Boekrecensie: Winst.nl – Succesvol dankzij het internet

Boekrecensie: Winst.nl – Succesvol dankzij het internetJe hebt misschien weleens van de schrijver van het boek “Winst.nl – Succesvol dankzij het internet” gehoord, zijn naam is Eelco de Boer.

Eelco is een succesvolle internetmarketeer die al veel verschillende concepten heeft opgezet.

Daarnaast geeft hij regelmatig seminars, webinars en online trainingen.

Enkele voorbeelden van online concepten die Eelco heeft uitgewerkt zijn.

  • Luondo voor het maken van een webwinkel;
  • PayPro een betaal- en affiliatesysteem;
  • Enormail voor het versturen van nieuwsbrieven.

Nog een leuk weetje is dat Eelco zijn internet avontuur is begonnen met het verkopen van elpees via Ebay, ik denk dat dit voor veel mensen herkenbaar is. Tevens heeft Eelco totaal geen verstand van het maken van een website, hij heeft dit dan ook nog nooit in zijn leven gedaan.

Feiten over het boek

Het boek (1e druk) is uitgebracht in augustus 2012 en is uitgegeven door Winst.nl zelf.

Het boek is maar liefst 282 pagina’s lang, inclusief een aantal pagina’s om aantekeningen te maken, en bevat 12 hoofdstukken.

Dit is volgens mij ook het enige Nederlandse fysieke boek over internet marketing dat ook daadwerkelijk geschreven is door een Nederlander.

Het laatste feitje is dat het rode draad (wat dient als boekenlegger) bij het hoofdstuk “Domineer Google” stond toen ik het boek opende. Was dit expres? Wie zal het zeggen, het is in ieder geval iets wat iedereen natuurlijk wel wilt met zijn of haar website.

Wat leer je in het boek

Het boek gaat over ondernemen op internet. In het boek komt een hoop materie voor die je goed kunt gebruiken als je wilt ondernemen op het internet.

Het maakt niet uit of je geld wilt verdienen met het verkopen van informatie producten als een e-book of dat je een eigen webwinkel wilt opzetten. In het boek “Winst.nl – Succesvol dankzij het internet” worden allerlei verschillende verdienmodellen behandeld.

Er staan ook diverse casestudies in waar je een hoop inspiratie uit kunt halen. Je moet echter geen tutorials verwachten over hoe je allerlei zaken kunt opzetten, de technische kant blijft achterwegen. Eelco geeft je in dit boek vooral zijn visie mee wat je allemaal zou moeten doen.

Naast alle verdienmodellen lees je ook over alles wat met internet ondernemen te maken heeft. Hiermee bedoel ik dingen als:

  • Een topdomeinnaam
  • E-mailmarketing
  • Domineer Google
  • Social media marketing
  • Affiliates
  • Google Adwords

Dit zijn natuurlijk niet alle punten die in het boek voorkomen, er zijn er nog veel meer. Het boek staat dan ook vol met waardevolle informatie.

Hieronder staan twee voorbeelden uit het boek om je een idee te geven wat de schrijfstijl van Eelco is en wat je kunt verwachten.

Je online onderneming moet gebruiksvriendelijk zijn

“Ook al heb je de meest geniale online dienst bedacht, als het lastig is voor je gebruikers om ermee te werken, dan is het gedoemd om te mislukken. Dat is trouwens niet alleen met online diensten zo. Hetzelfde geldt ook voor je salespage, je webwinkel of voor wat voor website dan ook. Ik heb altijd één stelregel voor elke website die we maken: mijn vader moet ermee kunnen werken…”

Dit is natuurlijk een goed stuk wat erg belangrijk is. De vader van Eelco begrijpt weinig van computers en net als zijn vader zijn er nog vele andere mensen op de wereld.

Je kunt niet verwachten dat iedereen over dezelfde computerkennis beschikt als jij. Zorg ervoor dat je website, webwinkel of online dienst voor iedereen gebruiksvriendelijk is.

E-mailmarketing en de relatie met je mailinglijst

Ik heb al vaker gezegd dat het belangrijk is om een mailinglijst op te bouwen. Eelco is het hier gelukkig mee eens en daarom heb ik onderstaand stukje als tweede voorbeeld uitgekozen. Dit gaat over de relatie met je mailinglijst.

“Het is enorm belangrijk dat je je mailinglijst niet overspoelt met waardeloze informatie of alleen maar aanbiedingen. Als jij constant wilt verkopen aan de mensen op je mailinglijst, dan worden je e-mails niet meer geopend. Mensen schrijven zich uit of gaan jouw mails misschien zelfs zien als spam, iets wat je natuurlijk absoluut niet wilt.

Je moet ervoor zorgen dat je een relatie opbouwt met de contacten in je mailinglijst. Dit betekent simpelweg dat mensen jouw e-mails moeten gaan waarderen en dat kun je op een paar manieren doen. Ook daar gaan we het nog over hebben.”

Dit is een goede tip. Niemand zit erop te wachten dat jij iedere mail alleen maar dingen wilt verkopen. Mensen willen graag waardevolle informatie en daarna kun je uiteraard wel een keer een mail sturen om iets aan hen te verkopen.

Mijn mening over “Winst.nl – Succesvol dankzij het internet”

Het boek staat vol met informatie waar iedereen wel wat uit kan halen om zijn onderneming te starten of naar een hoger niveau te brengen.

Wanneer je al een aantal jaar met internet marketing bezig bent, zal je regelmatig dingen in het boek tegenkomen die je al weet, er zullen echter ook dingen in staan die je nog niet weet.

Het meest interessantste hoofdstuk vond ik het hoofdstuk “Poen met je Passie”, wat ook meteen het grootste hoofdstuk is van 46 bladzijdes. Ik vond het leuk om alle mogelijke verdienmodellen te lezen en er kwamen nog een aantal dingen in voor waarvan ik dacht: “Natuurlijk, dit kan ik ook doen”.

Er komen genoeg casestudies langs die je erg kunnen inspireren. Dit is een boek waar je de basismaterie en visie van Eelco kunt lezen.

Dit is natuurlijk prima, zonder goede basis is het lastig om een goede onderneming op te zetten. De technische kant kun je altijd nog uitbesteden of opzoeken met Google.

Ben ik dan alleen positief? Nee, er is altijd wat om over te klagen. In het boek worden naar mijn mening iets te vaak de diensten van Eelco gepromoot. Nou kende ik deze diensten al waardoor het mij misschien meer stoort dan een ander.

Je ziet dit soort dingen niet vaak in een boek waardoor het nu extra opvalt. Aan de andere kant is dit natuurlijk slimme marketing waar je alleen een compliment voor kunt geven en waar je wat van kunt leren.

Het staat overigens wel altijd netjes aan het eind van een stukje en wanneer je de diensten nog niet kent is het nuttig om ervan op de hoogte te worden gesteld.

Conclusie

Wanneer jij op internet geld wilt verdienen en een internetonderneming wilt opbouwen, dan is dit zeker een boek dat je moet lezen.

Het boek kost 37 euro, een bedrag dat je door de kennis die je opdoet snel hebt terugverdiend.

Er staat veel basismaterie en waardevolle informatie in die je direct kunt implementeren in je eigen website, webwinkel of online dienst.

Heb je al veel ervaring met internet marketing dan zal je regelmatig dingen lezen die je al weet, er zijn echter altijd net een paar punten die je nog niet wist waardoor het zeker de moeite is om het boek te kopen en te lezen.

Je krijgt meer dan alleen het fysieke boek

Naast het fysieke boek krijg je al direct toegang tot de e-book versie van “Winst.nl – Succesvol dankzij het internet” en je krijgt nog eens 4 extra bonussen cadeau.

Je krijgt een video waar je 8 strategieën leert waar je internetonderneming aan moet voldoen, toegang tot de Winst.nl Facebook groep, toegang tot de speciale ledensite en tot slot levenslange updates.

Lees ook het verhaal van Eelco

Voordat je de kans krijgt om het boek te kopen, krijg je al een leuk verhaal voorgeschoteld. Wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in dit boek zou ik dit verhaal zeker lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *