5 manieren om geld te verdienen met je website

geld verdienen met je website

De ene website is de andere niet en daarom zal je voor iedere website moeten uitzoeken wat het beste verdienmodel is.

Vragen als “Welke verdienmodel moet ik gebruiken?” en “Wat werkt voor mijn niche (markt)?” zijn moeilijk te beantwoorden. Het hangt tenslotte van verschillende factoren af.

Door de jaren heen heb ik verschillende manieren geprobeerd om geld te verdienen met mijn websites. Sommige werkten en sommige faalden. Het is belangrijk dat je nooit opgeeft wanneer iets niet lukt, er zijn altijd andere mogelijkheden.

De hoofdreden waarom de meeste mensen falen met hun website is niet omdat hun idee of website slecht is. Het is omdat de verwachtingen te hoog zijn, waardoor mensen sneller opgegeven. Verwacht geen bergen met geld te verdienen met je website, dit is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Waar ik wel van overtuigd ben is dat iedereen een leuk extra zakcentje kan verdienen met zijn of haar website en dat je wellicht de uitzondering kan worden die meer dan alleen een leuk zakcentje met een website kan verdienen.

5 Verdienmodellen voor je website

Hieronder staat een kort overzicht met 5 manieren die uitleggen hoe je geld kunt verdienen met je website. Dit zijn niet alle manieren om geld te verdienen met je website, er zijn er veel meer, maar dit zijn de meest voorkomende.

Advertentieruimte verkopen en Google Adsense

De meest populaire vorm van geld verdienen met een website is om advertenties te plaatsen. We weten allemaal wat het is, maar je kunt er op verschillende manieren geld mee verdienen.

De meest voorkomende vorm van advertenties die je op een website ziet staan is natuurlijk Google Adsense. Bij Google Adsense krijg je per klik een x bedrag. Voor veel mensen zorgt Google Adsense voor de eerste inkomsten via hun website.

Hoewel veel mensen Adsense gebruiken, is het in sommige niches niet altijd de beste keus om geld mee te verdienen.

Een andere manier is om advertenties te verkopen voor een x bedrag per week, maand of jaar. Bedenk van te voren goed hoeveel je ermee wilt verdienen en ga nooit lager zitten dan het bedrag wat je bijvoorbeeld met Google Adsense kunt verdienen.

Voordelen

 • Wanneer je een advertentie verkoopt heb je gegarandeerde inkomsten;
 • Je hoeft weinig te doen om geld te verdienen;
 • Je kunt met Adsense verschillende posities en kleuren testen voor optimaal resultaat.

Nadelen

 • Wanneer je een advertentie verkoopt kun je er niet meer aan verdienen voor de tijd dat het verkocht is;
 • Adverteerders komen en gaan, je zal regelmatig nieuwe moeten zoeken.

Affiliate Marketing (producten van een ander verkopen)

Een ander populaire manier om geld te verdienen met je website is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je een product die je bezoekers ergens anders kunnen kopen.

Iedere keer als je een product aanraadt is er een kans om geld te verdienen en het is volledig passief. Je hoeft maar één keer iets te plaatsen en het kan je geld opbrengen zonder extra werk.

Het vinden van affiliate programma’s in Nederland kan een hele opgave zijn. Ik maak zelf gebruik van TradeTracker en PayPro en ben hier erg tevreden over.

Bij TradeTracker zijn veel webwinkels aangesloten (op moment van schrijven 1989) waar je je bij kunt aanmelden om fysieke producten te promoten. TradeTracker steekt naar mijn mening ook met kop en schouders boven andere affiliate programma’s uit als het gaat om gebruiksvriendelijkheid.

PayPro is een affiliate programma waar je veel digitale informatie producten als e-books, video’s en cursussen kunt vinden. De affiliatelinks staan bij alle producten klaar voor gebruik en bij een sale heb je het geld meteen tot je beschikking wat PayPro uniek maakt.

Het geld van de sale kan nog wel worden teruggehaald als de koper zijn of haar geld terugvraagt, dit is bij mij nog niet vaak voorgekomen. Je kunt ook nog eens helemaal zelf bepalen wanneer je uitbetaald wilt worden.

Voordelen

 • Je kunt er goed aan verdienen;
 • Je hoeft zelf niets te leveren en ook de klantenservice is voor de winkel waar je naar doorverwijst;
 • Er zijn voor iedere markt wel producten te vinden.

Nadelen

 • Goedkeuring van een sale kan in sommige gevallen lang duren;
 • Goede producten hebben soms een slechte verkooppagina;
 • Geen gegarandeerd geldbedrag per maand.

Verkoop je diensten

Klanten werven voor je eigen diensten is ook een goede manier om geld te verdienen met je website. Een blog kan je hierbij goed helpen.

Wanneer je een dienst hebt wil je graag meer klanten. Om meer potentiële klanten te bereiken kun je een blog maken en hierop schrijven over je diensten en gerelateerde onderwerpen. Op deze manier laat je zien dat je verstand hebt over het onderwerp waar je bezoeker iemand voor zoekt.

Voordelen

 • Alles wat je kunt verdienen is voor jezelf;
 • Makkelijk op te zetten;
 • Een blog converteert goed.

Nadelen

 • Je ruilt tijd in voor geld;
 • Klanten hebben altijd gelijk, ook al is dit niet het geval;
 • Het kan voorkomen dat je een tijdje geen enkele klant hebt.

Verkoop je eigen producten

Telkens vaker zie ik dat mensen hun eigen producten maken. De simpelste methode is een E-book schrijven in een Word document en om die vervolgens om te toveren in een PDF-bestand om het te verkopen.

Wanneer je een eigen product wilt maken moet je wel eerst weten wat jouw bezoekers willen hebben. Hoe kom je hierachter? Vraag aan je bezoekers wat zij nodig hebben en maak daar een product voor.

Wanneer je geen verstand hebt van hoe je een betaalsysteem op je website krijgt en hoe je een affiliatesysteem opzet kun je jouw product aanmelden bij PayPro. Je kunt dit eenvoudig implementeren op jouw website met een simpele code van hun betaalsysteem en affiliatesysteem. Het kost je wel een x percentage per verkoop.

Voordelen

 • Werkt goed om meer autoriteit te krijgen, je verkoopt tenslotte een product;
 • Een goed product kan erg veel geld opleveren;
 • Affiliates sturen bezoekers door waardoor jij meer omzet kunt maken;
 • Dankzij affiliates zijn de inkomsten volledig passief.

Nadelen

 • Het kost tijd om een product te maken en het product kan floppen.

Verkoop je website

Je website verkopen kan het meeste geld opleveren (op korte termijn). Heb je een goedlopende website waar je te weinig tijd voor hebt of waar je geen zin meer in hebt om verder mee te gaan? Je kunt het altijd verkopen.

Er zijn geen echte regels hoeveel je voor een website kunt vragen. Een goede mogelijk is dat je jouw website kunt verkopen voor de inkomsten die je in 12–36 maanden zou genereren.

Wanneer je website al jaren goed loopt en veel autoriteit heeft in de niche waarin je actief bent, dan kun je natuurlijk zelf een bedrag verzinnen die je ervoor wilt hebben.

Voordelen

 • Je krijgt in 1 keer een groot geldbedrag;
 • Kan verkocht worden in korte tijd;
 • Een goede website kan je genoeg opleveren voor een heel jaarsalaris of meer.

Nadelen

 • Je hebt geen website meer of een website minder als je er meerdere hebt.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *