik hem om inlogpogingen van bots en hackers te beperken tot 3 en meteen te blocken voor 2 uur.
  Hoe regel jij dat? Benieuwd, groet van Erna

  1. Nee, klopt. Ik had eerst vanuit server niveau een standaard blokkade op de login url, waardoor je altijd door een soort recaptcha test moest. Dit werkt ondertussen helaas niet meer helemaal goed. Momenteel heb ik Login Lockdown daarvoor.

 13. Ik zie bij een website de volgende URL met een hashtag. Is er een plugin die dit doet?

  #1500_Euro_Lenen_Zonder_BKR-Toetsing

 14. hallo
  ik wil een nieuwe pagina plaatsen op de website, waarop sympathisanten knn inschrijven door op een button te klikken, en dat het aantal inschrijvers dan meteen gepubliceerd wordt.
  Kan je me zo een aanraden, ajb?

  grt
  wim

 15. Hi,
  Moet je trouwens om plugins te installeren het business abonnement nemen? Of kan dat bij de personal of premium ook wel?
  Ik wil namelijk een site maken, met per agenda item per pagina. Daarin een reserverings module (tips?) en een betaal plugin zoals mollie.
  Ik hoor je reactie graag, super handige site heb je trouwens!

  1. Hangt er vanaf welke WordPress versie je hebt. Op deze website praat ik eigenlijk over de WordPress.org versie en niet zozeer de .com versie. Sinds nog niet heel lang kun je inderdaad ook op WordPress.com plugins installeren. Dit is vanaf het business abonnement ja.

 16. WP Smush lijkt mij wel wat, maar ik vraag mij af of hij ook de door mij op de website geplaatste foto’s et cetera ook smush… want ik heb een aantal verschillende formaten, maar een handleiding in het Nederlands kan ik niet vinden.
  Het zou jammer zijn als mijn foto’s na het smushen van formaat veranderen. Wie kan mij minder ongerust maken omtrent de werking ervan.

 17. Interessant! Wie zou de auteur moeten zijn van Easy Social Share Buttons for WordPress? Ik krijg in het geheel niet zo’n scherm te zien als in het voorbeeld, ik vraag me af of ik wel de goede plugin heb, maar ik kan geen andere vinden met deze naam. Groeten Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *