7 Facebook tips voor elke WordPress-gebruiker

7 Facebook tips voor elke WordPress-gebruiker

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat er gigantisch veel mensen actief zijn op Facebook.

Wanneer je een website hebt is de kans hierdoor aardig aanwezig dat je ook dingen doet met Facebook om mensen te bereiken.

In dit artikel geef ik je daarom meerdere tips over wat je allemaal kunt doen met WordPress in combinatie met Facebook.

#1 Facebook Open Graph metadata toevoegen

Wanneer een pagina van een website gedeeld wordt zal Facebook altijd een titel, beschrijving en afbeelding willen tonen.

Door Facebook Open Graph metadata aan je website toe te voegen vertel je Facebook wat de juiste titel, beschrijving en afbeelding is van een pagina.

Met behulp van de plugin Yoast SEO kun je het op de eenvoudigste manier toevoegen. Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd kun je bij “SEO -> Sociaal -> Facebook” de Open Graph metadata inschakelen.

Facebook open graph metadata toevoegen in WordPress

Vanaf nu zit je goed en zal Facebook altijd de juiste gegevens binnenkrijgen om te gebruiken.

#2 Verkeerde afbeelding bij Facebook

Hoewel de Open Graph metadata informatie geeft aan Facebook, kan het alsnog voorkomen dat er weleens de verkeerde afbeelding wordt gekozen bij een artikel.

Zo kan het zijn dat je uitgelichte afbeelding te klein is en een andere afbeelding van de pagina gebruikt wordt. Het kan ook een totaal andere reden hebben, maar het belangrijkste is dat het wordt opgelost.

Wanneer je de Open Graph metadata op je website hebt geactiveerd om aan te geven welke afbeelding gebruikt wordt, dan is de volgende stap om het op te lossen vaak de Facebook Debugger.

Facebook debugger

Vul hier de URL van de pagina in en klik op “Fouten opsporen”. Vervolgens zal Facebook haar werk doen om het aan te passen.

Meer informatie over verkeerde afbeeldingen bij artikelen in WordPress kun je lezen in het artikel Verkeerde afbeelding bij je website op Facebook.

#3 Instant artikelen op Facebook

Tegenwoordig heb je op Facebook “Instant artikelen”. Het is een functionaliteit waarmee je jouw artikelen 10 keer zo snel kunt laten tonen op een mobiele device.

Wanneer je dit instelt voor je website komen je artikelen ook op de server van Facebook te staan. Wanneer een bezoeker vervolgens op Facebook op een link naar je website klikt, dan zal hij het artikel via de server van Facebook zien. De laadtijd zal hierdoor sneller zijn.

Er zijn natuurlijk zowel voor- als nadelen als je dit instelt voor je website. Bekijk dus wat voor jou het beste is. Wil je het instellen op je website, dan kun je je aanmelden bij Facebook Instant Articles. Vervolgens kun je met behulp van de plugin Instant Articles for WP alles instellen.

#4 Facebook Page plugin toevoegen in WordPress

Met behulp van de Facebook Page plugin kun je jouw Facebookpagina promoten op je WordPress website. Met de Facebook Page plugin kun je namelijk een like box genereren en op je website plaatsen.

Op deze manier kunnen bezoekers van je website jouw Facebookpagina liken zonder je website te verlaten. Hoewel het de Facebook Page plugin heet is het overigens helemaal geen plugin voor WordPress. Je genereert op een pagina een code die je op jouw website kunt plaatsen.

Meer informatie over hoe je een like box kunt toevoegen aan je website kun je lezen in het artikel Facebook Page Plugin box op je WordPress website plaatsen.

#5 Facebook pixel op je website plaatsen

Wanneer je wilt starten met Facebook advertenties, dan zal je al snel de Facebook pixel op je website willen integreren.

Met de Facebook pixel kun je namelijk een cookie verzenden naar de bezoekers van je website en hier een aparte advertentiegroep voor maken op Facebook.

Dit is dan ook de reden waarom je zelf weleens advertenties op Facebook ziet staan van een website die je pasgeleden hebt bezocht.

In het artikel Facebook pixel op je WordPress website plaatsen laat ik je zien hoe je deze pixel op je website kunt plaatsen.

#6 Facebook video insluiten

Op Facebook zie je genoeg video’s voorbij komen en misschien plaats je ook wel zelf video’s op Facebook.

Wanneer je een video tegenkomt die helemaal bij je website past of wanneer je je eigen Facebook video’s op je WordPress website wilt plaatsen, dan raak je misschien al snel de weg kwijt.

Het toevoegen van een Facebook video in WordPress gaat niet zoals een Youtube video. Je kunt een video toevoegen door de insluitcode op te halen via onder andere de pagina Embedded Video & Live Video Player en deze vervolgens te plakken in je artikel.

Geavanceerde instellingen voor het embedden van een Facebook video

Voor een uitleg hoe je Facebook video’s kunt insluiten op je website kun je het artikel Facebook video insluiten op je WordPress website bekijken.

#7 Facebook reacties in WordPress

Je hebt het vast weleens een keer gezien. Een website waar je met je Facebook account kon reageren. Mensen hoeven op deze manier niet eerst hun naam, e-mailadres, etc. in te vullen bij een reactie.

Daarnaast is het natuurlijk een voordeel dat je met Facebook reacties geen last hebt van alle spamreacties die in WordPress binnenkomen. Wel kan er op deze manier niet anoniem gereageerd worden, wat niet iedereen prettig zal vinden.

Een ander voordeel is dat je door Facebook reacties meer likes en bezoekers kunt genereren naar je artikelen. Alles kan tenslotte nog eenvoudiger gedeeld en gezien worden.

Om Facebook reacties toe te voegen aan jouw WordPress website kun je de plugin Facebook Comments gebruiken en de stappen volgen die de plugin aangeeft.

Kan er nog meer?

Jazeker, er zijn nog wel een aantal dingen die je kunt doen met Facebook in combinatie met WordPress die ik hier nog niet in heb gezet.

Denk hierbij aan een “Vind ik leuk” knop of de mogelijkheid om in te loggen op je WordPress website via je Facebook account.

Het is eigenlijk best bizar hoeveel er allemaal mogelijk is, bepaal daarom voor jezelf wat je wel of niet wilt gebruiken. Ik hoop in elk geval dat de tips in dit artikel je verder op weg hebben geholpen om te doen wat je wilt bereiken met Facebook in combinatie met WordPress.

10 reacties

  1. Ik zou graag de nieuwste facebook-berichten van mijn account vermelden op m’n website. Als ik dan een nieuw bericht deel op m’n tijdlijn is het de bedoeling dat deze ook refrest op m’n site. Kan dat?

  2. Hoi Maikel

    heb je het ook anders om zodra ik een artikel op mijn website plaats dat er op mijn facebook en twitter gelijk een berichtje verschijnt ik heb al eens bij plug in gekeken maar er staan er zoveel dat je door de bomen het bos niet ziet .

    En als ik mag vragen is er een plug in die mijn webside als ik dat zou willen in een andere taal zet of is daar een ander trucje voor of jij weet

    gr Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *