7 WordPress thema’s voor fotografie

7 WordPress Thema's Fotografie

Ben jij een fotograaf en zoek je eigenlijk al tijden naar een goed thema om jouw eigen WordPress-website te beginnen? Dan ben je hier op de goede plek, want ik ben voor jou op zoek gegaan naar 7 WordPress thema’s voor fotografie.

In dit artikel vind je de 7 WordPress thema’s terug. Voor elk thema zul je wel moeten betalen, maar dan kun je ook echt een website creëren waar jouw foto’s helemaal centraal staan.

Vanaf plek 5 hebben de thema’s ook allemaal ondersteuning voor WooCommerce, waardoor je eventueel direct je werk via jouw website kunt verkopen.

#7 eClipse

eClipse Thema
Als fotograaf wil je uiteraard dat jouw foto’s opvallen en dat is precies wat er gebeurt in het thema eClipse. Het thema, dat ideaal voor fotografen is om hun portfolio te tonen, kan naar eigen smaak ingevuld worden.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een voorpagina te creëren met vijf afbeeldingen. Iedere afbeelding kun je vervolgens doorlinken naar een bepaalde pagina. Bijvoorbeeld jouw portfolio of een pagina waarop mensen contact met je op kunnen nemen. Jij bepaalt dus volledig zelf hoe de site gevormd moet worden, maar hebt door dit thema al een aardige houvast.

Verder heb je voor je portfolio ook nog de mogelijkheid om uit diverse stijlen te kiezen. Zo kun je jouw portfolio onder andere laten zien in een masonry, grid of Ken Burns layout en heb je de mogelijkheid om een galerij te beschermen met een wachtwoord.

Klik hier en bekijk het thema eClipse

#6 Diamond

Diamond Thema
Diamond is ook een thema dat perfect past bij fotografen. Het thema belicht niet alleen jouw foto’s, maar heeft ook ruimte om de maker van de foto’s te belichten. Aan de linkerkant van het thema kunnen liefhebbers een fotootje van zichzelf uploaden.

Net als bij het vorige thema, kun je ook bij Diamond zelf kiezen welke functies je al dan niet gebruikt en hoe jouw foto’s getoond moeten worden. Kies je voor een bijna beeldvullend scherm, waarbij iedere paar seconden een nieuwe foto verschijnt. Of ga je voor een Masonry-portfolio? Je kunt het volledig zelf kiezen.

Een ding is in ieder geval zeker, met dit thema vallen jouw foto’s en eventueel zelfs video’s zeker op. Vergeet zeker ook niet om de demo te bekijken om te zien wat je allemaal kunt met dit theme.

Klik hier en bekijk het thema Diamond

#5 TheGem

TheGem Thema
TheGem is een WordPress thema dat voor enorm veel doeleinden te gebruiken is. Daarbij is hij onder andere goed te gebruiken voor een website voor een fotograaf. Met het thema is van alles mogelijk. Je kunt er een showcase van maken, of je kunt juist eerst informatie over jezelf kwijt om daaronder je schitterende werk te tonen.

Een van de mogelijkheden tref je op de foto hierboven, maar daarmee heb je nog lang niet alle mogelijkheden gezien. Op de demo zie je wat er zoal mogelijk is met dit thema. Doordat het thema zoveel kan zal het in het begin wel even goed kijken zijn naar alle instellingen, maar uiteindelijk kun je er wel wat prachtigs van maken.

Klik hier en bekijk het thema TheGem

#4 Jevelin

Jevelin Thema
Vertellen jouw foto’s ook een verhaal die je graag wilt delen, dan zou je weleens terecht kunnen komen bij een thema als Jevelin. Net als de andere thema’s beschikt ook dit thema over verschillende ontwerpen waaruit je kunt kiezen voor bijvoorbeeld jouw portfolio.

In totaal heb je 10 verschillende layouts waaruit je kunt kiezen en een van de mogelijkheden tref je hierboven op de afbeelding. Zo zou je bij iedere foto direct een verhaal kunnen vertellen. Ben je benieuwd hoe het thema er zoal uit kan zien? Bekijk dan zeker eens de demo.

Klik hier en bekijk het thema Jevelin

#3 Kalium

Kalium Thema
Als fotograaf vind je het ongetwijfeld belangrijk dat jouw website niet over al te veel poespas beschikt en dat de aandacht echt volledig uitgaat naar de foto’s die je geplaatst hebt. In dat geval kom je al gauw uit bij een minimalistisch thema en daarvoor zou je Kalium goed kunnen gebruiken.

Het thema is voor meerdere doeleinden te gebruiken, maar zeker de fotografie-optie levert een fris en minimalistisch design. Op bovenstaande afbeelding zie je hoe dat design eruit ziet. Uiteraard kun je daarbij zelf het één en ander aanpassen, zodat hij volledig naar je smaak is.

Klik hier en bekijk het thema Kalium

#2 Uncode

Uncode Thema
Een thema dat ik persoonlijk ook erg mooi vind, is Uncode. Mocht je bij dat thema ervoor kiezen om de fotografie-portfolio als jouw homepagina in te stellen, dan wordt iedere foto langzaam ingeladen en dat levert een erg mooi effect op en het zorgt ervoor dat jouw werk nog meer opvalt.

Aan de linkerkant kun je een menu instellen, zodat mensen ook eenvoudig de andere pagina’s van je website kunnen vinden. Naast Portfolio Photo zijn er ook andere opties, bijvoorbeeld een klassieke portfolio. Benieuwd naar alle verschillende subthema’s binnen dit thema? Bekijk dan zeker ook de demo.

Klik hier en bekijk het thema Uncode

#1 Oshine

Oshine Thema
Het laatste thema in deze lijst, is Oshine. Een prachtig thema met 23 unieke demo’s waaruit je kunt kiezen als je jouw website op wilt bouwen. Daarbij heb je de keuze tussen moderne portfolio, fotografie, nieuw fotografie, agency en nog veel meer.

Ideaal met dit thema is dat je snel naar een andere demo kan switchen als je toch niet helemaal tevreden was over je eerste keus. Oshine beschikt overigens ook over een eenvoudige pagebuilder, zodat je jouw pagina’s nog makkelijker naar je eigen zin kunt maken. Vergeet ook zeker niet de demo’s te bekijken.

Klik hier en bekijk het thema UOshine

2 reacties

    1. Dat kun je uiteindelijk alleen zelf bepalen. Enfold is een thema met ontzettend veel opties, waardoor je in het begin even zal moeten zoeken waar alles precies zit. Wanneer je echter in de demo versie alle onderdelen ziet die jij op jouw fotoclub website wilt hebben, dan kun je prima met Enfold werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *