Automattic (het bedrijf achter WordPress.com) neemt WooThemes over

WooThemes

Afgelopen dinsdag (19 mei 2015) is bekendgemaakt dat Automattic, het bedrijf achter WordPress.com, WooThemes heeft overgenomen.

WooThemes zal je wel kennen door WooCommerce, de populairste webshop plugin voor WordPress. Naast deze plugin heeft WooThemes nog allerlei andere plugins en we moeten natuurlijk niet de WordPress thema’s vergeten die WooThemes ook al jarenlang maakt.

Woothemes was al een jaar opzoek naar een partner om te groeien en de markt te domineren. Uiteindelijk werd voor Automattic gekozen, een bedrijf waar je zeker mee kunt groeien in de WordPress industrie.

Automattic neemt WooThemes over inclusief de 55 medewerkers.

Wat is het doel van Automattic + WooThemes?

Er draaien ondertussen na vele jaren ontzettend veel websites op open source software. Het volgende doel van Automattic is om het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken om online iets te verkopen.

Zie ook wat Matt Mullenweg, CEO van Automattic en medeoprichter van WordPress over de overname te zeggen heeft:

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wat kun je van WooCommerce verwachten in de toekomst?

Op korte termijn zal er weinig veranderen. Mullenweg heeft echter gezegd dat je de zeker naar de plannen moet kijken die de komende maanden komen.

Doordat Automattic het bedrijf achter WordPress.com is hopen WordPress.com gebruikers wellicht dat WooCommerce snel op WordPress.com beschikbaar komt. Helaas heeft Mullenweg gezegd dat dit voorlopig nog niet gaat gebeuren en dat je minimaal moet wachten tot volgend jaar.

De focus ligt de komende tijd met name op het eenvoudiger maken van het installeren en integreren van WooCommerce.

Is de overname van invloed op klanten van WooThemes?

Als klant van WooThemes hoef je je geen zorgen te maken. Alle licenties blijven gewoon geldig en er zal verder weinig veranderen de komende weken en maanden.

Wil je meer weten over de overname?

Wanneer je graag meer informatie wilt lezen over deze overname? Bekijk onderstaande artikelen om de verhalen te lezen die oprichters van WooThemes en Automattic zelf hebben gemaakt over de overname.

Verwacht jij dat een goede zet is en WooCommerce alleen maar beter en beter gaat worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *