Google Penguin 2.0 komt eraan

Matt Cutts

Afgelopen maandag (13 mei) heeft Matt Cutts een video geplaatst op YouTube.

Nou is dit natuurlijk niet heel bijzonder, maar dit keer gaat het over wat we de komende maanden van Google kunnen verwachten op het gebied van SEO.

We kunnen dus even meekijken hoe Google over een aantal onderwerpen denkt en wat enkele plannen zijn.

Wat kunnen we van Google verwachten?

Het belangrijkste antwoord hierop is dat Google dichtbij is om de Penguin 2.0 update los te laten. De Penguin update is een aanpassing in het algoritme dat zich richt op black-hat webspam. Websites die bijvoorbeeld 1000en links kopen kunnen verwachten omlaag geplaatst te worden in de zoekresultaten.

Naast de penguin update probeert Google steeds beter websites met autoriteit te detecteren en deze iets hoger in de zoekresultaten te plaatsen op hun autoriteitsgebied.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die Matt Cutts uitlegt in de video, daarom raad ik je ook zeker aan om de video hieronder te bekijken.

Wat kunnen we van de video leren?

Op zich is het allemaal niet heel nieuw en zet Google gewoon de lijn voort om de zoekresultaten te verbeteren.

Je kunt echter wel weer zien hoe belangrijk het is om je gewoon te focussen op je website en een autoriteit in je niche te worden.

Er zullen altijd trucjes zijn om hoger in de zoekresultaten te komen, dit werkt echter alleen voor de korte termijn. Wil je langdurig resultaat zien, dan moet je bouwen en blijven bouwen aan je website.

Natuurlijk mag je nog wel aan zoekmachine optimalisatie doen op je (WordPress) website, je geeft Google hier juist goede informatie mee en dat is zeker niet verboden.

Je moet alleen geen gekke dingen doen als keyword spammen, 1000en links kopen en andere van dit soort vergelijkbare dingen. Op de lange termijn zullen dit soort dingen je website namelijk geen goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *