Ideeën om over te bloggen in december

Ideeën

Wat voor blogger ben jij in deze maand met feestdagen? Ben jij een blogger die altijd doorgaat om te zorgen dat jouw blog vooruit blijft gaan of vergeet jij eventjes je blog en geniet je van alle lekkernijen?

De maand december is een mooie mogelijkheid voor jou als blogger om een aantal extra blogberichten te schrijven.

Huh, extra blogberichten in de maand december? Jazeker, je kunt mooi van deze maand gebruik maken om een aantal eindejaars blogberichten te schrijven.

Eindejaars blogberichten zijn meestal top lijsten met efficiënte headlines. Het zijn eenvoudige berichten om te maken, lezer vriendelijk en kunnen goed via social media gedeeld worden.

Hieronder een aantal voorbeelden van blogberichten die je zou kunnen maken.

Beste blogberichten van het jaar

Maak een overzichtelijke top 10 lijst of welk aantal je ook wilt, met de meeste bezochte blogberichten van jouw blog. Je kunt ook een top 10 lijst maken van blogberichten met de meeste reacties of social media shares.

Je snapt het idee, doe wat jezelf het leukste lijkt. Dit type blogbericht geeft je een goede mogelijkheid om je oudere blogberichten terug in de spotlight te brengen.

Lessen die je dit jaar hebt geleerd

Bezoekers die je trouw volgen zien je als een autoriteit op het gebied waar je over schrijft. Deze lezers zullen het dus ook interessant vinden om te lezen wat jij allemaal hebt geleerd dit jaar wat je vooruit heeft geholpen.

Een blogbericht vol met geleerde lessen is een goede manier om een overzicht met tips en adviezen te geven die je hebt verzameld in het afgelopen jaar.

Jaaroverzicht – Wat is er dit jaar allemaal gebeurd?

Schrijf een blogbericht over wat er allemaal is gebeurd in de niche (branche) waarin je actief bent. Wat was goed en wat was slecht? Wat gebeurde er in je eigen leven (als je blog persoonlijk is) of wat voor vooruitgang heeft je blog geboekt ten opzichte van vorig jaar?

Neem de tijd om te bekijken welke opties je allemaal hebt en wees creatief.

Doe een voorspelling voor het nieuwe jaar

Wat denk jij dat de nieuwe trends in je niche worden volgend jaar of welke situaties, gebeurtenissen kansen, bedreigingen of ontwikkelingen verwacht jij?

Leg uit waarom je bepaalde dingen voorspelt en waarom je misschien wel het beste jaar ooit tegemoet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *