Check je Google ranking met Rankerizer

Rankerizer

Je wilt waarschijnlijk graag weten hoe hoog je scoort in Google. Een mooi programma om dit mee te doen is Rankerizer.

Je ranking handmatig checken door allerlei zoekwoorden in Google in te vullen en de zoekresultaten af te struinen opzoek naar je website is een aardig werkje.

Het ergste is dat het ook nog eens heel goed mogelijk is dat je niet eens je echte Google ranking ziet. Dit komt omdat je regelmatig je eigen website bezoekt en Google dit meeweegt in haar zoekresultaten.

Om het goed handmatig te controleren heb je een extra browser nodig die je verder nooit gebruikt of je moet je browser in privé modus zetten.

Om het maar even kort samen te vatten: je Google ranking handmatig checken is een heel gedoe en kost overbodig veel tijd. Met Rankerizer heb je dit probleem niet.

Wat kan Rankerizer allemaal?

Er zijn een hoop verschillende tools om de ranking van je website op verschillende zoekwoorden te controleren in Google. Ik maak echter gebruik van Rankerizer omdat het eenvoudig te gebruiken is, het is vrij snel en het biedt de volgende functionaliteiten.

[checklist]

 • Rankerizer controleert de top 100 zoekresultaten van je gekozen keyword;
 • Je kunt kiezen van welk land je de resultaten ziet;
 • De historie van je posities wordt onthouden. (je kunt deze bekijken in een grafiekje);
 • Je kunt de Google ranking van een onbeperkt aantal zoekwoorden checken;
 • Je kunt een onbeperkt hoeveelheid websites toevoegen;
 • Rankerizer draait dagelijks indien je dit wilt en zo instelt;
 • Je kunt de Google Pagerank bekijken van de pagina waarmee je rankt in Google;
 • Je kunt de ranking in Google, Bing en Yahoo bekijken;
 • Tot slot is het ook nog mooi meegenomen dat het volledig gratis is.

[/checklist]

Check je Google ranking met behulp van Rankerizer

In onderstaande video laat ik je zien hoe je aan Rankerizer kunt komen, welke instellingen je moet instellen en uiteraard hoe het precies werkt.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Nieuwe keywords toevoegen aan Rankerizer

Een klein dingetje dat ik nog vergeten was te melden in de video is dat je natuurlijk ook nog achteraf nieuwe keywords kunt toevoegen om daar ook je Google ranking van te bekijken.

Je doet dit door op “Add your keyword(s) to list…” te klikken (naast start) en vervolgens 1 zoekwoord per regel in te voeren en op Add te klikken.

keywords toevoegen rankerizer

Download Rankerizer helemaal gratis

Je kunt Rankerizer gratis downloaden via de website www.rankerizer.com. Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mail adres achter te laten voor een product key. De product key heb je nodig om het programma werkend te krijgen.

Hoe denk jij over Rankerizer? Heeft het programma nog min- of pluspunten die ik niet genoemd heb of Kom je ergens niet uit? Laat het weten in de reacties.

13 reacties

 1. Hallo Maikel.

  Zojuist heb ik Rankenizer gedownload en het werk perfect.
  Van het bedrijf dat mijn backlinks verzorgd krijg ik ook een tabel te zien waar mijn zoekwoorden staan. (dagelijks).
  Nu valt mij op dat er bij sommige woorden behoorlijke verschillen in zitten. Het voor mij belangrijkste zoekwoord staat bij henop nr 24 en bij Rankenizer op 10 ! Heb jij enig idee waar dit vandaan komt? Is Rankenizer volkomen betrouwbaar?

  B.v.d.
  Hans

  1. Toen ik nog gebruik maakte van Rankerizer heb ik nooit zulke grote verschillen gezien. Het is echter weleens voorgekomen dat het 1-2 plaatsen verschilde.

   Tegenwoordig gebruik ik Rank Tracker, deze is naar mijn mening betrouwbaarder (en een stuk uitgebreider) maar is wel betaald.

   Het is overigens mogelijk om te controleren welke van de 2 resultaten klopt. Wat ik altijd doe om iets te controleren is het volgende:
   Open een browser die je verder nooit gebruikt, verwijder de geschiedenis, zet de cookies uit en log niet in op een Google account. Op deze manier kun je in Google zoeken zonder dat je gepersonaliseerde zoekresultaten krijgt.

   Het kan daarnaast ook handig zijn om je browser in privé modus te zetten.

 2. Hallo,

  Ik probeer net op een sterke markt op google.com en co.uk met “disneyland paris deals” en andere keywords te ranken en heb er tot nu toe ondanks linkbuilding en unieke content flink moeite mee. Ik heb vandaag je blog gelezen en de settings aangepast.Heel erg bedankt voor je tips, ik zal berichten of het voor mij effect heeft gehad.

  1. Rankerizer is een tool om je rankings te bekijken, het heeft verder geen effect op andere dingen dus ik kan niet helemaal plaatsen welke settings je hebt aangepast.

   In ieder geval succes met je website.

   P.S. Keywords als naam is niet toegestaan, ik heb daarom je naam aangepast naar anoniem.

 3. Hallo Maikel….

  Ikhad gisteren deze website van je gevonden en alleerst bedankt voor je tip. Ik heb de rankerizer gedownload en zag dat je inderdaad per land kan zien hoe je op de ranking staat. Nu ben ik niet echt zover in de materie van SEO en andere techhische gegevens voor wat betreft websites, maar ik dacht altijd dat Google ( engels in dit geval) gewoon 1 pagina is voor over de hele wereld. sinds ik mijn websites heb ( en nu ook zelf bouw met Jimdo) ben ik altijd van dat principe uitgegaan.
  Dus elke land heeft zijn eigen hoofdpagina van google, dus als een fransman Engelse woorden gebruikt val je door de mand eigenlijk, terwijl Engels wereld taal nummer 1 is.
  mijn vraag is dus….. er bestaat geen hoofdpagina van google in het engels die gewoon standaard is ?

  Ik hoop dat je mijn vraag/opmerking kunt beantwoorden.

  en ieder geval wel bedankt voor de tip. Nico

  1. Er is voor elk land inderdaad een aparte website waar de zoekresultaten meer gericht zijn op de taal van dat land. Dit wil echter niet zeggen dat je in Nederland alleen maar Nederlandse zoekresultaten krijgt.

   Wanneer je bijvoorbeeld op Google.nl een Engelstalig zoekwoord invult krijg je gewoon zoekresultaten met daarin buitenlandse websites.

   Google.com zal zich verder meer richten op Engelstalige gebruikers.

 4. Hallo,

  Ik heb Rankerizer gedownload, webadres, zoekwoorden etc. ingevuld, maar als ik op start rankt hij niet en er verschijnt niks bij ‘Ranking URL (Domain or Page).

  Graag hulp.

  Ester

  1. Er zijn sinds vandaag wat problemen met Rankerizer waardoor er inderdaad geen rankings meer zichtbaar zijn. Ik ga er vanuit dat dit probleem zo snel mogelijk weer opgelost zal worden door Rankerizer.

   Update: Ondertussen doet Rankerizer het gewoon weer.

   1. dag Maikel,

    Leuke informatieve website heb je. Heb je seo artikel doorlopen.

    Je hebt het over Rankerizer, heb ik gedownload, 2x inmiddels, maar hij wil niet starten. Er verschijnt een invoerscherm, het license verification process, met invoer productcode (staat vermeld) en emailadres. En met een inlog button, maar dat lukt dus niet. Blijft hangen …

    Doe ik iets verkeerd? Zou zo maar kunnen …

    Vriendelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *