4 WordPress tips voor beginnende bloggers

Tips voor Bloggers

WordPress is in 2003 gemaakt voor bloggers. Ondanks dat we al heel wat jaren verder zijn en WordPress veel is veranderd, is het nog steeds een top blogplatform die door vele mensen gebruikt wordt.

Er zijn veel manieren om een betere blogger te worden en veel van deze manieren kun je behalen met WordPress. In dit artikel behandel ik 4 tips die jou als blogger vooruit kunnen helpen.

Neem een eigen domeinnaam

WordPress en andere blogplatformen hebben een optie zodat je gratis een blog kunt starten. Als je een gratis blog aanmaakt krijg je een domeinnaam als jouwblog.wordpress.com.

Het probleem hiervan is dat het minder professioneel overkomt en dat de mogelijkheden beperkt zijn. Je hebt een website op wordpress.com in plaats van jouwblog.nl. De grotere blogs hebben niet voor niets allemaal hun eigen domeinnaam.

Heb jij een jouwblog.wordpress.com of een andere jouwblog.blogplatform.com domeinnaam? Neem dan een eigen domeinnaam, het is niet zo duur als je denkt.

In dit artikel kun je bekijken hoe je een blog kunt starten met WordPress.

Maak gebruik van plugins

WordPress plugins installeren is één van de handigste opties die je bij WordPress.org hebt en het kost bijna geen moeite om het te installeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin die het kan.

Het hangt van je blog af welke plugins voor jou handig zijn. Veel van deze plugins zijn gratis, eenvoudig te begrijpen en erg nuttig.

Vergeet niet dat je alle plugins wel up-to-date moet houden, zodat alles goed blijft functioneren.

Doe aan zoekmachine optimalisatie

Als blogger wil je dat mensen lezen wat je te zeggen hebt. Het schrijven van een blogbericht is voor jou waarschijnlijk niet het moeilijkste gedeelte, het moeilijkste gedeelte is om ervoor te zorgen dat mensen jouw blog weten te vinden.

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, kan hier een belangrijke rol in spelen. Door je blog te optimaliseren voor de zoekmachines kom je hoger in de zoekresultaten en ben je dus beter vindbaar.

De basis van zoekmachine optimalisatie kun je al voor een deel doen met een WordPress plugin. De plugin “WordPress SEO by Yoast” is hier perfect voor. Ik maak zelf ook gebruik van deze plugin.

Bekijk altijd het voorbeeld voor je op publiceren klikt

Of je nou een beginnende blogger bent of een ervaren blogger, het is altijd verstandig om eerst een voorbeeld van je blogbericht te bekijken voordat je op publiceren klikt.

Je denkt nu misschien dat dit is om typefouten te controleren, maar dit is niet het enige wat fout kan gaan als je een bericht plaatst. Een HTML code kan verkeerd uitpakken of misschien heb je een afbeelding op de verkeerde plek gezet. Dit soort fouten kun je er eenvoudig uit filteren door eerst het voorbeeld te bekijken.

Neem het zekere voor het onzekere en controleer altijd je berichten door het voorbeeld te bekijken.

2 reacties

  1. Ik raad mensen aan om een lijstje te maken met plugins die goed werken en dat lijstje op een goede plek te bewaren. Er zit een hoop rommel tussen en niet elke WordPress plugin werkt even goed. Door een lijstje te maken kun je bij nieuwe WordPress installaties altijd terugkomen op de plugins die wel goed werken. Dit bespaart tijd en frustratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *