Facebook pixel op je WordPress website plaatsen

Facebook pixel op je WordPress website plaatsen

Wil je beginnen met Facebook advertenties, dan kom je al snel op het punt dat je graag een Facebook pixel op je WordPress website wilt plaatsen.

Een Facebook pixel is simpel gezegd een stukje code (JavaScript) die je op je website kunt plaatsen, zodat je een speciale doelgroep kunt maken, conversies kunt meten en het een en ander kunt optimaliseren voor je advertentiecampagne.

In dit artikel laat ik je zien hoe je een Facebook pixel kunt aanmaken en zo eenvoudig mogelijk op je website kunt plaatsen.

Hoe maak ik een Facebook pixel?

Je kunt vanaf het advertentiebeheer gedeelte van Facebook een pixel aanmaken. Je kunt hier komen wanneer je al eerder een advertentie hebt gemaakt door rechtsboven op het pijltje naar beneden te klikken en vervolgens op “Advertentiebeheer”.

Facebook advertenties beheren

Heb je nog geen advertentie gemaakt in het verleden, dan zal je advertentiebeheer niet zien staan. Dit is echter geen probleem, want we kunnen er altijd nog komen via een directe link (volgt verderop).

Eenmaal bij de advertentiebeheerpagina aangekomen kun je direct bovenaan nogmaals op “advertentiebeheer” klikken en vervolgens ook op alle hulpmiddelen. Je krijgt dan onder het kopje middelen “Pixels” te zien.

Facebook pixels

Klik op “Pixels” of ga er direct heen door op deze link te klikken.

Pixel maken

Je kunt op de pagina waar je nu op uit bent gekomen meteen klikken op “Een pixel maken”.

Facebook pixel maken

Vervolgens kun je een naam kiezen die je voor de pixel wilt gebruiken. Aangezien je maar één pixel per advertentieaccount kunt maken is het verstandig om een goede naam te kiezen die bij je bedrijf/website past.

Pixel maken

Heb je een naam ingevoerd en ga je akkoord met de voorwaarden, dan kun je op “pixel maken” klikken om de pixel definitief aan te maken.

Je kunt nu klikken op “Pixel nu installeren” om direct te code te zien die je op je website moet plaatsen. Klik je per ongeluk direct weg, dan kun je altijd op de pixelpagina nog kiezen voor pixelcode weergeven.

Facebook pixel weergeven

Hoe plaats ik een Facebook pixel op mijn WordPress website?

Als het goed is heb je met bovenstaande stappen de Facebook pixel code in beeld. Het ziet er als volgt uit:

Facebook pixelbasiscode

Deze code moet je kopiëren en tussen de codes <head> en </head> plakken op je website. Je kunt dit bij WordPress op verschillende manieren doen.

Wanneer je bekend bent met code en een child theme hebt, dan kun je de code in het header.php bestand van je child theme plaatsen tussen <head> en </head>.

Wil je niet graag aan de code van de bestanden van je website zitten, dan kun je de Facebook pixel code met behulp van een plugin als Per Page Head op je WordPress website krijgen.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd kun je naar “Instellingen -> Per Page Add To Head” gaan. Je komt nu op een pagina uit waar je direct de Facebook pixel kunt plaatsen die op de juiste plek komt in de code.

Facebook pixelbasiscode in WordPress

Hoe weet ik dat mijn Facebook pixel werkt?

Nu je de Facebook pixel op je website hebt geplaatst wil je natuurlijk wel zekerheid of alles goed is gegaan en het ook echt werkt. Je kunt dit controleren door een pagina van je website te bezoeken en vervolgens naar de Pixels pagina van Facebook te gaan. De pixelstatus hoort als het goed is op actief te staan.

Facebook pixelverkeer

Staat het bij jou nog niet op actief? Het kan nog steeds zijn dat alles goed staat ingesteld, maar dat Facebook wat tijd nodig heeft om weer te geven dat de pixel echt actief is.

De FB Pixel Helper extensie voor de browser Chrome is een alternatief die je kunt gebruiken om te controleren of alles goed staat. Wanneer je deze extensie actief hebt staan krijg je rechtsboven een icoontje waar je op kunt klikken om te kijken of er een Facebook pixel actief is op de pagina die je bezoekt.

Chrome pixel helper

Top. Je hebt nu een Facebook pixel geïnstalleerd op je WordPress website en gecontroleerd of het goed werkt. Je kunt hier vanaf nu van profiteren als je aan de slag gaat met Facebook advertenties.

7 reacties

 1. Hoi Maikel,

  Interessant stukje. Ik heb deze ooit geïnstalleerd maar wil hem nu eigenlijk verwijderen. Om 2 redenen: 1 de verplichting van een cookie-wall die mijn bezoekers afschrikt. 2 de invloed van fb en google is enorm en daar draag ik liever niet aan bij.
  Hoe kan ik deze pixel in wordpress weer verwijderen? Het zou ergens tussen en moeten staan, maar ik kan het nergens terugvinden (welk document/is er een mogelijkheid om de gehele code in te zien en te bewerken?). Alvast veel dank!

  1. Het is echt maar net hoe je het hebt geïnstalleerd, dit kan op zoveel verschillende manieren. Wanneer het niet met een plugin is, dan zal het in een thema bestand staan. Waarschijnlijk het header.php-bestand, maar dit kan wisselen per thema.

  1. Dankzij de pixel kun je onder andere een speciale doelgroep aanmaken waar je een advertentie op kunt richten. De speciale doelgroep is dan iedereen die je website de afgelopen (max. 180 dagen) bezocht heeft.

   Ik ben niet van plan om hier een vervolgblog op te maken omdat ik het voornamelijk bij WordPress wil houden. Op de website van Facebook kun je ook veel informatie vinden over de pixel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *