Nieuwste reacties in WordPress bovenaan plaatsen

Nieuwste reacties in WordPress bovenaan plaatsen

Mensen verschillen van mening of de nieuwste of oudste reacties bovenaan geplaatst moeten worden onder een artikel.

Zo kun je de nieuwste reacties bovenaan plaatsen om ervoor te zorgen dat bezoekers de meeste actuele reacties als eerste te zien krijgen.

Je kunt er echter ook voor kiezen om de oudste reactie bovenaan te hebben staan en de nieuwste onderaan. Bezoekers kunnen dan de reacties op volgorde van plaatsing lezen en dit is in sommige gevallen wel zo prettig.

Hoe je de reacties op jouw website wilt plaatsen mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. In dit artikel laat ik je in ieder geval zien hoe je ervoor kunt zorgen dat de nieuwste reacties bovenaan komen te staan.

Hoe zet je de nieuwste reacties bovenaan in WordPress?

In de video hieronder kun je in het kort zien hoe je de nieuwste reacties bovenaan kunt plaatsen in WordPress.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Heb je liever tekstuitleg met afbeeldingen, dan kun je hieronder verder lezen.

Nieuwste reacties bovenaan in WordPress

Standaard staat de oudste reactie bovenaan in WordPress. Vandaar dat ik in dit artikel aan je laat zien hoe je de nieuwste reactie bovenaan kunt plaatsen.

Maak je echter geen zorgen, het gaat om een simpele standaard instelling in WordPress en is waarschijnlijk eenvoudiger dan je denkt.

Om de nieuwste reacties bovenaan te krijgen moet je als je eenmaal bent ingelogd op je WordPress website naar de pagina “Instellingen -> Reacties” gaan.

Je zal vervolgens op deze pagina bij het kopje “Overige reactie-instellingen” de instelling vinden om ervoor te zorgen dat de nieuwste of oudste reactie bovenaan moet komen te staan.

Het gaat om de volgende instelling: “Reacties tonen met de [dropdown menu] reacties bovenin elke pagina”.

Nieuwste reacties bovenin pagina tonen

Met behulp van het dropdown menu kun je aangeven of je de oudere of nieuwere reacties bovenin wilt weergeven onder je artikelen.

Je kunt hier dus voor nieuwere kiezen en vervolgens moet je alleen niet vergeten om natuurlijk de wijzigingen op slaan onderaan de pagina. Meer werk is het niet.

Nu je overigens toch op de instellingen pagina van de reacties bent kun je ook meteen even kijken naar alle andere reactie-instellingen. Je zal zien dat je best veel mogelijkheden hebt om de reacties helemaal naar je zin in te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *