Admin notificaties in WordPress irritant?

Admin notificaties in WordPress irritant?

De laatste tijd zijn er diverse artikelen verschenen op Engelstalige WordPress websites of er een plek nodig is waar alle notificaties komen te staan.

Het is logisch dat hier over gesproken wordt, want steeds meer plugins en thema’s maken gebruik van notificatie meldingen die altijd bovenaan de pagina komen te staan in het beheerdersgedeelte.

Wanneer het even tegenzit kun je de melding niet weghalen en het komt ook weleens voor dat een bug veroorzaakt dat de melding blijft terugkomen.

In dit artikel kun je lezen of de notificaties wel zo handig zijn en hoe je deze op een centrale plek kunt krijgen.

Zijn notificatie meldingen handig?

Dat mag je natuurlijk helemaal voor jezelf bepalen. Persoonlijk stoor ik me er meestal al en klik ik het zo snel mogelijk weg. In sommige gevallen kan het natuurlijk wel echt handig.

Wanneer je bijvoorbeeld een update uitvoert en je wordt geïnformeerd wat er allemaal beter is geworden, wat er nieuw is of welke problemen zijn opgelost, dan kan het handig zijn. Wanneer je licentie geactiveerd moet worden is het ook zeker handig, zodat je dit direct kunt gaan doen en kunt profiteren van bijvoorbeeld automatische updates.

Het begint echter pas storend te worden wanneer pluginmaker het als “reclamebalk” gaat gebruiken of wanneer je meerdere plugins tegelijkertijd up-to-date brengt en je opeens een stuk of 6 notificatie meldingen onder elkaar hebt staan.

Het zou in dit soort gevallen een stuk aantrekkelijker zijn om een speciale plek te hebben waarin je alle notificaties kunt bekijken. Gelukkig is hier al een oplossing voor.

WP Notification Center

WP Notification Center
De plugin WP Notification Center, gemaakt door Nederlander Barry Kooij, kan het notificatie probleem voor je oplossen.

Wanneer je deze plugin activeert op je website worden alle notificatie meldingen, die op de juiste WordPress manier worden toegevoegd, verplaatst naar het “Notification Center”.

Op deze manier krijg je alle meldingen lekker centraal op één plek, waar het een stuk minder storend is en waar je ook niet direct hoeft te kijken.

Notificatie center

Het is een plugin dat ik al in oktober 2015 had opgenomen in de maandelijkse top 5 en die ondertussen ook beter is geworden. Zo kwamen eerst meldingen van bepaalde plugins nog niet in het notification center te staan (zoals Yoast SEO), maar dit is nu wel het geval.

Indien je het dus storend vind om telkens de notificaties in beeld te hebben of te moeten sluiten, dan is deze plugin zeker iets voor jou.

2 reacties

  1. Dit is echt een gouden tip. Ik wordt gek van alle notificaties, zeker die van Yoast, die maar blijft terugkomen.
    Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *