Je bent een idioot (omarm het)

idioten knop

Ik draai er niet omheen, je bent een idioot.

Sorry dat ik het op deze manier tegen je moet zeggen maar ik bedoel het op de meest vriendelijke manier.

Ik zeg dit omdat minimaal 1 van deze 3 dingen waar is:

  1. Je hebt teruggekeken naar fouten die je hebt gemaakt en kansen die je hebt gemist in je leven en dacht “Wat was ik in hemelsnaam aan het doen?”.
  2. Met je opgedane kennis heb je teruggedacht aan dingen die je hebt gedaan en toen dacht je bij jezelf “Wist ik toen maar wat ik nu allemaal weet”.
  3. Je kijkt terug op situaties die je hebt meegemaakt die ontzettend zwaar waren en denkt nu bij jezelf “Ik snap het nu”.

Dus wanneer ik je een idioot noem zeg ik alleen maar hoe je over jezelf denkt. Een idioot is namelijk iemand die iets heel doms of verkeerds doet.

Wanneer je 2, 5 of 10 jaar terug kijkt kun je genoeg dingen bedenken die je verkeerd hebt gedaan of die niet gingen zoals gepland was. Ik weet zeker dat je over 10 jaar precies hetzelfde doet als wat je nu doet.

Het verleden is het verleden, vandaag is de dag waarop je leeft

De fouten die je in het verleden hebt gemaakt zijn alleen “slecht” wanneer je hier zelf zo over denkt. De waarheid is dat iedereen kennis moet op doen en fouten maakt, wanneer je geboren wordt weet je niets meer of minder dan een ander.

Vandaag de dag wil niemand voor een idioot aangezien worden en dit kan ervoor zorgen dat je bepaalde dingen niet doet die je misschien wel zou moeten doen. De vraag is echter of je ook echt een idioot bent of dat je hier alleen zelf zo over denkt.

Niemand kan alleen maar slim over komen en overal gelijk in hebben.

Ik ben ook schuldig

Ik ben ook schuldig, ik heb mezelf ook een idioot gevonden en wou voorkomen dit te zijn. Ik ben hier nu helemaal klaar mee.

Een idioot zijn heeft zo zijn voordelen, je kunt meer waarderen wat je doet, maakt je minder zorgen over de dingen die je doet en je weet niet waar het je brengt in het leven. Je hoeft je in ieder geval niet meer te verstoppen omdat je niet alle antwoorden weet.

Het is hoe je een gewaagde beslissing neemt. Het is hoe je iets voor de aller eerste keer probeert. Het is hoe je iets op het spel zet. Het is hoe je een business start in een onzekere wereld. Het is hoe je laat zien dat je niet perfect bent.

Het is hoe je moet omarmen dat je een idioot bent

We zijn allemaal idioten. Je hebt geen manier om te weten wat er allemaal in je leven gaat gebeuren, je moet dus volledig gaan voor wat nu belangrijk voor je is en je moet op jezelf vertrouwen dat je de juiste keuzes maakt.

Je bent een niet perfecte, glorieuze, schitterende idioot en dit is hoe het moet zijn. Een idioot zijn zorgt ervoor dat je een buitengewoon mooi leven kunt lijden.

Morgen weet je meer dan je ooit geweten hebt. Vandaag kun je gebruik maken van alle kennis die je in het verleden hebt opgedaan. Je bent nog nooit zo goed geweest in wat je doet. Je wist nog nooit zoveel over je leven als je nu op dit moment doet.

Vandaag heb je het meest gedaan en bereikt als ooit eerder in je leven.

Je kunt nog zoveel meer weten, leren, doen, bereiken en zijn. Begin vandaag met doen en wees een idioot, laat niets je tegenhouden.

De groeten van een idioot,
Maikel

PS: Dit is een ander soort artikel dan je normaal van mij gewend bent. Ik hoop dat je het waardeert en het nut er van kunt inzien, laat het me weten in de reacties hoe je erover denkt.

3 reacties

  1. Motiverend artikel, groot gelijk. Neem jezelf zoals je bent en heb schijt aan de rest van de wereld.

    Je leeft maar 1 keer geniet er dan ook van.

    Daarom ga ik volgende week lekker op vakantie naar griekenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *