Krijg de volledige controle over WordPress updates

Controle over WordPress updates

Wil je de volledige controle over WordPress updates en update notificaties?

Ik heb het dan over de mogelijkheid om te bepalen welke updates wel of niet uitgevoerd mogen worden, welke updates automatisch doorgevoerd worden en wie de updates op een website mag uitvoeren.

In het artikel van vandaag kun je lezen hoe je zelf de volledige controle kunt krijgen over de verschillende soorten updates, zonder ook maar een regel code te gebruiken.

Easy Updates Manager

Easy updates manager

Met de plugin Easy Updates Manager krijg je de mogelijkheid om aan te geven of verschillende soorten updates in- of uitgeschakeld moeten staan. Daarnaast kun je ook aangeven of automatische updates mogen worden uitgevoerd, wat er automatisch geüpdatet mag worden en nog veel meer.

Verder kun je nog een aantal dingen meer instellen als wie er updates mag uitvoeren en of je notificaties krijgt.

Hoe werkt Easy Updates Manager

Easy Updates Manager werkt heel eenvoudig. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je naar “Dashboard -> Updates options”. Je komt nu direct op onderstaande pagina uit waar je eenvoudig allerlei dingen kunt in- of uitschakelen:

Beheer WordPress updates

Op deze pagina kun je eigenlijk alles al direct instellen, maar je hebt ook de mogelijkheid om naar tabbladen als General, plugins, themes en advanced te gaan. Op deze pagina’s krijg je bijna alleen dezelfde instellingen te zien, behalve bij het tabblad “Advanced”. Het is alleen een andere manier van instellingen dan je op de beginpagina ziet. Het ziet er namelijk als volgt uit:

Globale instelling WordPress updates

Bij het tabblad “General” kun je de globale instellingen aanpassen, maar ook instellingen voor automatische updates, notificaties en diverse andere dingen.

Bij de tabbladen “Plugins” en “Themes” kun je per plugin of thema instellen of je updates wilt toestaan of dat deze uitgeschakeld moeten worden. Wanneer je hebt ingesteld dat je automatische updates wilt toestaan voor plugins en thema’s, maar dit wel per plugin en thema wilt instellen, dan kun je dit ook op deze pagina’s instellen.

Plugin updates instellingen in WordPress

Tot slot heb je ook nog het tabblad “Advanced”, waar je dus instellingen kunt terugvinden die je niet op de beginpagina ziet. Zo kun je onder andere instellen welke gebruikers uitgesloten worden voor de instellingen van deze plugin. Wanneer je dit doet blijven de normale update mogelijkheden binnen WordPress voor deze gebruikers geldig.

Advanced update instellingen in WordPress

Verder kun je op deze pagina ook nog alle instellingen resetten en automatische updates forceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *