7 WordPress thema’s voor bruiloften

7 WordPress Thema's Bruiloften

Wat niet iedereen weet, is dat je een WordPress website kunt gebruiken om iedereen op de hoogte te stellen van een aanstaande bruiloft. Gelukkig zijn er prachtige WordPress thema’s beschikbaar om bruiloften een extra mooi tintje te kunnen geven.

Je bruiloft moet tenslotte de mooiste dag van je leven worden en als het even kan, is het toch prachtig als de mensen van wie je houdt mee kunnen kijken. Ook na de bruiloft kun je de website prima online laten staan om bijvoorbeeld bruidsfoto’s op te kunnen plaatsen.

Voor dit artikel heb ik gekeken naar WordPress thema’s die je kunt gebruiken voor een aanstaande bruiloft. Voor iedere thema in dit artikel moet wel betaald worden. Het gaat om premium thema’s.

#7 Wedding

Wedding Thema
Zo nu en dan kom je op het internet WordPress thema’s tegen waar je alle kanten mee op kunt. In het geval van het thema Wedding is dat zeker zo. Als je van plan bent om te gaan trouwen met jouw geliefde, is dit zeker een thema dat je eens bekeken moet hebben.

Je kunt met dit thema onder meer kiezen uit twintig romantische effecten en meer dan honderd icoontjes. Verder kun je de website eenvoudig op orde brengen door het één en ander met één klik in en uit te schakelen en gebruik maken van liefst zes verschillende koppel-frames. Dit thema kun je ook gebruiken om jullie verhaal te delen, foto’s te plaatsen en om gasten uit te nodigen.

Klik hier en bekijk het thema Wedding

#6 The Wedding Day

The Wedding Day Thema
Een ander thema waar je aan kunt denken om een bruiloft aan te kondigen, is het thema The Wedding Day. Je hebt daarbij de keuze uit in ieder geval twee verschillende stijlen. Zo kun je gaan voor een rounded shape header en een elegant circle slider of juist voor een solid white header met een full width slider. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Het thema heeft verder vele mogelijkheden. Je kunt gaan voor een boxed en full-width layout, hebt de keuze uit tien verschillende header layouts en meer dan twintig verschillende footer layouts. Daarnaast kun je de website voorzien van een live countdown timer met animaties, zodat iedereen precies weet hoeveel dagen het nog duurt tot de grote dag. Ideaal aan dit thema is dat er ook uitgebreide video tutorials zijn voor als je er toch niet helemaal uitkomt.

Klik hier en bekijk het thema The Wedding Day

#5 Honeymoon & Wedding

Honeymoon & Wedding Thema
Honeymoon & Wedding is ook een ideaal thema om jouw vrienden op de hoogte te houden van de aanstaande bruiloft. Zo is er bijvoorbeeld een Drag & Drop Builder aanwezig, waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw site eenvoudig opgebouwd kan worden. Daarnaast kun je ook rekenen op een gastenboek, countdown timer en evenement kalender.

Met het thema heb je daarnaast nog een aantal keuzes: boxed of full-width layout en wel of geen sticky header. Daarnaast heb je de keuze uit tien verschillende headers en liefst twintig verschillende footer layouts. Ook is er bij dit thema een tutorial zodat ook beginners met Honeymoon & Wedding aan de slag kunnen.

Klik hier en bekijk het thema Honeymoon & Wedding

#4 Wedding Theme

Wedding Thema Idylle Wedding
Een ander bruiloft-thema waar mijn oog op gevallen is, is Idylle. Het gaat om een strak en modern thema waarbij je een aantal belangrijke keuzes hebt. Zo kun je zelfs aangeven welke kleur bloemetjes het thema moet gebruiken. Je kunt kiezen tussen rood, blauw, oranje, geel, roze en groen.

De makers denken zelf ook te weten waarom Idylle het beste bruiloft thema is. Zo is er een uniek menu, kun je kiezen uit drie verschillende types van het welkom-element, is er een muziek player aanwezig, wordt er gebruik gemaakt van een countdown, social buttons en een slider en kun je door middel van een RSVP-formulier ervoor zorgen dat mensen zich inschrijven voor de bruiloft. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Klik hier en bekijk het thema Wedding Theme

#3 The Wedding Date

The Wedding Date Thema
Soms kan het ook fijn zijn als je een mooie, maar toch wat simpelere website hebt voor jouw bruiloft. In dat geval is The Wedding Date een uitkomst. Je kunt uit meerdere kleuren kiezen en onder de grote header kun je wat kwijt over jullie verhaal, een countdown plaatsen en nieuws bijhouden met betrekking tot de bruiloft.

Ideaal is dat je bij dit thema ook bruidmeisjes en getuigen een plek kunt geven op je website. Daarnaast is ook bij dit thema de mogelijkheid tot een fotogalerij en een RVSP formulier aanwezig, zodat mensen zich kunnen inschrijven voor aanwezigheid bij het huwelijk.

Klik hier en bekijk het thema The Wedding Date

#2 Wedding Paradise

Wedding Paradise Thema
Een ander thema dat je kunt gebruiken voor een bruiloft, is Wedding Paradise. Met het thema kun je veel kanten op. Je kunt gaan voor een variant met een horizontaal menu of juist één met een verticaal menu aan de rechterkant van de website. Je hebt daarnaast ook de keuze uit drie kleuren: Roze, Turquoise en Paars.

Hoe uitgebreid je de website maakt, kun je natuurlijk zelf bepalen. Er is in ieder geval een mogelijkheid voor een slider, een countdown timer, een muziekplayer, het bijhouden van evenementen rondom de bruiloft, een foto-album en uiteraard een RSVP-formulier waarmee je precies bij kunt houden wie langs komt op de bruiloft.

Klik hier en bekijk het thema Wedding Paradise

#1 Event +

Event+ Thema
Event + is een thema dat gebruikt kan worden voor meerdere gelegenheden. Het thema is prima geschikt voor verschillende soorten evenementen, waaronder bruiloften. Het thema is voorzien van de nodige moderne functionaliteiten, waaronder een visual composer en een slider.

Event + onderscheidt zich vooral met zijn design van de eerdergenoemde thema’s voor bruiloften. De onderdelen die je aantreft, zijn in grote lijnen echter wel hetzelfde. Zo zie je weer onder meer een optie waarmee je een verhaallijn kunt plaatsen, foto’s toe kunt voegen en je kunt zelfs vrienden hun zegje laten doen op de website. Een thema dat dus van alle gemakken is voorzien.

Klik hier en bekijk het thema Wedding Event +

4 reacties

  1. Hi Maikel, leuk artikel! Nu hebben wij al een tijdje onze website klaar, omdat wij al over minder dan twee maanden gaan trouwen en wij hadden dus al zelf een thema gekozen (“Together”). Wij hebben daar ook de countdown-tool op waar jij in je artikel over schrijft. Het enige wat ons maar niet lukt, is om dat ding goed in te stellen. Je kunt alleen een datum kiezen en niet de tijd (voor zover wij weten). Dat betekent dat de teller om 22.00u al overspringt en een dag minder telt. Dan zouden we dus de avond voor de bruiloft al op “0” zitten. Heb jij hier tips voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *