6 dingen die je als blogger niet moet doen

Geef niet op

Er zijn genoeg artikelen te vinden over dingen die je wel moet doen als blogger zijnde.

Er zijn echter ook genoeg dingen die je niet moet doen en dit is in sommige gevallen net zo belangrijk zijn.

Wanneer je de verkeerde dingen doet en blijft doen kan het drastisch gezegd het einde van je blog betekenen.

Verwacht niet direct succes

Succes is iets wat veel bloggers graag zo snel mogelijk willen zien. Het is ook de reden waarom de meeste bloggers snel weer stoppen.

Het is dus belangrijk om niet met de verkeerde verwachtingen te starten met bloggen. Wanneer je net begint is het niet erg dat je na 5 blogberichten nog geen 1000en bezoekers naar je website krijgt.

Negeer je lezers niet

Je lezers negeren is iets wat je dus echt niet mag doen. In de meeste niches (er zijn uitzonderingen) schrijf je voor je lezer en niet voor jezelf.

Het heeft weinig nut als ik in dit blogbericht ga vertellen wat ik gister gegeten heb, jij zit hier niet op te wachten. Ik zou eigenlijk je verwachtingen negeren als ik dit wel zou doen.

Daarnaast is het verstandig om de reacties op je blog niet te negeren, zeker niet als je net bent begonnen want dan zijn reacties zeldzaam. Blijf in contact met je lezers, dit houdt je dicht bij je doelgroep en kan je op nieuwe blog ideeën brengen.

Doe geen andere bloggers na

Dit komt vaak voor, een populaire blogger doet iets en er volgen meteen een hoop andere bloggers die allemaal in meer of mindere mate hetzelfde willen doen terwijl ze in dezelfde niche actief zijn.

Jullie hebben dezelfde doelgroep, waarom zouden mensen jou volgen als je alleen maar dezelfde dingen doet als andere bloggers?

Blijf jezelf en doe ook andere dingen. Wil jij net zo populair worden als de blogger die je nadoet, dan is het verstandig om iets unieks te doen.

Wanneer de populaire blogger die je volgt alleen maar blogberichten schrijft, dan kun jij er bijvoorbeeld voor kiezen om ook regelmatig video’s te plaatsen. Dit is anders, persoonlijker en pakt misschien wel heel goed uit.

Geen nieuwe blogberichten plaatsen

Dit is een intikkertje maar zeker waar. Wil je dat bezoekers blijven komen, dan moet je regelmatig met nieuwe blogberichten komen.

Als jij jezelf niet zover kan krijgen om regelmatig iets te plaatsen op je blog, waarom zou een lezer dan terug moeten komen als er toch niets nieuws te lezen valt?

Bepaal voor jezelf hoe vaak je in de week/maand wil bloggen en probeer je hieraan te houden. Het kan altijd voorkomen dat het een keer niet helemaal lukt, maar dit moet je zo snel mogelijk weer oppakken.

Je moet zoekmachine optimalisatie niet vergeten

Tegenwoordig is het zonde om niet aan zoekmachine optimalisatie te doen. Het kan natuurlijk zijn dat je er niets van snapt, zo zijn we tenslotte allemaal begonnen.

Er is echter ontzettend veel informatie te vinden over de basis van zoekmachine optimalisatie. Je hoeft niet alles tot in de details perfect te doen, een goede permalinkstructuur, title tag en h1 tag kan al een stap in de goede richting zijn.

Wanneer je een WordPress website hebt kun je het artikel over zoekmachine optimalisatie voor WordPress websites lezen op deze website.

Zorg niet voor een gebruiksonvriendelijke website

Iedereen zegt dat bloggen om de inhoud gaat, dat content king is, maar dit klopt eigenlijk niet helemaal.

Het zit namelijk zo, wanneer je bezoekers niet snappen hoe je website in elkaar zit of als je teksten niet goed leesbaar zijn door bijvoorbeeld een raar lettertype, dan heb je gewoon een probleem. Het maakt dan niet uit of je teksten fantastisch zijn.

Website usability is en blijft altijd een erg belangrijke factor op internet.

2 reacties

  1. Leuk lijstje, nog een paar toevoegingen:
    – Vergeet niet dat samenwerken met andere bloggers erg krachtig kan zijn
    – Vergeet niet in te springen op nieuwswaarde
    – Maak een blog structuur nooit te complex
    – Negeer je statistieken niet – analyseer en leer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *