Wil jij een snelle WordPress-website?

Ontdek hoe je jouw website sneller kunt maken voor een betere gebruikerservaring en hogere conversies en posities in de zoekmachines

Zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven

Website snelheid is ontzettend belangrijk!

In de begin dagen van het internet verwachtte iedereen dat websites langzaam zouden laden. Dit was gewoon hoe het internet op dat moment was en mensen hadden er geen andere verwachtingen van.

Vandaag de dag is dit een totaal ander verhaal. Websites in 2023 en later moeten veel sneller laden dan websites in 2010 of 1999. Google waardeert snel geladen websites ook meer en meer.

Snelheid is echter niet alleen voor Google van belang. De snelheid van een website kan de conversiepercentage maken of breken.

Snelheid is dus één van de meest belangrijkste factoren als het gaat om je website. Toch wordt hier gek genoeg vaak weinig aandacht aan besteed.

Wil je het aantal verkopen via jouw website verhogen? Maak dan jouw website sneller.

Heeft de snelheid van je website echt invloed op de conversie?

Het antwoord is ja, dit is waar. Google heeft al in 2010 aangegeven dat snelheid een rankingsfactor is voor de zoekresultaten. In 2021 zijn de Core Web Vitals daar ook nog bijgekomen.

Wat echter nog belangrijker is, is dat bezoekers het belangrijk vinden. Bij een trage website stopt de bezoeker met het bezoeken van een website en wordt er ook niks gekocht of aangevraagd.

Je verliest dus geld en bezoekers als je website traag geladen wordt.

Gelukkig is het niet heel moeilijk om de snelheid van je website te verbeteren. Er zijn allerlei verschillende dingen om in te stellen of rekening mee te houden om je website sneller te maken, zodat je beter scoort in Google, meer bezoekers krijgt en een hogere conversie kunt behalen.

Maikel van de Weerd
15 jaar WordPress ervaring

Ik ben Maikel, 33 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken, beheren en optimaliseren van WordPress-websites. Ondertussen ben ik al 15 jaar bezig en ben ik allerlei verschillende situaties tegengekomen wat betreft de snelheid van een website. Soms is het een eenvoudige oplossing en een andere keer moet er veel gebeuren om de website op normale snelheid te krijgen.
Ik wil graag mijn ervaring en kennis met je delen, daarom heb ik deze online WordPress Snelheid Optimalisatie training gemaakt. Het is gebaseerd op hoe ik zelf websites optimaliseer en je kunt over mijn schouder meekijken hoe ik dit precies doe. Een ideale manier om het zelf ook onder de knie te krijgen

Waarom is website snelheid belangrijk?

We zijn het er allemaal over eens dat we een snel geladen website verkiezen boven een website die langzamer geladen wordt.

In hoeverre doet dit ertoe? Laten we gegevens uit een aantal onderzoeken bekijken om het antwoord te vinden.

Hoe minder snel een website is, hoe groter de kans is dat bezoekers eenvoudigweg doorklikken naar de website van een concurrent. Een trage website is een grote irritatiefactor geworden.

Niemand wilt tegenwoordig een langzame website, maar ga jij jouw website ook écht aanpakken?

Leer wat de fundering van een snelle website is, want het begint tenslotte altijd bij de basis. Het is alleen maar handig om dit te weten voor jouw website (of voor die van je klanten).

Je weet pas hoe snel een website is wanneer je meerdere snelheidstesten uitvoert. Ontdek welke tools je hiervoor kunt gebruiken, hoe het precies werkt en waar je op kunt letten.

Wat heeft er allemaal invloed op de website? Leer te herkennen wat voor kleine factoren al van invloed kunnen zijn op de snelheid.

Welke technieken kun je gebruiken om een website sneller te maken? Kijk mee over mijn schouder wat je allemaal kunt doen.

Neem jouw website serieus en leer in 5 modules (+1 bonus module) hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website supersnel geladen wordt

WordPress snelheid optimalisatie training

Ontdek de snelheid modules waarvan je gaat leren

Module 1: De basis van een snelle website

De eerste stap om je website snel te maken, is een goede basis neerzetten om dit te bereiken. Wat voor invloed hebben WordPress plugins, thema’s, hosting en de PHP-versie? Zijn er verder nog andere factoren van invloed?

Krijg de volledige grip op je website, zodat je vanaf hier zonder problemen kunt bouwen aan een snelle website.

Module 1: Basis van een snelle website

Module 2: Website snelheid en optimalisatie testen

Je kunt de snelheid van je website optimaliseren, alleen hoe weet je wanneer het nou echt sneller is geworden? Je kunt een snelheidstest uitvoeren, waardoor je op een later moment kunt controleren of je veranderingen effect hebben.

Ontdek welke tools je kunt gebruiken om snelheidstesten uit te voeren en welke informatie je uit de testen kunt halen.

Module 2: Website snelheid testen

Module 3: Website snelheid optimalisatie - Basis

In deze module leer je voornamelijk wat voor kleine factoren al van invloed kunnen zijn op de snelheid van je website. Je kunt tevens leren hoe je het direct kunt aanpassen. Een tweetal voorbeelden zijn het optimaliseren van je afbeeldingen en het verwijderen van overbodige plugins en thema’s.

Het gaat er in deze module met name om dat je begrijpt wat van invloed kan zijn.

Module 3: Snelheid Optimalisatie - Basis

Module 4: Website snelheid optimalisatie - Geavanceerd

De grootste snelheidswinsten ga je behalen met de geavanceerde optimalisaties die je in deze module voorgeschoteld krijgt. Dit is ook het meest technische deel. We gaan onder andere een cache inschakelen, kijken of GZIP compressie aanstaat en kijken of er langzame WordPress plugins op je website staan.

Alles wordt zo eenvoudig mogelijk uitgelegd en je hoeft niet te kunnen coderen.

Module 4: Snelheid Optimalisatie - Geavanceerd

Module 5: CDN koppelen en configureren

Een CDN, afkorting voor Content Delivery Network, is een uitstekende tool om de snelheid van je website nog verder te optimaliseren. Door een CDN aan je website te koppelen, kan jouw website altijd vanaf een locatie dichtbij een bezoeker geladen worden. Dit kan de laadtijd van je website drastisch versnellen.

Leer hoe je een CDN kunt koppelen en configureren op jouw website.

Module 5: CDN Koppelen en configureren

Begin NU & krijg deze 3 gratis bonussen

Bonus 1: Extra Module "Core Web Vitals"

Sinds mei 2021 zijn de Google Core Web Vitals rankingsfactoren geworden. Het kan dus lonen voor je zoekmachine optimalisatie om te zorgen dat je op Core Web Vitals gebied ook goed scoort. Zodoende deze bonus module. Ik laat je verder ook zien hoe ik een website optimaliseer met Google PageSpeed Insights.

Leer over de Core Web Vitals en hoe je een website hiervoor kunt optimaliseren.

Module 6 - Core Web Vitals

Bonus 2: importeer-bestand van de cache instellingen

Je krijgt in deze online training uitleg over alle onderdelen die je in de cache kunt instellen. Het kan echter een hoop uitzoeken en testen zijn om de perfecte instellingen te vinden voor jouw website.

Ik stel daarom een bestand beschikbaar met de instellingen die voor de meeste websites al sterke verbetering met zich meebrengt. Je kunt dit bestand probleemloos in de cache-plugin importeren. Vanaf deze instellingen kun je altijd verder optimaliseren en testen.

Je kunt dit bonus bestand terugvinden in de les over cachen.

Bonus 3: Toegang tot het Webtalis Academy Forum

Het Support Forum maakt de online Website Snelheid Optimalisatie training compleet.

Op het Webtalis Academy Forum kun je:

 • Ondersteuning vragen als je iets uit de online training niet begrijpt.
 • Kun je met medecursisten praten over het optimaliseren van website snelheid.
 • Mag je altijd suggesties doen voor extra toevoegingen aan de training.
Webtalis Academy Forum Bonus

Omdat je vandaag de website bezoekt, krijg je de gelegenheid om de volledige WordPress Snelheid Optimalisatie training met bonussen aan te schaffen voor de tijdelijke eenmalige prijs van slechts 197,00 EUR € 147,- excl. BTW.

Neem deel aan de online WordPress Snelheid Optimalisatie training

Maak jouw website sneller voor hogere rankings, meer conversies en omzet

WordPress snelheid optimalisatie training

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

Website Snelheid Optimalisatie mock-up

Ik krijg toegang (24/7) tot de online training "WordPress Snelheid Optimalisatie"

Leer hoe je een WordPress-website sneller kunt maken, zodat jouw bezoekers zich niet ergeren aan de traagheid, je conversies hoger worden en je posities in de zoekmachine beter.

Ontdek in 5 modules de beste technieken om jouw website sneller te maken.

 1. De basis van een snelle website
 2. Website snelheid testen en optimaliseren
 3. Website snelheid optimalisatie – Basis
 4. Website snelheid optimalisatie – Geavanceerd
 5. CDN koppelen en configureren

Ik krijg de GRATIS bonussen

 • Bonus module: Core Web Vitals
 • Importeer-bestand van de Cache instellingen
 • Toegang tot het Webtalis Academy Forum

De training is exclusief de licentie die je nodig hebt voor de caching plugin.

Prijs: €197 (excl. btw)

Je krijgt 1 jaar toegang tot de training en gratis video updates mocht er iets veranderen.

Veelgestelde vragen

Deze online training is voor iedereen die een WordPress-website in eigen beheer heeft. Heb je geen WordPress-website, dan zal deze cursus niet voor jou zijn. Alles in deze training is namelijk specifiek gericht op WordPress.

Ik heb mijn best gedaan om alles zo eenvoudig mogelijk uit te leggen, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Toch moet ik zeggen dat het erg belangrijk is dat je wel een beetje technisch bent of heel erg gemotiveerd om dit onder de knie te krijgen. Daarnaast is het ook handig als je jouw eigen website van binnen en buiten kent.

In een aantal lessen wordt het dus wel wat beetje technischer, maar je hoeft geen code te schrijven. Mocht je vragen hebben komen we er samen altijd wel uit.

Je krijgt direct toegang nadat je betaling is verricht. Je kunt inloggen in de exclusieve leeromgeving met de inloggegevens die je aanmaakt tijdens het afrekenproces.

Je krijgt 1 jaar toegang tot de online training en kunt daarna verlengen. De toegang is 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld beschikbaar, dus je kunt altijd met de training aan de slag.

Het is dus mogelijk om je eigen tempo te bepalen en zonder stress een module te onderbreken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of om een andere reden even geen tijd hebt. Daarna kun je de draad zonder problemen weer oppakken.

Ja, je kunt direct alle modules, lessen en video's bekijken. Er wordt dus niet gebruikgemaakt van de "Drip" methode, waarbij alle inhoud beetje bij beetje tevoorschijn komt.
Toekomstige bonussen of nieuwe lessen kunnen na verloop van tijd toegevoegd worden, maar alle lessen van de training zijn na aanmelding per direct te bekijken.

De WordPress Snelheid Optimalisatie is een online training met zowel video- als tekstuitleg. Er zijn in totaal 27 lessen, met meer dan 3 uur aan beeldmateriaal en daaronder ook (extra) uitleg in tekst.

Ik laat je in deze online training precies zien welke tools ik altijd gebruik. De meeste zijn gratis, maar ik maak wel gebruik van één betaalde plugin en die komt in meerdere lessen naar voren. Wat mij betreft kan je hier niet omheen, omdat deze je hele goede resultaten kan laten boeken. Het gaat om WP Rocket en de plugin kost $59. Je kunt zelf bepalen of je deze plugin aanschaft, alleen ik raad het je wel aan als je alle onderdelen van de training goed wil volgen.

Ja, je krijgt als bonus gratis toegang tot de Webtalis Academy Forum. Op dit forum krijg je ondersteuning als je ergens niet uitkomt of andere vragen hebt met betrekking tot het sneller maken van je WordPress-website.

Vragen over jouw betaling of de online training kun je ook altijd stellen via het contactformulier.

Oh nee, dat willen we natuurlijk niet! Mocht je niet tevreden zijn met de online training WordPress Snelheid Optimalisatie, dan hoor ik het graag. Stuur binnen 14 dagen na aankoop een mail via het contactformulier en je krijgt je geld terug.

Wanneer je hieronder op de "In Winkelwagen" knop klikt, dan kom je direct op de afrekenpagina van deze online training uit. Vervolgens kun je betalen met iDEAL, Bancontact en PayPal.
Wil je betalen met creditcard? Via PayPal is het mogelijk om af te rekenen met een creditcard.

Start direct met de online WordPress Snelheid Optimalisatie training

Leer hoe je een website sneller kunt maken, zodat dit geen pijnpunt is voor je bezoekers

WordPress snelheid optimalisatie training

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

Complete online training: WordPress Snelheid Optimalisatie

Prijs: €197 (excl. btw)

Je krijgt 1 jaar toegang tot de training en gratis video updates mocht er iets veranderen.