Laat je populaire berichten zien

Vrouw bekijkt de populaire berichten

Het is zonde dat een goed geschreven artikel telkens verder en verder wegzakt tot men heel het artikel vergeet.

Je bezoekers hebben een te kort aan tijd (op internet moet alles snel) en hierdoor komen zij misschien niet bij jouw beste berichten terecht.

Een goede oplossing hiervoor is om je populaire berichten in de sidebar te tonen.

Wanneer je zegt dat iets populair is, houdt het in dat andere mensen het ook leuk vinden en bekeken hebben.

Voor je bezoeker is dit handig om te weten omdat het de moeite waard lijkt te zijn doordat andere mensen het artikel ook leuk vonden en bekeken hebben.

Hoe kom ik erachter wat mijn populaire berichten zijn?

Hier zijn meerdere manieren voor. Je zou in Google Analytics (of een ander statistieken systeem) kunnen kijken welke berichten het populairst zijn.

Een andere mogelijkheid is om een plugin te installeren (wanneer je een WordPress website hebt) die alles voor je registreert.

Welke plugins laten populaire berichten zien?

Bekijk voordat je een plugin installeert eerst even of je WordPress theme al niet een functie heeft die hetzelfde kan, er zijn namelijk genoeg themes die deze optie hebben.

Als je theme geen populaire berichten functionaliteit heeft kun je een van onderstaande plugins proberen. Er zijn veel meer plugins die hetzelfde kunnen, maar dit zijn de twee populairste. Let er wel op dat deze plugins pas beginnen met tellen wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd.

WordPress Popular Posts

Met de plugin WordPress Popular Posts kun je een lijst weergeven van je populaire berichten in je sidebar. Je kunt de populariteit van je berichten sorteren op paginaweergaves, gemiddelde dagelijkse paginaweergaves of op de hoeveelheid reacties die je hebt gekregen op je bericht.

Als extraatje kun je ook nog een x aantal dagen instellen, bijvoorbeeld de populaire berichten van de laatste week.

Easy Popular Posts

De plugin Easy Popular Posts heeft ongeveer dezelfde mogelijkheden als WordPress Popular posts, je kunt echter ook met een shortcode populaire berichten in je berichten plaatsen.

Populaire berichten geven jou ook informatie

Naast dat je de bezoeker een handje helpt, krijg je met populaire berichten ook zelf een stukje extra informatie. Je weet nu precies wat je bezoekers de beste artikelen vinden en waar zij naar op zoek zijn.

Tevens kun je hier ook handig gebruik van maken wanneer je een ander soortgelijke blog tegenkomt. Wat zijn de populaire berichten van dit blog? Misschien kun jij hier een nog beter artikel over schrijven.

Maak jij al gebruik van populaire berichten of heb jij hier een andere mening over? Laat het weten in de reacties.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *