Hoe je een bericht of pagina kunt dupliceren in WordPress

WordPress bericht of pagina dupliceren

Wil je een bericht of pagina dupliceren in WordPress? Hier is standaard helaas geen functionaliteit voor.

Gelukkig zijn er bij WordPress wel altijd oplossingen te vinden en zal het je niet verbazen dat er een plugin voor bestaat.

In dit artikel kun je lezen en bekijken hoe de plugin werkt en welke instellingen er zijn.

Video uitleg: Bericht of pagina dupliceren in WordPress

Bekijk hieronder de video uitleg die ik eerlijk gezegd al een jaar geleden heb gemaakt. Het artikel liet iets langer op zich wachten, maar de video is nog steeds actueel.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever de tekst uitleg lezen of meer informatie? Lees dan hieronder verder.

Waarom een bericht of pagina dupliceren?

Dit weet je eigenlijk zodra je het zelf nodig hebt. Je kunt namelijk in de situatie komen dat het gewoon makkelijker is om een bestaand bericht of pagina te dupliceren, dan om helemaal opnieuw te beginnen.

Zo kan het zijn dat je een hele ingewikkelde pagina in elkaar hebt gezet die je meerdere keren wilt gebruiken. Het kan ook zijn dat je gewoon een super handige opzet hebt gemaakt die je structureel wilt gebruiken.

Hoe je een bericht of pagina kunt dupliceren

Duplicate Post

Om een bericht of pagina te kopiëren in WordPress kunnen we de plugin Dupicate Post gebruiken. Zodra je de plugin installeert en activeert werkt het eigenlijk al direct.

Wanneer je naar het berichten of pagina overzicht gaat en met je muis over een artikel beweegt, dan krijg je het volgende te zien:

Duplicate post -> Kopieer bericht

Wanneer je op kopieer klikt wordt er een identiek bericht gemaakt die je meteen in het overzicht te zien krijgt.

Klik je op Nieuw Concept, dan zal er een kopie gemaakt worden en kom je vervolgens direct in de editor terecht om het bericht te bewerken.

Een andere optie met deze plugin is om een bericht of pagina te kopiëren vanuit de editor. Wanneer je een bericht of pagina bewerkt zal je in de “Publiceren” box een tekstlink zien staan om een kopie te maken.

Kopiëren naar nieuw concept

Instellingen van de Duplicate post plugin

Wanneer je naar “Instellingen -> Dupliceren” gaat heeft deze plugin ook nog een aantal instellingen die je misschien handig vindt.

Duplicate post instellingen

Zo heb je onder andere de mogelijkheid om aan te geven dat je de publicatiedatum, status, samenvatting, bijlagen en sub-pagina’s mee wilt kopiëren.

Verderop op deze pagina heb je nog een aantal instellingen waar je misschien iets mee kunt. Het is onder andere een mogelijkheid om in te stellen welke gebruikersrollen gebruik mogen maken van deze functie.

15 reacties

 1. Hallo Maikel.
  Na met behulp van je effectieve intro-video op youtube een site gebouwd te hebben zoek ik nu op je Webtalis site naar alles wat er op volgt en mijn complimenten: ik vind het. Zojuist de dupliceerfunctie ingebouwd. Eén opmerking: de plug in heet nu “yoast duplicate post” en aan de auteur is toegevoegd “and team”. Kies je voor “duplicate post” dan heb je een heel andere plug in te pakken. Mvg Hans

 2. Dank voor deze post. Kan ik ook een pagina dupliceren naar een ander domein? Ik heb nl drie websites met dezelfde content waardoor ik ieder nieuwtje drie keer moet maken. Cross domain dupliceren zou een oplossing zijn maar ik heb de juiste plugin nog niet gevonden. Tips?

 3. Hoi,

  Ik heb zojuist de plugin gedownload, maar ik merk dat dit niet geldt voor het dupliceren van een portfolio item, klopt dat? Of kan ik dat op een andere manier realiseren.

  Hoor het graag.

   1. Er bestaat een mogelijkheid met pagebuilder om een layout van een pagina op te slaan, hij slaat tevens de teksten op. Het bestand zal dan worden weggeschreven als .Json bestand en deze kun je bij de volgende pagina of bericht weer inladen. Ik weet echter niet of het ook werkt om hem weer te openen op een andere website. Ik denk eigenlijk van wel.

    Ik hoop dat je er iets aan hebt.

 4. Beste Maikel,

  Jouw bericht van afgelopen maandag had geen betere timing kunnen hebben! Ik heb het direct toegepast waardoor ik weer verder kon 🙂

  Dankjewel voor het delen van je kennis en blijf vooral doorgaan! Goed weekend 😀

  Vriendelijke groet,

  Birthe Lugtenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *