Het aantal views van je blogberichten bekijken

Post views count

Veel mensen houden van cijfers en willen graag weten hoe goed alle blogberichten op hun website gelezen worden.

Je kunt dit meten met een programma als Google Analytics en dit beveel ik ook zeker aan.

Ondanks dat je Google Analytics kunt gebruiken, is het ook leuke toevoeging om een statistiekenprogramma te hebben om te zien hoe goed je blogberichten bekeken worden. Met name Joomla-gebruikers die overstappen naar WordPress missen de functionaliteit om direct te zien hoe vaak een artikel bekeken wordt.

Post Views Count

Met de plugin Post Views Count kun je precies zien hoeveel keer je blogberichten bekeken zijn door je bezoekers.

Wanneer iemand je artikel bezoekt, komt er een extra view bij de teller te staan. Je kunt dit in het dashboard bij “Berichten” bekijken, maar je kunt het ook delen met je bezoekers door de teller onderaan je blogberichten te laten verschijnen. Bij de pagina “Berichten” in het dashboard is een nieuwe kolom toegevoegd om de views per bericht te bekijken.

Een handige toevoeging is ook dat je ingelogde mensen kunt uitsluiten. Op deze manier worden je eigen views niet meegeteld.

Wanneer iemand je artikel bekijkt en jij ververst de pagina, kun je direct zien dat er een view bij is gekomen. Dit is erg handig, zo kun je zelf realtime bekijken hoeveel bezoekers bijvoorbeeld Facebook oplevert in 5 minuten.

Naast de teller in het dashboard kun je dankzij Post Views Count ook een widget plaatsen met je populaire berichten (incl. aantal views) in de sidebar. Je bezoekers kunnen op deze manier direct bij je populairste berichten komen zonder ernaar te zoeken.

Geen vervanging van Google Analytics

Ik zal het nog even voor de duidelijkheid zeggen. Post Views Count is erg handig wanneer je in WordPress zelf wilt bekijken hoe vaak een artikel is bekeken. De plugin is echter geen vervangen van Google Analytics, hier kun je nog veel meer statistieken bekijken, maar het is wel een leuke toevoeging als je gek bent op statistieken en het direct op je website wilt bekijken.

10 reacties

 1. Hej Maikel!

  Helaas is de genoemde plugin niet meer beschikbaar. Heb je een goed alternatief?

  Groeten uit het “hoge noorden”,
  Ödarp Tranås, Sverige

 2. Hele goede tip al is het een oude 😉 Maar ik heb nog 1 vraagje. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij mijn laatst geplaatste blog meetelt. Dit is namelijk de “homepage”. Volgens mij telt hij deze niet mee.

  1. Nee, het zal het alleen tellen als mensen daadwerkelijk op de link van het artikel zijn. De homepage wordt niet meegeteld aangezien dat niet gekoppeld kan worden aan een bericht (en dus elke keer een ander bericht kan zijn).

 3. Hai maikel,

  Ik ben heel erg tevreden met al je artikels.. nu loop ik alleen nog tegen 1 probleem aan en dat is als ik een bericht schrijf met foto’s. ik het upload en als ik dan op de link klik er staat 404 error.. heb je enig idee hoe mijn berichten wel op mijn site komen… en wat ik dus verkeerd doe?

  Groetjes

  1. Bij dit soort problemen helpt het vaak om op de pagina “Instellingen -> Permalinks” nog een keer op “Wijzigingen opslaan” te klikken zonder dat je verder iets aanpast. Waarschijnlijk lost dit het probleem al direct op.

 4. Wauw, bedankt voor het aanraden van deze plugin! Erg handig, heb ‘m meteen geïnstalleerd. Leuke toevoeging om te kunnen zien welke berichten het best bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *