Kies de perfecte WordPress theme voor jouw website

De perfecte WordPress theme kiezen voor je website of blog bepaald ook of de mensen blijven hangen op je website of zo snel mogelijk weer weggaan.

Een theme moet niet alleen een goede eerste indruk op je bezoekers maken, een theme helpt je ook met de WordPress SEO van je website.

Ja, je leest het goed, de structuur van het design speelt ook een rol met zoekmachine optimalisatie. Ik zoek mijn themes altijd uit op ThemeForest en ben hier heel tevreden over. De keus is enorm en veel design zitten goed in elkaar.

Kies een WordPress theme dat bij je onderwerp past

Het is logisch, maar toch erg belangrijk. Je moet een theme kiezen dat bij je onderwerp of bedrijf past. Wanneer je een blog hebt over paarden, dan is het niet verstandig om een theme te kiezen dat gericht is op restaurants.

De meeste bloggers starten met een eenvoudig algemene theme en zetten hier een mooi logo bij. Dit is geen slechte keus om mee te beginnen.

Streef naar eenvoud

Er zijn een hoop gratis themes te vinden met ontzettend veel features. Dit kan er erg goed uitzien, maar het functioneert misschien niet goed in alle verschillende webbrowsers.

Wanneer je een theme wilt hebben met veel features kun je het best een betaalde theme nemen met support, zodat je zeker weet dat het werkt.

Het beste blijft echter een theme zonder al te veel gekke dingen. Een simpel theme is ook nog eens makkelijker aan te passen.

Controleer of je theme in alle browsers goed werkt

Zorg er altijd voor dat je theme in alle browsers goed werkt. Je hebt er niets aan dat heel je website er vreemd uitziet en vol met fouten staat wanneer iemand je website bezoekt.

Het is dus belangrijk om te controleren of je theme in alle grote browsers goed werkt (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari) en met name ook in de oudere Internet Explorer varianten, die in Nederland nog aardig veel gebruikt worden.

Let op vervelende links in gratis themes

Het komt regelmatig voor dat er vervelende links (18+ en gokwebsites) in de footer van een theme staan, die je volgens “de Term of Service” niet mag verwijderen.

Er zijn genoeg andere gratis themes waar je uit kunt kiezen, zoek de rustig verder. Wil je er zeker van zijn dat er geen vervelende links in een theme zitten, dan zou je voor een betaalde WordPress theme kunnen gaan.

Waar kun je goede WordPress themes vinden?

Er zijn duizenden themes die je kunt downloaden. Ik raad je echter aan om voor een theme te gaan waar je support bij krijgt. Voor een betaalde theme hoef je maar eenmalig te betalen.

Op ThemeForest kun je ontzettend veel professionele themes vinden die helemaal niet zo duur zijn. Je krijgt bij de meeste themes ook nog eens gratis support, zo weet je zeker dat alles goed komt.

Tip: Op zoek naar goede themes op ThemeForest? Je kunt alle WordPress themes rangschikken op het aantal sales of de user-ratings om direct een beeld te krijgen van wat de meest gekochte en best gewaardeerde themes zijn.

Wil je toch voor een gratis theme gaan, zoek deze dan niet via Google, er kan van alles met deze themes zijn gedaan. Wanneer je op zoek bent naar een gratis WordPress theme zoek dan altijd een theme uit in het WordPress Theme Directory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *