Hoe krijg je een afbeelding bij een reactie?

Gravatar

Iedereen die een WordPress website heeft kent het wel, het is mogelijk om een zelf gekozen afbeelding bij een reactie te krijgen door je te registreren bij Gravatar.

De vraag is echter of je bezoekers ook weten hoe zij een afbeelding kunnen krijgen bij hun reacties, het ziet er namelijk raar uit als je de enige bent met een afbeelding en de rest alleen maar het standaard plaatje heeft.

In dit artikel geef ik een stap-voor-stap uitleg hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Dit geldt niet alleen voor mijn website, je afbeelding wordt ook getoond als je een reactie plaatst op andere (WordPress) websites of forums waar ook gebruik wordt gemaakt van Gravatar.

Je eigen afbeelding (Gravatar) bij een reactie

WordPress heeft Gravatar geïntegreerd voor de afbeeldingen naast de reacties, je kunt hier bijvoorbeeld een foto van jezelf plaatsen, zodat de mensen het gezicht achter de reactie zien.

Je kunt een Gravatar instellen door de volgende 6 stappen te doorlopen.
Stap 1: Ga naar de website van Gravatar.
Stap 2: Klik op “Krijg een Gravatar vandaag” om een account te registreren.
Stap 3: Bevestig je e-mailadres (je krijgt een e-mail toegestuurd)
Stap 4: Login onder het kopje “inloggen/registreren”
Stap 5: Voeg een afbeelding toe en koppel deze aan je e-mailadres.
Stap 6: Geef aan op welke websites je Gravatar gebruikt mag worden (G= overal geschikt).

Stap 7

Huh, er waren er toch maar 6 stappen? Klopt, maar als je nergens een reactie plaatst, ziet alsnog niemand de Gravatar die je zojuist hebt ingesteld.

Als je dankzij dit artikel een Gravatar hebt, zou ik het op prijs stellen als je een reactie achterlaat om je Gravatar te showen 🙂

5 reacties

  1. Ik heb al enkele jaren een Gravatar. Ben vraag is eigenlijk deze:
    Reageer wel eens op de WordPress site van E.J.Bron. In mijn reactie daar op een geplaatst artikel zou ik wel eens een afbeelding bij willen voegen, maar weet niet hoe. Help

  2. Hoi Maikel,

    Bedankt voor de tip! Mijn grootste probleem was dat ik niet op de naam Gravatar kon komen. Maar dankzij jou is dat helemaal goed gekomen. Vervolgens is het aanmaken van een Gravatar een eitje. Tenminste, dat zou zo moeten zijn 🙂 We gaan het aan het resultaat zien.

    Groet Frank

  3. Nou ik ben benieuwd of mijn gravatar nu zichtbaar is! Op andere websites nog niet.. Terwijl ik toch echt alle stappen heb doorlopen haha.. Is er nog iets wat ik over het hoofd heb kunnen zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *