7 WordPress thema’s voor cafés

7 WordPress Thema's Cafés

Ben je de eigenaar of ken je de eigenaar van een café die nog geen eigen website heeft of wel toe is aan een update van zijn huidige website? Dan is dit het lijstje waar hij of zij zeker iets mee kan.

Voor dit artikel ben ik op zoek gegaan naar zeven thema’s die gebruikt kunnen worden door eigenaren van en café om hun plek wat meer op te laten vallen. Al deze’s thema’s kennen hun eigen stijl en functionaliteiten. Wat ze bijzonder maakt, heb ik er ook bij gezet.

In dit artikel gaat het wel om premium thema’s. Dat betekent dus dat er wel betaald voor de thema’s moet worden.

#7 Growler

Growler WordPress Thema
Het eerste thema dat ik tegen kwam voor een café is Growler. Het thema heeft het grote voordeel dat hij makkelijk aan te passen is. Ook als je dus niet zoveel verstand hebt van WordPress, wordt het een fluitje van een cent om dit thema geschikt te maken voor jouw website. Ook krijg je een bestandje meegestuurd waar je wat aan hebt bij het instellen.

Wil je de website van jouw café ook direct voorzien van een online koopfunctie? Ook dat is mogelijk met Growler. Er is namelijk ondersteuning voor eCommerce. Tevens is er een kalender aanwezig waarin je zelf evenementen kunt plaatsen.

Klik hier en bekijk het thema Growler

#6 Elegantia

Elegantie WordPress Thema
Een thema die geschikt is voor en restaurant of café heeft logischerwijs andere functionaliteiten nodig dan bijvoorbeeld een thema dat geschikt is voor een voetbalwebsite. Daar is over nagedacht door de makers van Elegantia.

Zo is er rekening gehouden met functies als reserveringen, menu’s, evenementen, een galerij en team members. Ook is er een grote slider aanwezig, zodat mensen alvast kunnen zien wat ze van jouw café kunnen verwachten.

Klik hier en bekijk het thema Elegantia

#5 NUVO

NUVO WordPress Thema
Modern en geavanceerd, dat zijn volgens de makers van NUVO de woorden die het thema het best omschrijven. Het thema is ideaal geschikt voor restaurants, cafés en bistro’s. De makers weten dat iedere plek zijn eigen stijl en gevoel heeft en daarom zijn er meerdere demo’s ontwikkeld.

De makers van NUVO zijn ervan overtuigd dat je met dit thema binnen enkele dagen jouw eigen website voor jouw café online kan hebben. Met hulp video’s en bestanden als het nodig is. Een aantrekkelijke parallax image zorgt ervoor dat bezoekers echt gegrepen worden door jouw website.

Klik hier en bekijk het thema NUVO

#4 Grand Restaurant

Grand Restaurant WordPress
Grand Restaurant is ook ideaal geschikt voor een café. Ideaal is dat je in de balk bovenin de belangrijkste informatie zoals je adres en telefoonnummer kwijt kunt, zodat potentiële klanten in één oogopslag weten waar ze moeten zijn.

Daarnaast zijn er vele functionaliteiten, waaronder het toevoegen van menu’s, sliders, galerijen en nog veel meer. Het thema biedt ook ondersteuning voor onder meer WooCommerce. Revolution Slider zit ingebouwd in het thema.

Klik hier en bekijk het thema Grand Restaurant

#3 LemonChili

LemonChili
Het is niet ondenkbaar dat mensen voordat ze bij jouw café binnenstappen, eerst even willen zien wat jouw café te bieden heeft. Gelukkig kun je met LemonChili complete menu’s toevoegen aan je website, zodat men precies weet wat er te halen valt.

LemonChili is ook echt ontworpen met klanten in het achterhoofd. Alle belangrijke informatie, zoals de openingstijden en aankomende evenementen, kun je eenvoudig op de website tonen door bijbehorende widgets.

Klik hier en bekijk het thema LemonChili

#2 Linguini

Linguini WordPress Thema
Linguini behoort tot de absolute topsellers als het gaat om thema’s voor restaurants en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit mobielvriendelijke thema is te gebruiken voor een restaurant, café, bistro, bar en nog veel meer. Daarbij kun je hem zelf naar eigen wens instellen door onder meer het kleurschema te bepalen.

Daarnaast zijn er prachtige menu’s, is er een systeem voor reserveringen aanwezig en kun je evenementen kwijt op je website. Zo weten mensen het voortaan altijd als er iets bij jou in het café te doen is.

Klik hier en bekijk het thema Linguini

#1 ROSA

Rosa WordPress Theme
Rosa is een thema dat geschikt is voor restaurants en andere horeca-gelegenheden, waaronder dus een café. Het thema geeft je genoeg vrijheid om je eigen draai eraan te kunnen geven. Het thema beschikt over genoeg functies om ook het gevoel van jouw café naar voren te laten komen voor de website.

Het thema ROSA heeft onder meer een parallax effect, waardoor je echt de aandacht van de bezoekers kunt trekken. Ook is er een optie voor een food menu, online reserveringen en zelfs online bestellen beschikbaar. Al heb je dat laatste wellicht niet nodig voor jouw café, het behoort wel tot de mogelijkheden.

Klik hier en bekijk het thema ROSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *