5 goede social media plugins voor WordPress

Social media plugins

Het beheren en bijhouden van een blog is ontzettend veel werk.

Je moet geweldige content maken waar je lezers van smullen en die ook nog eens interessant en nuttig zijn.

Het schrijven van een nieuw artikel is alleen maar een gedeelte van het proces. Nadat je artikel geschreven is moet je het publiceren op je website en het de wereld kenbaar maken.

Google kan je hiermee helpen door je hoog in de zoekresultaten te plaatsen, maar dit zal zeker niet met al je artikelen gebeuren. Om dan toch zoveel mensen mogelijk te kunnen bereiken kun je gebruik maken van social media.

Een Tweet, een update op je Facebook-pagina of een update op Google+ kan ervoor zorgen dat je bezoekers naar je website trekt.

Nadat iemand op je artikel terecht is gekomen wil je hem of haar natuurlijk ook de mogelijkheid geven om je artikel nog verder te verspreiden.

In dit artikel zal ik 5 goede social media plugins voor WordPress met je delen die je eventueel kunt gebruiken om bezoekers de mogelijkheid te geven je artikelen te delen. Het gaat om zowel betaalde als gratis plugins.

Easy Social Share Buttons for WordPress

Easy Social Share Buttons for WordPress

Easy Social Share Buttons for WordPress is de social media button plugin die ik sinds enkele dagen op Webtalis gebruik. Deze plugin heeft echt ontzettend veel mogelijkheden en functionaliteiten en laat je de standaard deelknoppen helemaal vergeten.

Zo zijn er 12 verschillende templates om het uiterlijk van je social media knoppen te bepalen, kun je uit 10 verschillende posities kiezen waar je de buttons kunt plaatsen en je kunt zelfs het aantal shares op 8 verschillende manieren laten weergeven of je kunt dit uitschakelen.

Verder kun je ook de klikstatistieken per sociale netwerk laten bijhouden en kun je ook nog volgknoppen maken voor onder andere je Facebook-pagina, Twitter, Google+, YouTube, en nog een aantal andere social media netwerken.

De vele mogelijkheden zijn eigenlijk niet in het kort te beschrijven. Wanneer je benieuwd bent naar alle mogelijkheden, dan kun je het beste de demo pagina bekijken.

Easy Social Share Buttons for WordPress is te downloaden op CodeCanyon

Digg Digg

Digg Digg

Digg Digg herken je waarschijnlijk wel als je dit blog al een tijdje volgt. Digg Digg is de plugin waar ik voorheen gebruik van maakte voor deze website en op sommige websites nog steeds heb draaien.

Met Digg Digg kun je aan de linker- of rechterkant van je artikel een meebewegende (floating) balk weergeven met de standaard deelknoppen. Het is daarnaast ook nog mogelijk om boven- en/of onderaan je artikel deelknoppen te plaatsen.

Uiteraard geeft de plugin ondersteuning aan alle populaire sociale netwerken en je hebt tevens de mogelijkheid om lazy loading in te schakelen om de performance van je website te verbeteren.

Digg Digg is te downloaden op WordPress.org

WordPress Article Social Share

WordPress Article Social Share

WordPress Article Social Share is nog een goede plugin voor als je de standaard deelknoppen zat bent. Met deze plugin kun je gebruik maken van deelknoppen met een elegant en flat design die ook nog eens snel laden.

Je kunt kiezen uit verschillende vooraf gedefinieerde skins die alle belangrijke social media netwerken ondersteunen. De posities waar je uit kunt kiezen zijn onder andere boven- en/of onderaan het artikel, aan de zijkant van het artikel en in het artikel.

Verder kun je zelf de volgorde van de buttons bepalen, is het volledig responsive en kun je de aantal keren dat een artikel gedeeld is in het beheerders gedeelte bekijken bij het bericht- of pagina overzicht.

WordPress Article Social Share is te downloaden op CodeCanyon

Simple Share Buttons Adder

Simple Share Buttons Adder

Simple Share Buttons Adder is een plugin waarmee je eenvoudig deelknoppen van onder andere Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest kunt toevoegen aan je berichten en pagina’s.

Je hebt de keuze uit 8 verschillende designs voor de knoppen en je hebt ook de mogelijkheid om zelf een design te maken. Verder kun je de deelknoppen boven of onderaan het artikel plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor beide.

Daarnaast heeft deze plugin nog heel veel andere configuratie opties. Zo kun je de grootte van de knoppen aanpassen, kiezen of je het aantal shares wilt laten zien, een tekst naast de knoppen toevoegen, en nog veel meer.

Simple Share Buttons Adder is te downloaden op WordPress.org

Mashshare

Mashshare

Mashshare is een plugin die geïnspireerd is op de deelknoppen die op Mashable.com gebruikt worden. De deelknoppen zijn lekker groot en vallen goed op.

Mashshare kan ook het totale aantal shares van Facebook en Twitter naast de buttons laten zien en je hebt ook nog de mogelijkheid om een abonneer button te gebruiken om meer aanmeldingen voor je nieuwsbrief te krijgen.

Verder kun je de deelknoppen bovenaan, onderaan of boven- en onderaan een artikel plaatsen, maar het is ook mogelijk om handmatig een plekje voor de buttons in te stellen door een bepaalde code in je thema te zetten.

Wil je meer social media knoppen dan alleen Facebook en Twitter, dan moet je een add-on aanschaffen. Vind je Facebook en Twitter voldoende, dan kun je gewoon gratis gebruik maken van de plugin.

Mashshare is te downloaden op WordPress.org

Over naar jou

Hierboven staan slechts 5 goede plugins waar je gebruik van kunt maken. Er is verder nog veel meer keuze als het gaat om social media plugins waarmee je deelknoppen op je website kunt plaatsen.

Met zoveel keus zal er voor iedereen wel een plugin zijn die bij zijn of haar website past. Over welke plugin ben jij erg tevreden en waarom is dit het geval?

Laat het weten in de reacties hieronder.

12 reacties

 1. Hey, bedankt voor het delen van deze informatie.

  Wordt er nog veel content gedeeld door middel van Social Sharing of is dit nihil en zijn hier cijfers van?

  Mvg,

  Coen

 2. Recent is de API van LinkedIn ingetrokken waardoor je geen teller meer kunt zien bij de deelknoppen. Nu heb ik begrepen dat het mogelijk moet zijn om een plug-in te installeren die de teller zelf bijhoud (zonder de API, maar op basis van het aantal kliks denk ik…) . Weet jij een plug-in die dit kan?

 3. Hallo Maikel,
  Zonder dat je het wist heb je me al een aantal keren geholpen met mijn wordpress website. Bedankt daarvoor!

  Nu heb ik twee problemen waar ik niet uitkom. Hopelijk jij wel.
  Ik heb Simple Share Buttons Adder geïnstalleerd. Alleen krijg ik van die tooltip-achtige tekstjes als ik met de muis over de buttons ga, zoals Share on Facebook etc. Weet jij hoe je dat of verwijdert of verandert in een Nederlands tekstje?

  De tweede vraag gaat over het verwijderen van de tekst ‘Ondersteund door WordPress’. Ik heb thema twenty sixteen. Heb jij enig idee?

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  Edith

  1. Er zit volgens mij geen vertaalbestand bij Simple Share Buttons Adder. Echt veranderen zal dus niet lukken, tenzij je het aanpast in de code (en dat verdwijnt dan weer bij de volgende update).

   Met CSS zal je het stukje ondersteund door WordPress kunnen weghalen.

   1. Bedankt voor je reactie.

    Jammer dat de vertaalstand ontbreekt.

    In de CSS had ik het bewuste stukje al proberen te vinden, maar helaas dat was me niet gelukt.

 4. Hoi Maikel,

  Ik heb een blog op WP van Theme: Accelerate en vroeg me af het inderdaad zo is dat als ik een post plaats en ik zie bv een dag later bij de facebook deelknop 21 staan, zijn dit dat echt 21 gedeelde berichten ?
  Of kan dit ook zo zijn dat als ik die betreffende post op mijn FB heb geplaatst er mensen knikken op de link en zo komen op mijn blog ?
  groetjes Diana

 5. Ik maak nu gebruik van de knoppen van de Jetpack plugin. Stel nu dat ik deze wil vervangen door andere, moet ik dan ergens op letten, qua volgorde ofzo? ( eerst de oude verwijderen, of juist niet? Wordt het aantal likes, etc gewoon overgenomen door de nieuwe knoppen?) Ik ben benieuwd.

  1. Je kunt inderdaad eerst het beste de oude buttons weghalen. Op deze manier zie je direct na het activeren van de nieuwe plugin hoe alles staat en geeft het geen conflicten met elkaar.

   De likes, tweets, etc. staan gekoppeld aan de URL’s en staan dus los van de plugin. De nieuwe plugin neemt de aantallen dus gewoon over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *