Hoe krijg je een Google auteursfoto bij je website?

Google auteursfoto in zoekresultaten

Update 28 augustus 2014: Helaas, John Mueller heeft op Google+ bekend gemaakt dat alles wat met het auteurschap te maken heeft verdwijnt uit de zoekresultaten. We zijn dus helaas na een paar jaar weer terug bij af wat dit betreft.

Aangezien Google er niets meer mee doet geeft de plugin WordPress SEO by Yoast sinds versie 1.6 dan ook geen ondersteuning meer voor de rel=author tag omdat het overbodig is geworden.

Bekijk hier wat John Mueller precies gezegd heeft.

Update: Op 25 juni 2014 heeft John Mueller, medewerker van Google, bekend gemaakt dat de auteursfoto volledig uit de zoekresultaten gaat verdwijnen.

Er zal tevens ook niet meer zichtbaar zijn in hoeveel kringen je zit.

Het enige wat Google straks nog wel laat zien in de zoekresultaten is de auteursnaam. Op de afbeeldingen hieronder kun je zien hoe het verschil eruit zien.

Auteursfoto google

De rest van het artikel kan je dus helaas niet meer helpen om een auteursfoto te krijgen bij je zoekresultaten. Je kunt nog wel op deze manier je auteursnaam in de zoekresultaten krijgen.

Begin van het artikel over de Google Auteursfoto

De zoekresultaten van Google worden steeds socialer.

Je identiteit als auteur heeft hedendaags zelfs invloed op de zoekresultaten in Google.

Google geeft namelijk auteursfoto’s weer in haar zoekresultaten, zo kunnen sterren als Britney Spears of ‘normale’ mensen zoals jij en ik extra opvallen in de zoekresultaten.

Wanneer je in Google zoekt op Britney Spears of Webtalis bestaat de kans dat je dit tegenkomt in de zoekresultaten:

Google Auteurinformatie

Wil jij ook een auteursfoto bij je zoekresultaten, dan heb je een Google+ profiel nodig met een herkenbare foto van je gezicht als profielfoto.

Vervolgens moet je bevestigen dat je de eigenaar bent van de inhoud. In dit artikel zal ik je precies uitleggen hoe je dit moet doen.

Wat zijn de voordelen van Google auteursinformatie?

 • Je auteursfoto verschijnt in de zoekresultaten van Google waardoor je resultaten er persoonlijker uitzien en er sneller op geklikt wordt.
 • Wanneer een gebruiker op een link klikt met een auteursfoto, krijgt hij wanneer hij op de “vorige” knop klikt 3 nieuwe links onder de eerste te zien. De gebruiker moet wel 3 minuten op jouw website hebben doorgebracht.
 • Gebruikers kunnen eenvoudig meer artikelen van de auteur vinden door op zijn of haar naam te klikken.
 • Google zal de auteursinformatie steeds belangrijker maken tijdens het bepalen van de ranking om beter de relevantie te bepalen.

Wanneer wordt de auteursfoto weergegeven in Google?

Veel mensen verwachten dat de auteursfoto direct bij alle zoekresultaten in Google zichtbaar is. Dit is niet het geval, het is zelfs zo dat de auteursfoto sinds december 2013 steeds minder zichtbaar is.

Dit is wat Google zelf zegt over wanneer een auteursfoto bij een zoekresultaat geplaatst wordt:

“Google geeft alleen informatie over het auteurschap in de zoekresultaten weer als we denken dat dit nuttig is voor de gebruiker.”

Wanneer dit precies is weet natuurlijk niemand, maar hieruit kun je wel stellen dat de auteursfoto zeker niet bij alle zoekresultaten zichtbaar is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een herkenbare foto van jezelf als profielfoto neemt. Heb je een foto waar je onherkenbaar opstaat, dan zal je sowieso niet in de zoekresultaten verschijnen.

Het enige wat je verder kunt doen is vooral door blijven gaan met artikelen schrijven van goede kwaliteit. Je zult vanzelf op een gegeven moment je auteursfoto zien bij een zoekresultaat als alles goed is ingesteld.

Hoe krijg ik mijn Google auteursfoto in de zoekresultaten?

In onderstaande video kun je bekijken welke stappen je moet nemen om een auteursfoto in de zoekresultaten van Google te krijgen.

Update: Zowel Google+ als de SEO plugin van Yoast hebben in de tussentijd meerdere updates gehad. De video is hierdoor niet meer helemaal actueel, maar bepaalde stappen kun je nog wel in de video terugzien.

De tekstuitleg onder de video is op 22 juni 2014 helemaal herschreven en is op moment van schrijven wel helemaal actueel.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wat heb je allemaal nodig?

[checklist]

[/checklist]

Ging de video te snel? Ik heb hieronder voor het gemak ook alles stap voor stap in tekstvorm uitgelegd.

Heb je geen WordPress?

Wanneer je geen WordPress website hebt kun je natuurlijk ook je auteursfoto in Google krijgen. Je kunt onderstaande tekstuitleg volgen en de WordPress stappen overslaan.

Wat jij hiervoor in de plaats moet doen is zorgen dat onderstaande code in de <head> sectie van je broncode komt. Vervang nog wel even de URL voor de URL van je eigen Google+ profiel.

<link rel="author" href="https://plus.google.com/+MaikelvandeWeerd/posts/">

Stappenplan: Auteursfoto in Google krijgen

1. Als eerste heb je een Google+ account nodig waarbij je je voor- en achternaam gebruikt en een profielfoto op hebt staan.

Volg de stappen die Google aangeeft om een Google+ account aan te maken. Wanneer je dit gedaan hebt kun je op je profielpagina op “Profielfoto wijzigen” klikken om een profielfoto te uploaden.

Google+ profielfoto wijzigen

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat je een profielfoto upload waar je herkenbaar op staat. Heb je een onherkenbare foto, dan zal je auteursfoto niet verschijnen in Google.

Google bijdrager2. Ga naar het tabblad “Over” en scroll naar beneden opzoek naar het kopje “Links”. Klik vervolgens op “Bewerken”, ga naar het kopje “Bijdrager aan” en klik op “Aangepaste link toevoegen”.

Wanneer je hierop geklikt hebt krijg je onderstaand scherm te zien waar je jouw websitenaam kunt toevoegen en uiteraard ook de URL van je website.

Google plus bijdrager

Huidige bijdrager kun je laten staan zolang je voor de website schrijft. Indien je niet meer voor een bepaalde website schrijft kun je dit aanpassen naar “Eerdere bijdrager”.

Indien je alles hebt ingevuld kun je naar beneden scrollen en op “Opslaan” te klikken.

3. Kijk tot slot bij “Instellingen” (https://plus.google.com/u/0/settings) of er een vinkje staat bij “Anderen helpen mijn profiel in de zoekresultaten te ontdekken.”. Wanneer er geen vinkje staat moet je dit even doen. Je profiel moet namelijk zichtbaar zijn want anders komt je auteursfoto niet in de zoekresultaten.

4. Je bent nu klaar met je Google+ account en moet alleen nog jouw Google+ URL toevoegen aan je website in combinatie met de plugin WordPress SEO by Yoast. Zorg er dus voor dat je deze plugin geïnstalleerd hebt op je website.

5. Ga naar “Gebruikers -> Je profiel” en zorg ervoor dat je jouw voor- en achternaam hebt ingevuld.

6. Vul daarna op dezelfde pagina bij “Contactinformatie” de URL van je Google+ profiel in en klik op “Wijzigingen opslaan”.

Contactinformatie WordPress

De URL van je Google+ account kun je op Google+ bekijken op de pagina “Over” en dan bij het kopje “Links”.

Google+ profiel URL

7. De plugin pakt nu automatisch bij alle blogberichten en pagina’s die je publiceert de Google+ URL uit je WordPress profiel.

Voor de homepage kun je geen auteur selecteren, maar wel je kunt wel een Google+ bedrijfspagina invullen. Je kunt dit doen bij “SEO -> Social” en dan bij het tabblad Google+.

Google+ bedrijfspagina WordPress

8. Je bent nu klaar! Het is nu alleen nog wachten totdat Google je website opnieuw bekijkt en je auteursfoto naast de zoekresultaten plaatst.

Je kunt controleren of je alles goed hebt gedaan door de Google rich snippets tool te gebruiken.

Vul een willekeurige URL van een bericht of pagina van je website in en bekijk het resultaat.

Google rich snippets tool

Indien alles goed staat ingesteld krijg je, net als hierboven op de afbeelding, een melding te zien dat het instellen van je auteurschap voltooid is.

Ga jij een auteursfoto gebruiken?

Ga jij een auteursfoto gebruiken zodat de mensen jou kunnen zien in de zoekresultaten of heb je problemen met het implementeren van de Google auteursfoto?

Laat het weten in de reacties.

67 reacties

 1. Hoi Maikel,

  Je hebt het heel makkelijk uitgelegd in je artikel. Helaas wilt het bij mij niet lukken. Ik krijg 3 foutmeldingen namelijk: Fout: Missing required field “entry-title”. Fout: Missing required field “updated”.Fout: Missing required hCard “author”. In de Rich Snippet Tool zie ik helaas geen afbeelding van mij. Wel staat er met groene letters: Uitgeversmarkering is geverifieerd voor deze pagina. Er staat bijvoorbeeld niet net zoals bij jou een Google+-naam.

  Weet jij wat ik hieraan kan doen of denk jij dat het toch goed is?

  Vriendelijke groet,
  Ceesjan de Zeeuw

 2. Dag Maikel,

  Dank voor de heldere uitleg. Mag ik je wat vragen?
  Ik meen alles goed ingesteld te hebben. Toch krijg een ik melding in de Google rich snippets tool:

  Het auteurschap van deze webpagina is niet gevestigd via e-mailverificatie.
  Het e-mailadres op het domein adriaanvandam.nl is geverifieerd op dit profiel: Ja
  Publieke bijdrager aan link van Google+ profiel naar adriaanvandam.nl: Ja
  Auteursnaam automatisch gedetecteerd op webpagina: Niet gevonden.

  Zou je me kunnen helpen? Dank je wel. Adriaan van Dam.

 3. Hoi Maikel,

  Nou ik heb ook wel aardig moeten rommelen om het voor elkaar te krijgen hoor. Alles is ingesteld en het zou meten werken maar kreeg niets te zien met de testing tool. Alles in gesteld via de Yoast pluging maar dat stukje author for homepage is er al niet meer.
  Waar het bij mij mis ging was dat de rel=author blijkbaar niet zichtbaar was.
  Heb uiteindelijk deze html-regel

  via een tekst widget in de footer gezet en nu lijkt het wel te lukken. Nou maar afwachten wanneer het echt zichtbaar wordt in google.
  O ja en het is niet mijn site….

  1. De Yoast plugin staat ook goed als ik in de code kijk. Tegenwoordig komt de code niet meer op de homepage te staan bij de WordPress SEO plugin omdat Google dit liever niet heeft.

   Je moet dus gewoon een blogbericht testen en dan zie je dat het inderdaad goed staat nu.

 4. Hee Maikel,
  Ik zit nog niet zo lang op G+ en kan er eerlijk gezegd geen soep van trekken. Ik had met Twitter en LinkedIn op geen stukken na zoveel moeite als met dit @#$%^& G+! Men houdt je hier onderhand al anderhalf jaar bezig met de materie zie ik en je schijnt dingen te kunnen zien met die Tool. Kun je bij mij ook eens kijken hoe ik ervoor sta? Dat zou geweldig zijn! Je begint met een blauwe knop ‘Profiel bewerken’, geen idee waar dat bij mij staat. Ik heb sterk de indruk dat G+-versies heeft die elkaar snel opvolgen en dan klopt het plaatje niet langer. Ik heb geloof ik nu een particuliere en een zakelijke pagina. Op de eerste druppelen volgers binnen, op de laatste blijft een akelige 0 (nul) staan, terwijl ik nou juist dáár volgers wil zien. Iemand schreef me gisteren dat zij mijn hele zakelijke pagina nergens kan vinden. Wat wil ‘Openbaar’ zeggen? Ik heb een zooitje schrijfmachines gepubliceerd met daarbij ‘Openbaar’ (valt dit zonodig nog terug te draaien?) terwijl ik ze alleen op één pagina wil hebben die iedereen kan bezoeken. Ik zag wel ergens de foto van mezelf in Google maar ben er nog niet van overtuigd dat de foto al “aan” staat. Ik snap er allemaal geen moer meer van. Volgens mij is het een zooitje geworden en ik ben klaar dit account op te heffen. Gezien je kundigheden in de stroom van reacties hierboven zie ik je maar als mijn laatste strohalm.

  1. De informatie op deze pagina is ondertussen inderdaad alweer iets verouderd met hoe het nu gaat op Google+ en de WordPress SEO plugin.

   Momenteel staat het op je website nog niet goed ingesteld.

   Je moet nu gewoon naar de pagina “Over” gaan op Google+ en dan kun je bij het kopje “Links” op bewerken klikken om Bijdrager aan in te vullen. Vervolgens hoef je bij WordPress alleen stap 6 in dit artikel te volgen en dan ben je als het goed is klaar.

   1. Bij “Bijdrager aan” staat Label en eronder URL. Wat vul ik daar dan precies in?

    De Google+ URL kun je verkorten, toch? Dan is die niet meer zo lang met cijfers. Dat deed ik eerder al. Moet ik die verkorting dan nemen?

    Verder zit ik ongelooflijk in de knoop met onderstaande, een (nu aangepast) gedeelte in mijn vorige reactie waarop je niet inging.

    ‘Ik heb geloof ik nu een particuliere (7 Volgers) en een zakelijke pagina. Op de eerste druppelen volgers binnen, op de laatste blijft een akelige 0 (nul) staan, terwijl ik nou juist dáár volgers wil zien. Iemand schreef me dat zij mijn hele zakelijke pagina nergens kan vinden. En wat wil ‘Openbaar’ zeggen? Ik heb kennelijk een pagina schrijfmachines gepubliceerd met daarbij gekozen voor ‘Openbaar’ terwijl ik ze alleen op de ene pagina wil zien die ik voor ze heb en die iedereen kan bezoeken, als dat kan. Al die schrijfmachines in de TL hoeft natuurlijk niet. Valt dit zonodig nog terug te draaien, ofwel kunnen die daar eventueel weer weg?’

    1. Bij label gewoon hoe je het zelf wilt noemen (kan dus gewoon je websitenaam zijn) en bij url natuurlijk je URL.

     Tegenwoordig is het inderdaad mogelijk om een eigen url te maken. Deze kun je dan inderdaad gebruiken, de oude url zal tevens ook blijven werken.

     Ik kan zowel je zakelijke + particuliere Google+ account vinden. Zoek maar eens in Google+ op je eigen naam + succesteksten. Je ziet dan een persoon en pagina.

     “Openbaar” wil zeggen dat het voor iedereen zichtbaar is. Het maakt dus niet uit of mensen in je kringen zitten of je niet volgen, iedereen kan het bekijken. Je hebt alleen de mogelijkheid om te kiezen met wie je het deelt, maar volgens mij komt het wel altijd op je tijdlijn te staan.

     Het enige wat je kunt bewerken is de berichten zelf, maar niet met wie je het hebt gedeeld. Wel heb je de mogelijkheid om berichten te verwijderen, je kunt dit doen door op het pijltje rechtsboven in de box van je bericht te klikken. Het pijltje verschijnt pas als je met je muis over het bericht heengaat.

     1. Ik heb het e.e.a. op je aanwijzingen uitgevoerd en vraag me af hoe mijn status nu is. Ik zag het overzicht in Webmastertools en vrees dat het nog niet compleet is. Zou je er nog eens naar willen kijken en aan willen geven wat er nog aan schort en hoe ik het dan wel compleet krijg?

      1. Er staat nog wel: Fout: Missing required field “updated”. Is dit een probleem? (Bij iemand anders zie ik niets staan.)

 5. Hi Maikel,
  Dank voor je heldere uitleg. De volgende meldingen zijn goedgekeurd:
  Auteurschap werkt voor deze webpagina.
  Het auteurschap van deze webpagina is gevestigd met de markering rel=author.

  Alleen mijn foto is nog steeds niet zichtbaar. Op mijn vorige site was het wel gelukt, maar ik weet echt niet waar het nu aan kan liggen. Ik krijg wel de volgende melding te zien: Waarschuwing: Profile niet zichtbaar in zoekopdracht Meer informatie

  Kan jij mij verder helpen?

  Alvast bedankt!!

  1. Ik denk dat er momenteel in je Google+ profiel een vinkje verkeerd staat. Wanneer ik via Google zoek naar je Google+ profiel kom ik deze namelijk niet tegen.

   Zie op deze pagina van Google het stukje “zichtbaar profiel” om te lezen hoe je het eenvoudig kunt oplossen.

   Indien je dit gedaan hebt wil het natuurlijk niet zeggen dat Google direct de foto laat zien. Google vertoond de foto’s tegenwoordig een stuk minder dan voorheen.

 6. Hey,

  De auteursfoto komt maar niet tevoorschijn, heb al paar keer opnieuw alles ingesteld (opnieuw link van google +) maar zonder succes. Nu geeft de snippet tool zelfs geen foto meer weer? Kan je me helpen

  Voor de duidelijkheid, hier is wat er momenteel ingesteld staat:
  -bijdrage aan is ingevuld (google)
  -+1 is aangevinkt (google)
  -link van foto is in user-your profile ingevuld (wordpress)
  -naam, achternaam (wordpress)
  -Display name publicly as (wordpress)

  Nu al bedankt!!

  1. De auteursfoto wordt tegenwoordig een stuk minder weergegeven in de zoekresultaten als voorheen. Wanneer je alles goed hebt ingesteld hoeft het dus zeker nog niet zichtbaar te zijn.

   Zeker bij beginnende blogs zou ik niet snel meer verwachten een auteursfoto terug te zien in de zoekresultaten.

   Wanneer je een auteursfoto in de Rich Snippets Tool ziet staan heb je alles gewoon goed ingesteld.
   De reden dat je het nu niet meer kunt zien op de homepage is omdat de WordPress SEO plugin een update heeft gehad en de auteurslink niet meer weergeeft op de homepage omdat Google heeft aangegeven dat zij dit niet willen.

   Wanneer je een bericht test in de Rich Snippets Tool kun je zien dat het verder gewoon nog goed werkt.

   1. Dank u! Dit lijkt inderdaad te kloppen, de auteursfoto wordt wel weergegeven bij pagina’s maar niet in link met homepage. Vind het overigens wel vreemd dat de richsnippet tool vermeld dat “deze pagina geen markering voor auteurschap bevat”. Ik veronderstel dat ze hier gewoon mee bedoelen dat ze geen auteursfoto kunnen weergeven en dat het auteurschap van de site op zich wel is opgenomen..?

    Heel erg bedankt voor alle hulp! Top!

 7. Hallo Maikel,
  Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ben er al ‘n tijdje mee bezig, en nu dankzij ‘n reactie hier in ieder geval de tekstlink van m’n site af. Krijg wel nog foutmeldingen bij hcard en hatom-feed. Zou jij ‘ns willen kijken? Had al gezocht op google, maar vind niet de oplossing. http://www.wandelcoachlimburg.nl

 8. Hoi Maikel,

  Sinds het installeren van een nieuwe template is mijn Google afbeelding niet meer zichtbaar, echter alles klopt:

  http://www.google.de/webmasters/tools/richsnippets?q=http%3A%2F%2Fwww.voedingsdomein.nl%2Fsapvasten%2F

  Echter de Autheursnaam “Auteursnaam automatisch gedetecteerd op webpagina: Niet gevonden” geeft een Nee.

  Wat zou je mij adviseren? Eventueel een ander plaatje of iets anders?

  Mijn website is http://www.voedingsdomein.nl

  Gezonde groet, Melissa Albers

 9. Hoi Maikel,

  Mooie site heb je over WP heel duidelijk ik blijf je volgen!

  Ik heb een vraag of het ook mogelijk is 2 G+ profielen toe te voegen aan een WP site, alvast bedankt!

  Groet Tim

  1. Ja, dit is mogelijk. Elke auteur kan een Google+ link instellen in zijn of haar profiel. Wanneer deze auteur vervolgens een artikel plaatst komt zijn Google+ in de code.

   Altijd leuk om te horen dat je de website in de gaten blijft houden.

 10. Beste Maikel,

  Allereerst complimenten voor deze duidelijke uitleg.
  Alles uitgevoerd en gecheckt met de rich snippet tool.

  Auteurschap werkt voor deze webpagina
  Het auteurschap van deze webpagina is gevestigd met de markering rel=author.
  Uitgeversmarkering is geverifieerd voor deze pagina.

  Alles lijkt goed te zijn alleen krijg ik een foutmelding onder het kopje “Het auteurschap van deze webpagina is niet gevestigd via e-mailverificatie.”

  Het e-mailadres op het domein mysunnyface.com is geverifieerd op dit profiel: Ja
  Publieke bijdrager aan link van Google+ profiel naar mysunnyface.com: Ja
  Auteursnaam automatisch gedetecteerd op webpagina: Niet gevonden.

  Volgens mij is dit niet de reden van het niet plaatsen van de auteursfoto.
  Hoe kan ik dit oplossen? Wellicht omdat ik een karaktertje gebruik ipv een echt persoon? Maar waarom geeft de test dan aan dat alle werkt?

  Op al mijn blogberichten staat de auteur die ik wil zien goed. Ook bij SEO Social staat de auteur vermeld.
  Ik heb al van alles geprobeerd, maar het wil maar niet lukken.
  Help!!!!

  Alvast dank,
  Carla

  1. Je moet inderdaad een echt persoon als profielfoto hebben, dit is een van de eisen van Google. Daarnaast bepaald Google ook zelf wanneer een auteursfoto wordt weergegeven.

   Recent is bekend geworden dat Google van plan is 15% van de profielfoto’s uit de zoekresultaten halen. De auteursfoto zal dus minder snel worden weergegeven.

 11. Dag Maikel,

  Hartelijk dank voor je reactie en dat je even gekeken hebt naar de situatie. Dan zal ik gewoon afwachten tot het zichzelf herstelt. Hopelijk is Google inderdaad aan het testen!

 12. Dag Maikel, ik krijg voor mijn website al een tijd lang een foto naast de zoekresultaten voor keywords als vertaler engels en vertaalbureau engels, maar sinds een week staat er alleen maar ‘van Sebastiaan Kunst’ en de foto is verdwenen. Heb je vaker gehoord van dit euvel en zo ja, is dit op te lossen?

  Graag hoor ik van je.

  Groeten, Sebastiaan Kunst

  1. Hallo Sebastiaan,
   Nee, ik heb dit probleem nog niet eerder gehoord. Het is meestal dat er helemaal niets staat in plaats van alleen de naam.

   Ik heb even gezocht, maar kon er ook niet zo snel iets over vinden. Volgens de rich snippets tool heb je in ieder geval wel alles goed ingesteld. Wellicht dat Google iets aan het testen is. Ik weet het helaas verder ook niet.

 13. Maikel,

  Top man! Dank je voor de duidelijke ook over de Rick Snippets 😉

  Ik denk dat het gelukt is, alleen laat Google het nog niet zin… We wachten betjes af.

  Heb jij ook ervaring mert Rich Snippets voor Magento?

  Groetjes Carsten

  1. Geen dank, het duurt meestal een paar dagen voordat Google het laat zien.

   Ik heb een tijd geleden weleens iets gebouwd met Magento maar ik doe hier momenteel niets mee. Google kan je vast wel verder helpen 🙂

 14. goede middag,

  Hier een dame die bijna de laptop naar buiten gooit.
  Ik ben al een hele tijd bezig om profiel foto zichtbaar te krijgen en elke keer als ik de stappen doorloop krijg ik 2 fouten bij autheur.
  Ik ben wel geferrifierd maar toch doe ik iets fout. Pleas help me????? ik heb prive google en paginaplus google.

  bedankt alvast groetjes monique

  1. Welke fouten krijg je? Vaak zijn het fouten die met andere rich snippets te maken hebben.

   Ik zie alleen overigens een rel=”publisher” op je website en geen “rel=”author ().

   Vergeet overigens niet dat het om een auteursfoto gaat, auto’s e.d. zal je niet in de zoekresultaten van Google tegenkomen. Google geeft alleen afbeeldingen weer van mensen waar het gezicht goed zichtbaar van is.

  1. Klopt, in de reacties kun je geen gebruik maken van html codes.

   Het probleem ligt niet aan de codes die je noemt. Het probleem hier is dat de website geladen wordt in een frame. Google kan hierdoor nooit de codes zien die je invoert. Google ziet alleen de code dat er een frame wordt geladen.

   Ik weet niet waarom je gebruik maakt van een frame, maar om dit op te lossen zul je alles gewoon op de domeinnaam zelf moeten plaatsen en niet meer laden in een frame.

   1. Dag Maikel,

    Heel erg bedankt voor je reactie.
    Ik heb de domeinnaam http://www.jklaver.nl laten rederecten naar http://members.home.nl/jacquelineklaver Dat is de provider. Als ik dat laatste adres nu invul in het google plus profiel dan gaat de check bij de rich snipped wel.
    Maar in de website zitten geen frames. Wel containers (div) om er voor te zorgen dat het website menu bovenaan gefixeerd is als de pagina scrolt. Ligt het dan daar aan? Of zit het probleem in het rederecten?

    Robby

    1. Door de redirect wordt de website jklaver.nl geladen via een frame, in de code kun je dit zien staan. Je kunt dit op de website jklaver zien door op de rechtermuisknop te klikken en dan paginabron weergeven/bekijken. Door het frame kan Google de originele code niet zien waardoor het niet werkt. Dat het wel werkt via de andere site houdt in dat je het voor de rest goed hebt ingevuld.

 15. Het lukt me niet. (Ik gebruik geen WordPress)
  Ik heb deze tekst tussen en gezet:

  overigens is de link anders, nl.:
  https://plus.google.com/u/0/110772609983861780340/posts
  Die heb ik ook geprobeerd, maar dat werkt ook niet.
  Met google rich snipped tool zegt dan: “Pagina bevat geen markeringen voor auteurschap”
  Bij de uitleg van Google komt dan vervolgens te staan dat ik moet werken met een andere code:

  Dat heb ik ook geprobeerd, maar dat lukt ook niet.
  Wat doe ik fout?
  Robby

 16. Hoi,
  Ik wilde mijn wordpress blog (met rechtstreeks domein dwarreltje.com) koppelen aan Google+. Maar bij contactinfo van de gebruiker staat bij jou Google+ in het rijtje, net als Twitter. Bij mij staat onder Jabber alleen nog Yahoo?!
  Ligt dat aan de template, aan de versie van WP? Ik ben net begonnen, dus heb de nieuwste versie.
  Ook de plugin mogelijkheid op mijn dashboard ontbreekt, en werken via ftp is niet toegestaan meldt deze pagina: http://en.support.wordpress.com/?s=plugin. Heb jij enig idee hoe dat kan? Heeft het misschien allemaal te maken met het feit dat ik wordpress.com gebruik en niet wordpress.org?
  Alvast bedankt!
  Dwarreltje

  1. Klopt, dit komt omdat je met WordPress.com werkt. WordPress.com heeft helaas minder mogelijkheden dan WordPress.org, waardoor je dit artikel helaas niet kunt uitvoeren omdat je ook de plugin WordPress SEO by Yoast nodig hebt.

 17. Hi Maikel,

  De Google plus is aangemaakt met foto voorzien. Nu moet ik op het blog Webpress nog mijn voor- en achternaam van Google+ invullen bij Auteur metadata. Dit lukt echter niet omdat in de scrollbalk alleen maar vaste gegevens in staan. Die gegevens zijn don’t show en admin. Admin is mijn gebruikersnaam en die kan ik blijkbaar niet veranderen. Wat nu dan?

  Met vriendelijke groet,

  Frits

  1. Hallo Frits,

   Excuus dat ik nog niet had geantwoord op de mail, maar doe het dan nu via deze weg. Je kunt bij Gebruikers -> Profiel je voor en achternaam invullen en vervolgens bij schermnaam kiezen voor deze naam. In de WordPress SEO plugin krijg je dan ook je eigen naam te zien ipv admin.

   Ik vertel in de video inderdaad dat dit nodig is maar laatst zag ik dat het ook bij iemand werkte die gebruik maakt van gewoon haar gebruikersnaam in plaats van de volledige naam.

   Je kunt dus gewoon voor Admin kiezen als het goed is. in de Rich Snippets tool zie je overigens al dat Google alles snapt wat je hebt ingesteld.

   Groeten,
   Maikel

 18. Beste Maikel,
  Dank voor de info en heldere uitleg. Ik werk zelf met een web template van Cargo Collective.
  Als ik de code, volgens de instructies in de broncode plaats, krijg ik na het saven een zichtbare google tekstlink op mijn homepage. Dit wil ik liever niet.. enig idee hoe dit voorkomen kan worden?
  Gr Tom

  1. Hallo Tom,

   Dit komt omdat de code in de body sectie staat en niet in de head sectie. De headsectie is tussen < head > en < /head > (zonder de spaties).

   Tevens moet de code net iets anders zijn, zie de code bij het kopje “Heb je geen WordPress?” (net onder de video)

 19. Hoi Maikel,

  Top uitleg! Het werkt goed.
  Hij kan echter alleen de author data van feestartikelen.nl/blog halen en natuurlijk wil ik ook graag dat de auteurfoto bij andere pagina’s wordt weergegeven. Enig idee hoe dit voor elkaar te krijgen?

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Robin

  1. Hoi Robin,

   Bedoel je dat het niet lukt bij de webwinkel of bij de berichten die bij de blog horen? Het blog is zoals je zelf in de tekst al aangeeft feestartikelen.nl/blog (zonder www), wanneer je dit in de rich snippets tool test mislukt het, je krijgt de volgende waarschuwing:

   Warning: based on data collected from your profile, you contribute to http://www.feestartikelen.nl while your website seems to be feestartikelen.nl.

   Met andere woorden je hebt bij bijdrager voor de www versie gekozen in plaats van feestartikelen.nl, dit kan een conflict opleveren waardoor het niet goed weergegeven wordt.

   Bij de webwinkel daarentegen staat de website wel met www ervoor, wanneer je daar ook de auteursfoto wilt hebben moet je de rel=”author” link in de headsectie plakken. (kreeg de juiste code niet in de comments maar zie het kopje “Heb je geen WordPress?” in de tekst)

 20. Beste Maikel

  Een duidelijk verhaal. Alle instructies gevolgd en de Google-test gedaan. Helaas 2 waarschuwingen. Op internet daarvoor veel – vooral verschillende – aanwijzingen gevonden. Ik kom er niet uit. Ik gebruik het thema Weaver en lees op hun forum dat oplossing voor onderstaand technisch niet kan. Enig idee hoe hier uit te komen?
  http://forum.weavertheme.com/discussion/2402/rich-snippet-tool-error-message

  Groet, Rudolph Smits

  Waarschuwing: Missing required field “updated”.
  Waarschuwing: Missing required hCard “author”.

  1. Hallo Rudolph,

   als ik het controleer met de Google Rich Snippets Tool zie ik dat het je gelukt is.

   De waarschuwingen die je krijgt horen niet uit te maken of je auteursfoto wordt weergegeven of niet. Bij mijn oude theme had ik deze waarschuwingen ook en werd de auteursfoto ook gewoon weergegeven in de zoekresultaten.

   Het gaat er om dat de auteur is geverifieerd en dat heb je goed gedaan, je foto staat er ook gewoon netjes bij. Het is nu dus alleen nog wachten totdat Google het oppikt en het in de zoekresultaten weergeeft.

 21. Beste Maikel,

  Dat installeren gaat vast lukken zo! Nog even een vraagje: Ik ga in principe onder pseudoniem publiceren. Mijn website heet ‘van Dieuwertje’ en ik ga onder de naam Dieuwertje blogs schrijven. Daarom wil ik eigenlijk niet mijn eigen foto, maar het logo met het silhouet van Dieuwertje als profielfoto. Is dat mogelijk?

  Verder benadruk je dat je je Google+ account aan moet maken met voor- en achternaam. Als ik voor mijn pseudoniem een Google+ account aanmaak, kan ik eigenlijk alleen een voornaam invullen. Of is het dan verstandig om bijvoorbeeld de URL van de site als ‘achternaam’ te gebruiken? In dat geval wordt het: Dieuwertje van Kookboek.nl. Wat raad jij aan?

  Groet van Annemieke

  1. Bij het registreren van een Google+ account is het verplicht om een voor- en achternaam in te vullen. Je zou inderdaad iets kunnen doen als Dieuwertje van kookboek (weet niet of ze .nl erachter accepteren).

   Ik heb zelf niet getest om een logo als foto te nemen, maar ik had ergens gelezen dat Google dit afkeurt en niet weergeeft in de zoekresultaten. Google zelf zegt ook “Als u in zoekresultaten uw auteursinformatie wilt weergeven voor de inhoud die u maakt, heeft u een Google+ profiel nodig met een herkenbare foto van uw gezicht als profielfoto.”

   Je kunt het echter altijd zelf nog uittesten maar ik ben bang dat het niet werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *