Hoe maak je een klikbare link van een widget titel in WordPress?

klikbare widget titel links

WordPress widgets maken het leven van beginnende en ervaren WordPress gebruikers een stuk eenvoudiger.

Je hoeft alleen maar een widget met een bepaalde functionaliteit in de sidebar te plaatsen en het werkt direct op je website.

Ondanks dat je ontzettend veel kunt doen met widgets, is er een klein dingetje dat ontbreekt en misschien ooit als extra functionaliteit wordt toegevoegd aan WordPress.

Wat ontbreekt er? Je kunt van de titel van een widget geen klikbare link maken en dit is jammer want in sommige gevallen kan dit best van pas komen.

Wanneer je bijvoorbeeld in een widget de laatste tweets van jezelf laat zien, zou het handig kunnen zijn om de widget titel naar je twitter account te linken om meer volgers te krijgen.

Een andere mogelijkheid is wanneer je een kennisbank in de sidebar hebt staan met daarin allerlei sub-categorieën. Het kan dan handig zijn om de widget titel naar de hoofdpagina te linken.

Maak van de Widget titel een klikbare link

We kunnen op twee verschillende manieren een klikbare link van een widget titel maken. De eerste en eenvoudigste manier is om de plugin Widget title links te installeren en activeren. De tweede manier is om de bestanden van je theme te bewerken.

Ik raad je uiteraard de eerste methode aan. Dit is niet alleen de eenvoudigste manier, het blijft ook behouden wanneer je ooit een keer van theme wisselt.

Widget title links

Wanneer je de plugin Widget title links geïnstalleerd en geactiveerd hebt, krijg je een extra veld bij alle WordPress Widgets.

Het ziet er als volgt uit:
widget titel links

Het enige wat je hoeft te doen is een titel verzinnen voor je widget en daarna de URL in te vullen in het bewerkveld onder Title link.

Klik op opslaan en bekijk je website of het gelukt is. Als het goed is zie je nu dat de titel van je widget een link is geworden.

Ik hoop dat je het na het lezen van dit artikel gelukt is om links toe te voegen aan je widget titels in WordPress. Bij vragen kun je altijd hieronder een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *