Contactformulier plugin voor WordPress

Het plaatsen van je eigen e-mailadres op een contactpagina is niet meer van deze tijd. Je hebt tegenwoordig een mooi en gebruiksvriendelijk contactformulier nodig op de contactpagina.

Er zijn een behoorlijk aantal plugins voor WordPress waarmee je een contactformulier mee kunt maken. Zelf heb ik gekozen voor de plugin Contact Form 7. Dit is naar mijn mening de beste gratis plugin die je hiervoor kunt vinden.

Over Contact Form 7

Contact Form 7
Contact Form 7 is in meerdere talen beschikbaar en je kunt eenvoudig contactformulieren maken en aanpassen die passen bij je eigen wensen. Daarnaast kun je spam ook filteren met een Quiz of Captcha techniek.

Om het contactformulier aan je website toe te voegen hoef je alleen maar een shortcode te kopiëren en te plakken op de pagina waar je het contactformulier wilt hebben staan. De shortcode ziet er ongeveer als volgt uit:

Shortcode Contact Form 7

Eventueel kun je het formulier ook nog aanpassen aan de kleuren van je website met behulp van CSS.

In het artikel Contactformulier voor WordPress maken staat een video waarin ik laat zien hoe Contact Form 7 werkt en kun je eventueel ook de tekstuitleg lezen.

11 reacties

 1. Hoi,

  Ik heb je artikel meerdere keren gelezen en ben er echt flink mee bezig geweest. Het. Lukt. Me. Niet.
  Ik weet inmiddels al wel wat een zip.file is en hoe ik ‘m uit kan pakken, maar daar loop ik vast. Ik heb een hoop nieuwe bestanden erbij (bij sommige lukte het unzippen wel, bij een hoop niet) en volgens mij helpt het ook niet mee dat ik een Chromebook heb. Nou ja, een hoop ergernissen dus. Ik heb mijn weblog gisteravond aangemaakt, maar ben er eigenlijk nu al een beetje klaar mee omdat het me niet lukt.

 2. Hoi Maikel,

  Ik krijg het formulier in de mailbox binnen maar het geeft niet het aangevinkte keuze menu weer. Dit is belangrijk ivm seminar workshop keuzes verplicht.
  Wat heb ik gemist? 🙁

  Groetjes,
  Arina

 3. Hallo,

  Voor iedereen die dit probleem ook heeft. Ik had een conflict met de plugin e-mail versturen in HTML. Door deze te deactiveren lukte het. (Of ik dat prettig vind weet ik nog niet omdat ik de HTML nog niet had uitgeprobeerd maar dat is een ander verhaal)

 4. Hoi Maikel

  Kwam via google op je site. Misschien kun je me helpen. Ik ben geen computerkenner dus van termen als html, plesk of php heb ik nooit gehoord. Mijn vraag is of jij mij dus simpel uitleg kunt geven op de volgende vraag. Ik heb alles gedaan zoals hierboven beschreven. Op mijn site staat het contactformulier dus. Als je een bericht verstuurt geeft hij aan dat hij verzonden is. Echter als ik naar mijn mail (info@yogalangedijk.nl) is er geen mail binnengekomen. Ik heb het ook geprobeerd met mijn privemailadres (linborst@hotmail.com). Ook hier komen de mailtjes niet binnen. Alles staat goed, dus ik snap niet wat ik moet veranderen. Het zit dus in wordpress en niet in het mailingprogramma. Kun jij me vertellen wat ik moet veranderen?

  gr Linda

 5. hey,

  Heb contact form 7 ook eens geïnstalleerd om te testen wat de functies zijn. Alles werkt perfect, geen problemen maar ik vroeg me af hoe jij je mails beheerd. Ik heb een mail (die ik bij de hosting heb gekregen) aan de contact form gelinkt. Dit “mail programma” SquirrelMail” vind ik niet zo fantastisch (veel beperkingen en een zeer oncomfortabele lay-out). Stuur jij de mails door naar een ander adres dat je gebruikt of iets dergelijk (dat blijkt bij squirrelmail niet mogelijk) en hoe doet je dit dat met de nieuwsbrieven die je stuurt, aangezien deze ook van de zelfde afzender komen.

  Dank bij voorbaat!

  1. Je kunt de mail gewoon binnenhalen met programma’s als Microsoft Outlook of een gratis variant als Thunderbird. De gegevens die je hiervoor moet instellen zijn te vinden in cPanel, Plesk of DirectAdmin (hangt van je hostingprovider af van welke ze gebruik maken).

   SquirrelMail is alleen een programma om de mail te bekijken. Wanneer je een mail naar een ander adres wilt doorsturen zou je dit ook in cPanel, Plesk of DirectAdmin moeten instellen.

   Voor nieuwsbrieven werk ik met GetResponse hier kun je zelf een mail instellen die je wilt laten weergeven als verstuurder en staat hier verder los van.

 6. Hallo Maikel,

  Zojuist heb ik Contact form 7 geinstalleerd en het werkt prima. Toch heb ik nog een vraagje en ik ben benieuwd of je daar een antwoord op hebt. Bij het verzenden op de site van een bericht (www.spitskool.net) komen er 2 pijltjes naast te staan die draaien. Een teken dat die aan ‘t verzenden is. Oftewel bezig is met verzenden. De mailtjes komen prima aan, maar de pijltjes stoppen niet met draaien. Zou het je graag laten zien op een printscreen, maar misschien kun je het anders zelf ook testen op de site.

  Alvast dank voor je reactie.

  Groet, Martin

  1. Dit probleem komt weleens vaker voor en is vaak een conflict met een andere plugin of het theme dat je gebruikt. (Zie ook FAQ contact form 7)

   Probeer alle plugins eens te deactiveren op contact form 7 na en test of het probleem er dan nog is. Is het probleem verdwenen, zet dan alle plugins 1 voor 1 aan en test welke plugin voor het conflict zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *