7 WordPress thema’s voor webshops

7 WordPress thema's Webshops

Was je al tijden van plan om een webshop te beginnen in WordPress, maar was je nog op zoek naar het juiste thema? Zoek dan niet langer, want ik heb liefst 7 WordPress thema’s voor webshops op een rijtje gezet.

Voor alle thema’s in dit artikel moet wel geld betaald worden. Er zijn uiteraard ook gratis themes om een WordPress-webshop op te beginnen, maar daarmee zit je toch vaak vast aan de nodige restricties.

Al deze thema’s hebben uiteraard ondersteuning voor WooCommerce, waardoor je wel heel eenvoudig aan de slag kunt met jouw eigen webwinkel.

#7 Neighborhood

Neighborhood Thema
Neighborhood is een thema dat bij een heleboel webshops uitstekend past. Dit theme beschikt over een drag en drop page builder, waardoor je jouw pagina’s binnen no-time hebt ingedeeld op de manier waarop je ze graag wilde indelen.

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van de premium sliders Die zorgen ervoor dat de producten die jij aanbiedt weer net een beetje extra opvallen. Ook kun je met dit thema blokjes maken waardoor je bijvoorbeeld de bestsellers op de frontpage kunt tonen.

Klik hier en bekijk het thema Neighborhood

#6 Porto

Porto Thema
Een thema waar je ook alle kanten mee uit kunt, is Porto. Dit theme hoef je niet eens per se te gebruiken voor een webshop, maar kan er wel uitstekend voor gebruikt worden. Dat heeft onder andere te maken met de demo’s die de makers van dit thema al gecreëerd hebben.

Daardoor kun je onder andere binnen no time een webshop openen in bijvoorbeeld vrouwenkleding met roze-tinten voor de layout. Je kunt echter ook gaan voor iets heel anders. Niet voor niets is dit thema volgens de makers een thema met ‘Unlimited Possibilities’.

Klik hier en bekijk het thema Porto

#5 Bazar Shop

Bazar Shop Thema
Een thema dat prima te gebruiken is om de nodige kleding in te verkopen, is Bazar Shop. Uiteraard kun je het thema ook voor zoveel meer gebruiken, zeker gezien het thema volledig SEO geoptimaliseerd is. Maar een kledingwinkel kan zeker bouwen op een dergelijk thema.

Daarbij kun je niet alleen de page content op laten vallen, maar ook een aantal uitgelichte afbeeldingen door gebruik te maken van de slider. Je hebt de keuze uit liefst acht verschillende sliders en kunt zelf bepalen hoe hoog en breed hij moet zijn.

Met Bazar Shop heb je in ieder geval een all-in-one oplossing. Een thema waarbij je ook makkelijk kortingen op kunt laten vallen en dat een zoom-feature heeft.

Klik hier en bekijk het thema Bazar Shop

#4 MayaShop

MayaShop Thema
Een ander thema dat met zijn slider prima op kan vallen, is Maya Shop. Ook dit thema is uitstekend te gebruiken om bijvoorbeeld kleding in te verkopen, al zou je er ook heel andere items in kunnen verkopen.

De makers van Maya Shop bieden je een heleboel mogelijkheden. Het thema is daarnaast netjes opgebouwd, waardoor je makkelijk alles terug kunt vinden. En mocht je er zo af en toe toch niet uitkomen? Dan beschikken de makers ook nog eens over een prima klantenservice. Voor de installatie tref je ook de nodige video’s.

Klik hier en bekijk het thema MayaShop

#3 Shopkeeper

Shopkeeper Thema
Een thema dat een stap verder gaat en er in mijn ogen weer net wat professioneler uit ziet dan bijvoorbeeld Maya Shop, is het thema Shopkeeper. Hoe jouw webwinkel er met dat thema precies uit komt te zien, mag je volledig zelf weten. Maar door het design gaan jouw items in ieder geval wel opvallen.

Een thema als Shopkeeper is zeer uitgebreid en biedt je ook de mogelijkheid om later nog het één en ander aan te passen aan jouw webwinkel. Hoe jij zowel de shop als de producten naar voren laat springen, kun je dus zelf bepalen. Ook heeft Shopkeeper gedacht aan een portfolio-pagina, blog-pagina, FAQ-pagina, contact-pagina en nog veel meer.

Klik hier en bekijk het thema Flatsome

#2 The Retailer

The Retailer Thema
The Retailer is een thema dat makkelijk op te bouwen is, doordat gebruik wordt gemaakt van de Visual Composer Page Builder. Dat maakt het ook voor mensen die nog niet zoveel van WordPress weten makkelijk om de pagina’s goed te laten ogen. Ook biedt het je de vrijheid om jouw pagina’s volledig zelf in te richten.

The Retailer is niet voor niets één van de bestsellers van ThemeForest in de sectie met premium eCommerce Thema’s. Het is een betrouwbaar thema dat het mogelijk maakt om van alles te verkopen. Van digitale producten tot affiliate-verkopen. Het is allemaal mogelijk met dit thema.

Klik hier en bekijk het thema The Retailer

#1 Flatsome

Flatsome Thema
Flatsome is een perfect thema voor iedere webwinkel. Het heeft al de tools om super snel een responsive website te creëren met een user experience om u tegen te zeggen. Naar eigen zeggen beschikt het thema over onbeperkte opties waardoor je helemaal zelf kunt regelen hoe de website eruit moet zien.

Ook dit thema beschikt over een page builder, waardoor het erg gemakkelijk wordt om de pagina’s te krijgen zoals je wilt. Wil je een slider bovenaan je page met daarin tekst? Dan kun je dat eenvoudig regelen met de live page builder, waarbij je direct ziet wat er gebeurt.

Klik hier en bekijk het thema Flatsome

5 reacties

 1. Hoi,

  Wat heb je een duidelijk website; i like it!

  Even een vraagje: vorig jaar begonnen met wordpress. Thema ‘neighborhood’ gekocht omdat ik het er strak uit vond zien en goede recensies tegenkwam.
  Helaas voor mij als beginner behoorlijk ingewikkeld.

  Vorige week opnieuw een poging gewaagd. Dit keer met een gratis thema: Storefront. Een verademing! Veel makkelijker en sneller te begrijpen! Alleen.. nu loop ik er tegen aan dat je bijna niks zelf kunt aanpassen/wijzigen en loop ik dus tegen de beperkingen aan.

  Nu zag ik op jouw website in het lijst ook het thema: the retailer genoemd worden. Ook voor beginners. Kan je deze aanraden als ik neighborhood veel te ingewikkeld vind en storefront te basic? Of raad je aan om storefront te updaten naar een betaalde versie?

  Ik hoor heel graag wat van je! 🙂

  Groetjes

  1. Er is volgens mij geen betaalde versie van storefront. Feit is wel dat heel veel thema’s ontzettend veel opties hebben, waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het is daarom altijd een kwestie van je verdiepen in alle instellingen. Ik weet verder niet wat voor jou ingewikkeld is en wat niet, dus dit kan ik je niet vertellen.

   1. Dank je wel voor je reactie!

    Bij neighorbood liep ik inderdaad tegen de vele verschillende opties aan en voordat je het wist had je overal foutmeldingen staan.

    Storefront vind ik ontzettend duidelijk, makkelijk; is heel overzichtelijk. Bij the retailer heb je staan dat het ook werkbaar is voor mensen die nog niet veel weten van wordpress. Wat versta jij daar onder? Een website met storefront bouwen lukt me 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *