Minimale reactie lengte in WordPress instellen

Korte reacties (comments) zijn meestal niet nuttig en mensen doen het waarschijnlijk alleen maar om een linkje achter te laten die in hun naam staat.

Natuurlijk is iedere reactie welkom en waardeer je iedereen die je wilt bedanken voor je geweldige artikelen. Korte reacties hebben echter op de lange termijn weinig tot geen waarde.

Op een forum komt het ook weleens voor dat je een minimaal aantal tekens moet schrijven voordat je een bericht kunt plaatsen.

In WordPress zit geen ingebouwde functie om een minimale reactie lengte aan te geven, maar met de plugin Minimum Comment Length voor WordPress kun je eenvoudig de kwaliteit van de reacties verhogen.

Minimale reactie lengte instellen

Om de reactie lengte van een reactie in te stellen moet je de plugin Minimum Comment Length installeren en activeren.

Zodra je de plugin hebt geactiveerd, kun je de instellingen bereiken via Instellingen -> Min Comment Length.

Op deze pagina kun je de minimale reactie lengte instellen en een foutmelding schrijven die mensen te zien krijgen wanneer zij een te korte reactie hebben proberen te plaatsen.
Minimale Reactie Lengte in WordPress

Maak niet de fout om de minimale reactie lengte te lang te maken waardoor mensen geen zin meer hebben om te reageren omdat zij hele verhalen moeten schrijven.

15 karakters is in principe goed genoeg, mensen kunnen dan normale reacties plaatsen en reacties als “bedankt” of een reactie met alleen een smiley zullen een foutmelding te zien krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *