Hoe plaats je een tweet op een website

Twitter

Update 22 juni 2012
Sinds WordPress versie 3.4 hoef je alleen nog maar in de editor de link van een tweet te plaatsen om een tweet op je website te krijgen.

Sinds Twitter haar nieuwe design heeft uitgerold zijn er een aantal handige nieuwe functies bijgekomen. Een van de nieuwe functies is dat je een tweet kunt plaatsen (embedden) op jouw eigen website.

Voor organisaties, bedrijven en webwinkels kan dit een krachtig middel zijn. Je kunt namelijk tweets op je website plaatsen met wat mensen over jou denken en een testimonial is meer waard dan duizend woorden.

Hoe kun je een tweet embedden (insluiten)?

In deze video leg ik uit hoe je eenvoudig een tweet op je eigen WordPress website kunt plaatsen. Indien je geen gebruik maakt van WordPress kun je ook gebruik maken van deze methode om de code te achterhalen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Uitleg in tekst en het resultaat

Ga naar twitter.com en zoek een tweet die je op jouw website wilt plaatsen. Als je een tweet gevonden hebt klik je rechtsboven op “Openen”. De knop openen verschijnt pas als je met de muis over de tweet heen gaat.
Tweet openen

Klik nu op “Details”.
Tweet Details

Je komt nu op een andere pagina terecht waar “Deze tweet embedden” staat, hier moet je op klikken.
Tweet Embedden

Er komt nu een venster tevoorschijn met daarin de html code die je moet gebruiken en je kunt kiezen of je de tweet wilt uitlijnen.

Kies of je gebruik wilt maken van de optie om de tweet uit te lijnen en kopieer vervolgens de html code.
Deze tweet embedden

Nu je de code gekopieerd hebt kun je naar jouw WordPress bericht gaan om de code te plakken. Let op! je moet de html code wel in het html gedeelte plaatsen, als je de html code in de wysiwyg editor plaatst werkt het niet. Klik tot slot op “Voorbeeld” om te controleren of het werkt of klik op “Publiceren” om het direct op je website te plaatsen.
Tweet in WordPress plaatsen

Zie hier het resultaat:

Zoals je ziet kun je de gebruiker rechtsboven volgen en de tweet zelf kun je ook beantwoorden, retweeten of aan je favorieten toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *