Geld verdienen met je website

Geld verdienen website met affiliate marketing

Een vraag die steeds meer bloggers zichzelf stellen is “hoe kun je geld verdienen met je website?”.

Veel mensen lijkt het geweldig om wakker te worden en te zien dat er al een aantal sales en leads zijn binnengekomen tijdens het slapen.

Natuurlijk is dit een mooi gevoel, maar ik zal je meteen even wakker schudden.

Het is vrij eenvoudig om geld te verdienen via internet, een fulltime inkomen verdienen via internet is echter vele malen moeilijker.

De meeste mensen die proberen een fulltime inkomen te verdienen met hun websites falen. Een reëler doel die je jezelf kunt stellen is om een leuk zakcentje te verdienen met je website. Vanuit daar kun je altijd verder kijken om te proberen of er meer uit te halen valt.

Ben je nog niet afgeschrikt en bereidt om je tijd te investeren en hard te werken om te slagen? Mooi, dan kunnen we aan het echte werk beginnen, een WordPress blog maken en geld verdienen gaat tenslotte niet vanzelf.

Wat heb je nodig om geld te verdienen met een website?

Het spreekt voor zich dat je natuurlijk een website nodig hebt met daarop dagelijks de nodige bezoekers.

Het is dus zaak dat de WordPress SEO van je website in orde is, zodat je via Google heel wat bezoekers naar je website kunt krijgen.

Uiteraard kun je ook nog bezoekers naar je website krijgen via social media en andere manieren. Het kan dus ook zeker de moeite waard zijn om je hier eens in te verdiepen.

Tot slot heb je natuurlijk een idee nodig hoe je geld wilt verdienen. Lees het artikel “5 manieren om geld te verdienen met je website” voor enkele mogelijkheden.

Affiliate marketing

In dit artikel ga ik het vooral hebben over affiliate marketing (producten van een ander verkopen) en niet over geld verdienen met kliks zoals je met Google Adsense kan.

Er zijn natuurlijk nog veel meer methodes, maar in principe kun je voor alle methodes dezelfde denkwijze gebruiken die in dit artikel besproken wordt.

Voordat je beslist wat jouw methode wordt zal je er eerst achter moeten komen waar je bezoekers naar op zoek zijn.

Je kunt meer geld verdienen met relevante advertenties en (eigen) producten waar je bezoekers echt behoefte aan hebben, dan met willekeurige advertenties in de hoop dat iemand erop klikt en iets koopt.

Waar is je bezoeker naar op zoek?

Om je bezoekers relevante advertenties voor te schotelen moet je eerst weten waar je bezoekers geïnteresseerd in zijn.

Wanneer je een website hebt over honden is het nutteloos om de nieuwste computers te promoten. Je bezoeker is hier totaal niet in geïnteresseerd wanneer hij jouw website bezoekt, hij of zij is waarschijnlijk eerder geïnteresseerd in hoe een hond opgevoed kan worden. Probeer dus iets te zoeken wat gerelateerd is aan je website.

Wanneer je een website over een specifiek onderwerp (niche) hebt, bijvoorbeeld een website over kattenspeelgoed, dan weet je dat je kattenspeelgoed kunt promoten. Heb je echter een nieuwswebsite, dan is het een heel ander verhaal.

Een manier die je kunt gebruiken om erachter te komen waar je bezoekers naar op zoek zijn is door te bedenken of jouw website een probleem oplost. Schrijf je bijvoorbeeld over hoe je van pluizig haar af kunt komen, dan kun je producten promoten die mensen helpen van pluizig haar af te komen.

Meld je aan bij een affiliate netwerk

Een wat voor netwerk? Een affiliate netwerk is een netwerk waar verschillende verkopers zich kunnen aanmelden, zodat jij hun producten kunt promoten en er geld mee kunt verdienen.

Wanneer je bijvoorbeeld vliegreizen wilt verkopen via jouw website, dan kun je je via het affiliate netwerk aanmelden bij een reisorganisatie waar je bezoekers de mogelijkheid krijgen een vliegticket te kopen.

Je krijgt vervolgens een unieke URL die je op jouw website kunt plaatsen, waardoor er automatisch gecontroleerd kan worden of er iemand via jouw link iets heeft gekocht. Wanneer het je gelukt is om iets te verkopen krijg je een bepaald percentage van het bedrag van het verkochte product. Het kan overigens ook zijn dat je een vast bedrag per verkoop krijgt.

Bij welke affiliate netwerk kan ik mij aanmelden?

Er zijn diverse affiliate netwerken in Nederland waarbij je je kunt aanmelden. Ik raad je uit eigen ervaring aan om je aan te melden bij de volgende twee affiliate netwerken:

[checklist]

[/checklist]

TradeTracker is wat mij betreft het beste en overzichtelijkste affiliate netwerk van Nederland. Er zijn (op het moment van schrijven) maar liefst 1989 verschillende webwinkels aangesloten. Je kunt dus niet klagen dat er geen producten zijn om te promoten.

PayPro richt zich vooral op informatie producten als E-books, video’s en cursussen, waarbij je erg hoge commissies krijgt per verkoop.

Plaats advertenties op je website

Nu je je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk en je een product hebt gekozen om te promoten, hoef je alleen nog maar jouw unieke affiliatelink op je website te plaatsen.

Er zijn meerdere manieren hoe je dit zou kunnen doen. Je kunt een banner plaatsen in de sidebar en hopen dat iemand erop klikt en iets koopt of je kunt artikelen over producten schrijven waarin je mensen doorverwijst naar de website waar het product gekocht kan worden.

Ik ben zelf altijd fan van het promoten van producten in artikelen. Ik maak in een artikel het woord van het product klikbaar en zet onderaan het artikel een button neer waar mensen op kunnen klikken.

Waarom heeft dit mijn voorkeur? Mensen willen graag meer informatie voordat er overgegaan wordt tot het kopen van een product. Wanneer je een banner in de sidebar plaatst heb je minder kans dat je bezoeker “uit het niets” overgaat tot kopen. Desalniettemin kan dit ook prima werken en regelmatig sales opleveren.

Indien je WordPress gebruikt en je wilt een banner in de sidebar plaatsen dan moet je naar Weergave -> Widgets en voor een tekst widget kiezen. Plaats in de tekst widget de code van de banner die je hebt verkregen via TradeTracker of PayPro.

Je krijgt vanaf nu bij iedere verkoop via jouw affiliatelink een percentage van de verkoopprijs.

Begroet de eerste inkomsten

Indien je voldoende bezoekers en gerelateerde advertenties hebt is het alleen nog maar wachten op de eerste inkomsten.

Er is niets beter dan de eerste inkomsten verdienen via je eigen website. Er gaat een goed gevoel door je heen en je ziet dat het mogelijk is om daadwerkelijk een leuk zakcentje te verdienen met je website.

Ik wens je veel succes met de verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *