Bekijk op welke reacties je niet hebt gereageerd

Bekijk op welke reacties je nog niet hebt gereageerd

Hoewel er tegenwoordig minder reacties geplaatst worden dan vroeger, kun je het je toch niet voorstellen dat een blog nooit reacties heeft.

Elke website-eigenaar met een reactiesysteem die veel tijd in zijn of haar website steekt ziet graag reacties.

Reacties zijn gewoonweg een prachtige manier om te communiceren met je lezers. Daarnaast houden reacties je gemotiveerd, krijg je er inspiratie van, kun je er nieuwe ideeën uithalen en je blog blijft er levendig uitzien.

Zoals ik in het artikel “Reageer jij op reacties die mensen achterlaten?” al eens heb aangeven, ben ik van mening dat je als blogger zoveel mogelijk reacties van je lezers moet beantwoorden. Wanneer je geen reactie teruggeeft is het een teleurstelling voor je (trouwe) lezer en dat is niet wat je wilt.

Het kan alleen wel een lastige opgave zijn om zoveel mogelijk reacties te beantwoorden als je veel reacties krijgt. Je raakt door de vele reacties wellicht het overzicht een beetje kwijt en verder kan het altijd voorkomen dat je het een keertje vergeet.

In dit soort situaties is de plugin “Comments Not Replied To” een goede oplossing om het overzicht te behouden.

Wat doet de plugin Comments Not Replied To?

Comments Not Replied To is een WordPress plugin die het eenvoudig maakt om je reacties te beheren op je blog en dan met name wanneer je veel reacties krijgt.

De plugin zorgt na het activeren voor een nieuw kolom genaamd “Missing Reply”. Je kunt deze kolom vinden als je de reacties bekijkt in het beheerdersgedeelte van je website. In de nieuwe kolom kun je precies zien op welke reacties je als site auteur al hebt gereageerd en welke reacties je nog niet beantwoord hebt.

Bij elke reactie staat een van de volgende mededelingen:

  • This comment is by the author.
  • The author has replied.
  • The author has not replied.

Naast de mededelingen staat ook een icoontje waardoor het allemaal erg eenvoudig is om te zien welke reacties nog aandacht van je verdienen. De nieuwe kolom ziet er als volgt uit:

Nieuw kolom comments not replied to

Al met al is deze plugin dus gewoon een simpele oplossing om te zien welke reacties je nog niet hebt beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *