Link maken van telefoonnummer in WordPress

Link maken van telefoonnummer in WordPress

Een beller is sneller, maar is dit op jouw website ook zo en kunnen bezoekers ook daadwerkelijk makkelijk bellen?

Je ziet vaak een telefoonnummer op een website staan, alleen ik zie heel vaak dat er één belangrijk detail vergeten is.

Wat het is?

Van de telefoonnummer een link maken, zodat deze aanklikbaar is voor de bezoeker.

Wat het grote voordeel hieraan is? Jouw bezoeker kan dan ook echt direct bellen vanaf je website. Wanneer je bezoeker via mobiel op het telefoonnummer klikt, dan zal de belfunctie openen en kan er gebeld worden.

Waarom een telefoonnummer aanklikbaar maken?

Wanneer je motto “Mij niet bellen” is, dan hoef je eigenlijk niet verder te lezen. Wanneer je echter goed bereikbaar wil zijn voor bezoekers van je website, wat tenslotte (potentiële) klanten van je kunnen zijn, dan kun je er niet omheen om je telefoonnummer goed in beeld te brengen.

Zo kun je jouw telefoonnummer op de contactpagina plaatsen, bovenaan in de header, onderaan in de footer of een andere plek die op jouw website geschikt is.

De reden waarom je van een telefoonnummer een aanklikbare link moet maken is simpel. Het is gebruiksvriendelijk voor je bezoekers.

Ik zal je vertellen hoe het gaat als een telefoonnummer als platte tekst staat of als link.

Telefoonnummer als platte tekst
Een bezoeker, wat een potentiële klant kan zijn wil je graag bellen. De bezoeker ziet je telefoonnummer staan en klikt hierop. Helaas het doet niks. Vooruit… de bezoeker neemt de moeite om je telefoonnummer te kopiëren en naar de belfunctie op de telefoon te gaan. Vervolgens moet telefoonnummer nog geplakt worden met de hoop dat wel het volledige nummer is gekopieerd en tot slot kan er gebeld worden.

Dit zijn best wat stappen en ook nog eens foutgevoelig. Wat mij betreft niet de beste optie.

Telefoonnummer als link op je website
Een bezoeker wil je graag bellen en klikt op jouw telefoonnummer. De telefoon van de bezoeker vraagt of dit nummer gebeld moet worden en de bezoeker geeft nogmaals aan dat dit inderdaad de bedoeling was en belt jou op.

Dit zijn natuurlijk een stuk minder stappen, is minder foutgevoelig en daarom ook perfect om het zo op je website te hebben staan.

Hoe maak je een link van een telefoonnummer?

Nu we weten dat een telefoonnummer linken een verstandige zet is, vraag jij je misschien ook af hoe je dit kunt doen. Het is een beetje afhankelijk van de locatie hoe je dit kunt toevoegen.

Wil je het telefoonnummer bijvoorbeeld in de header of je menu plaatsen, dan kun je jouw telefoonnummer ook toevoegen als link.

Om een link te maken van een telefoonnummer voer je niet alleen het telefoonnummer in, je moet voor het telefoonnummer ook tel: plaatsen. Bekijk het voorbeeld hieronder hoe het moet.

tel:+31612345678

Meer werk dan dit is het gelukkig niet.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een link in een artikel, sidebar, footer of andere locatie wil gebruiken en dat je hier de standaard blok editor van WordPress voor gebruikt.

Je kunt dan jouw telefoonnummer 0612345678 intypen, selecteren, aangeven dat het een link moet worden en tel:+31612345678 invullen op de locatie waar je een link moet plaatsen.

Telefoonnummer als link

Tot slot kun je natuurlijk ook altijd ouderwets HTML gebruiken. De HTML code ziet er als volgt uit:

<a href="tel:+31612345678">0612345678</a>

hopelijk is het je nu volledig duidelijk hoe je een klikbare telefoonnummer kunt maken.

Vergeet de landcode niet

Het is je wellicht opgevallen dat ik bij de link altijd de landcode +31 heb toegevoegd. Hier is een simpele reden voor. Wanneer je verwacht dat bezoekers uit het buitenland kunnen bellen, bijvoorbeeld vanuit België, dan is de landcode nodig om geen problemen te veroorzaken.

Vanuit het buitenland kun je namelijk alleen bellen naar Nederland als de landcode +31 (of 0031) wordt gebruikt. Door de landcode standaard in te voeren ben je 100% zeker dat mensen vanuit het buitenland direct kunnen bellen vanaf je website.

Voor Nederlanders die willen bellen vanaf je website maakt het verder niet uit of de landcode er wel of niet staat.

Link maken naar WhatsApp

Naast je telefoonnummer aanklikbaar maken kun je ook een link maken richting WhatsApp als je bezoekers direct wil laten chatten met je via WhatsApp.

Dit is wederom eenvoudig te bereiken door de juiste link te maken. Je kunt de volgende link gebruiken:

https://wa.me/31612345678

Je hoeft in dit geval geen +31 in te vullen, 31 volstaat als landcode.

Conclusie: Zorg dat je telefoonnummer een link is

Voor de gebruiksvriendelijkheid van je website is het een must om van je telefoonnummer een link te maken. De meeste bezoekers komen tegenwoordig via een smartphone en dan is het ideaal als er direct gebeld kan worden.

Ik hoop dat dit artikel je duidelijk heeft gemaakt hoe je dit vrij eenvoudig op je website kunt bereiken. Doe er je voordeel mee, je bezoekers zullen je dankbaar zijn.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *