Reacties verplaatsen naar ander WordPress bericht

Reacties verplaatsen naar ander WordPress bericht

Heb je ooit weleens reacties willen verplaatsen naar een ander bericht op je WordPress-website?

Het is iets wat niet vaak voorkomt, maar in sommige gevallen wel echt super handig zou zijn. Je kunt namelijk altijd een nieuwe versie van een bericht maken, alleen het is dan niet mogelijk om de reacties mee te verhuizen.

In dit artikel laat ik je zien hoe je op een eenvoudige manier reacties tussen artikelen kunt verplaatsen.

Waarom reacties verplaatsen?

Zelf heb ik de functie om reacties tussen artikelen te kunnen verplaatsen momenteel nodig voor Webtalis. Ik ben namelijk artikelen aan het samenvoegen, waarbij het handig is als ik ook de reacties kan meeverhuizen naar het samengevoegde artikel.

Verder heb ik ook een aantal hele oude artikelen die een bug bevatten met de breadcrumbs. De snelste manier om dit op te lossen is door de artikelen opnieuw in het systeem te zetten, gezien het maar om een paar artikelen gaat. Uitzoeken hoe ik dit op een andere manier moet oplossen vergt meer tijd.

Hoe kun je reacties verplaatsen naar een ander artikel?

Copy or move comments

Om reacties in WordPress te verplaatsen naar een ander artikel, kun je de plugin Copy or move comments installeren en activeren.

Zodra je de plugin actief op je website hebt staan, krijg je een kopje Copy/Move Comments erbij in het beheerdersgedeelte van je website. Je krijgt de volgende instellingen te zien wanneer je hierop klikt:

Actie: Bij Actie kun je aangeven of je reacties wilt kopiëren (copy) naar een ander artikel of echt wilt verplaatsen (move) naar een ander artikel.

Bron: Bij Bron kun je aangeven om wat voor post type het gaat. Kies hier “Post” voor berichten of “Page” voor pagina’s. Wil je reacties tussen custom post types verplaatsen, dan is dit ook mogelijk.

Select Post: Bij Select Post kun je invoeren en vervolgens selecteren van welke artikel je de reacties wilt verplaatsen of kopiëren.

Select Comment Types: Tot slot kun je bij Select Comment Types aangeven of je alle reacties per stuk kunt selecteren om te verplaatsen of dat je automatisch de antwoorden bij een geselecteerde reactie ook wilt meeverhuizen.

Wanneer je alle opties hebt ingesteld, krijg je een overzicht met alle reacties te zien.

WordPress reacties verplaatsen tussen artikelen

Selecteer de reacties die je wilt verplaatsen naar een ander artikel. Bovenaan naast “Auteur”, kun je een vinkje zetten als je direct alle reacties wilt selecteren.

Onderaan kun je nu bij Doel wederom een post type selecteren. Dit keer gaat het om de post type van het artikel waar je de reacties naar toe wilt verplaatsen.

Kies bij Select Post het artikel waar de reacties naartoe verplaatst moeten worden. Klik tot slot op Perform Action om de reacties daadwerkelijk te verplaatsen.

Meer werk is het niet. Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft. Dit is de eenvoudigste methode die ik heb gevonden om de reacties tussen artikelen te verplaatsen op een WordPress-website.

Wellicht vind je het ook interessant om te weten hoe je de nieuwste reacties in WordPress bovenaan kunt tonen in een artikel.

4 reacties

 1. Hoi Maikel, bedankt voor de handige tip. Is er ook een plugin die de foto´s bij de commentaren mee kopieert? Dat doet deze Plugin niet (of ik doe iets fout). Alvast veel dank. Jaap

 2. Hi Maikel, Ik heb een vraag n.a.v. dit artikel. Ik heb een website wat een wordpress.com blog is. (www.baclofenenverslaving.wordpress.com) Ik heb nu ook een website in Divi. De oude blogs van de wordpress.com site ben ik aan het overzetten naar mijn huidige website.

  Maar er zijn best reacties op die oude blogs en die wil ik graag mee verhuizen.

  De vraag is: Omdat het reacties zijn op blogs van een andere website kan ik ze dan toch onder de berichten zetten op m’n nieuwe website?

  Benieuwd naar je antwoord,

  met vriendelijke groet,

  Wilme de Roon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *