Beheer je pagina’s in WordPress met CMS Tree Page View

WordPress is veel gegroeid de laatste jaren, het is van een goed blogsysteem naar één van de beste (naar mijn mening de beste) Content Management Systeem (CMS) gegaan.

Nu WordPress niet alleen een blogsysteem is, werken telkens meer mensen met pagina’s en dit is nog wel een zwakker puntje in WordPress.

Het probleem waar ik telkens tegen aan liep was dat ik het overzicht van mijn pagina’s erg snel kwijtraakte. Er is niets maar dan ook niets storender dan een onoverzichtelijk systeem, het enige wat mij dus te doen stond was zoeken naar een oplossing.

De plugin die mij het overzicht terug gaf en het waarschijnlijk ook jou terug geeft is: “CMS Tree Page View

Wat doet CMS Tree Page View?

WordPress plugin CMS Tree Page ViewJe kunt de plugin zien als een boom met allemaal takken en bladeren eraan die allemaal die met elkaar verbonden zijn, de naam Tree Page View zegt het dus eigenlijk al.

Je kunt vanuit deze ‘boom’ al je pagina’s zoeken, bewerken, bekijken en je kunt zelfs nieuwe pagina’s toevoegen.

Het enige wat je hoeft te doen is met je muis over de pagina’s heengaan en de knoppen om de pagina te bewerken verschijnen.

Wat je ook nog kunt doen is je pagina’s opnieuw ordenen door ze naar de juiste plek te slepen. Dit is ideaal voor als je ook maar een beetje denkt het overzicht kwijt te raken.

De plugin wordt overigens gewoon in het Nederlands weergegeven als je de Nederlandse WordPress versie hebt geïnstalleerd.

CMS Tree Page View voor berichten

Het is automatisch niet ingeschakeld maar je kunt deze plugin ook voor berichten gebruiken. Het is dan alleen een boom zonder takken, alles staat onder elkaar. Deze optie kan toch een toegevoegde waarde voor je hebben als je snel een bericht wilt vinden.

Je kunt CMS Tree Page View voor berichten inschakelen via Instellingen -> CMS Tree Page View. Geef de boxen onder berichten een vinkje en sla de wijzigingen op.

Is het een nuttige plugin voor iedereen?

Als je weinig pagina’s hebt is het niet de moeite om deze plugin te installeren. Maak je echter veel gebruik van pagina’s dan is het in mijn ogen een must om deze plugin te gebruiken.

Het heeft mij veel tijd opgeleverd die ik anders kwijt zou zijn geraakt aan het zoeken van mijn pagina’s.

4 reacties

 1. Hey Maikel,

  Ik had de tip al een tijdje geleden gezien. En dacht dat is een handige plugin. Gelukkig vond ik hem weer terug . Ziet er echt goed uit.
  Zeer overzichtelijk.

  Probleem opgelost.

  1. Klopt, wanneer je nog niet veel pagina’s hebt is het allemaal nog heel overzichtelijk. Wanneer je echter een tijdje bezig bent al aardig wat pagina’s hebt raak je het overzicht kwijt.

   CMS Tree Page View lost dit probleem gelukkig op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *