Top 10 Premium WooCommerce plugins van 2016

Top 10 WooCommerce Plugins

Een webshop beginnen is tegenwoordig helemaal geen onmogelijke klus meer nu WordPress beschikt over plugins als WooCommerce.

In deze plugin zitten al enorm veel functionaliteiten, maar door andere plugins te installeren kun je deze functionaliteiten nog verder uitbreiden.

Voor dit artikel zijn de top 10 Premium WooCommerce plugins van 2016 op een rijtje gezet. De lijst is in willekeurige volgorde opgesteld en de plugins hebben allemaal één ding gemeen. Je moet er wat geld voor betalen, maar dan kun je ook rekenen op de nodige functionaliteiten.

Ultimate Affiliate Pro

Ultimate Affiliate Pro
Ultimate Affiliate Pro is een plugin die eigenlijk iedereen met een WooCommerce-webshop wel kan gebruiken. De plugin zorgt ervoor dat je een affiliate platform kunt creëren. Dat houdt in dat andere partijen een percentage van de verkoop krijgen die zij voor jou verzorgd hebben.

Als een partij een bezoeker naar jouw webshop stuurt en die bezoeker koopt ook daadwerkelijk iets, kun je de persoon die de bezoeker heeft aangebracht een beloning geven. Hoe hoog die beloning is, dat kun je helemaal zelf bepalen. Het maakt ook niet uit hoeveel verschillende partijen je inzet om jouw producten te promoten. Je kunt iedereen een eigen rank geven en zo bepalen hoeveel geld ze ontvangen.

Klik hier en bekijk Ultimate Affiliate Pro

RnB – WooCommerce Rental & Booking System

RnB - WooCommerce Rental & Booking System
Met WooCommerce is het een fluitje van een cent om producten te verkopen, maar om ook boekingen te kunnen accepteren, heb je toch wat extra’s nodig. Daar biedt RnB – WooCommerce Rental & Booking dan weer uitkomst. Een ideale plugin voor mensen die producten te huur willen aanbieden of boekingen willen accepteren.

Ideaal aan deze plugin is dat je niet vast zit aan reguliere producten. Met RnB kun je echt gaan voor boekingen en dus ook mensen bepaalde dagen, maanden of uren laten aanklikken. Je kunt verder ook nog de inventaris bijhouden.

Klik hier en bekijk RnB – WooCommerce Rental & Booking System

WooCommerce Page Builder

WooCommerce Page Builder
De Visual Composer plugin zie je anno 2016 steeds vaker bij WordPress thema’s of misschien heb je de plugin zelf al eens aangeschaft. De plugin zorgt ervoor dat je niet hoeft te kunnen coderen om jouw website er netjes uit te laten zien. Ideaal dus.

Er is nu ook een WooCommerce page builder add-on beschikbaar gekomen voor de Visual Composer plugin. Deze add-on zorgt ervoor dat je eenvoudig de nodige pagina’s kunt opbouwen.

Ben je bijvoorbeeld niet tevreden over de standaard productpagina’s van je thema? Met behulp van de WooCommerce page builder add-on kun je een nieuwe productpagina maken en deze koppelen aan je producten. Mocht je dus niet zo goed zijn met alle codes in WordPress, dan is deze plugin absoluut aan te raden.

Klik hier en bekijk WooCommerce Page Builder

WooEvents – Calendar and Event Booking

WooEvents - Calendar and Event Booking
WooEvents is een WordPress-plugin die je helpt bij het maken van een evenementen kalender. Je kunt ieder evenement een eigen kleurtje meegeven en verschillende plattegronden gebruiken bij het geplaatste evenement. WooEvents is daarbij echt een all in one-oplossing.

Zo kunnen mensen hun tickets directe bestellen als je gebruikmaakt van WooEvents en kun je mensen die een ticket besteld hebben direct een barcode en een factuur toesturen. Mocht je dat willen kun je overigens ook bezoekers evenementen laten plaatsen.

Klik hier en bekijk WooEvents – Calendar and Event Booking

ARMember

ARMember
ARMember is een volledige Membership Plugin die ervoor zorgt dat jij jouw gebruikers andere rechten kan toekennen. Ook zul je zien dat de login formulieren een mooi tintje kunnen krijgen met deze plugin en dat je uitgebreidere formulieren kunt voorschotelen.

Met ARMember kun je bereiken dat niet al je content voor iedereen beschikbaar is, maar alleen voor leden. Verder kun je ervoor zorgen dat gebruikers bijvoorbeeld per maand moeten betalen om al hun functies te behouden en heb je de mogelijkheid om andere menu-items te laten zien aan leden.

Klik hier en bekijk ARMember

WooCommerce Search Box

WooCommerce Search Box
De WooCommerce Search Box is de ideale plugin voor mensen met een zeer uitgebreide webshop. Regelmatig weten klanten niet precies hoe ze een bepaald merk moeten spellen en dan komen ze bijvoorbeeld uit op Ciaomi in plaats van Xiaomi. Met de WooCommerce Search Box maakt dat niets uit. De zeer uitgebreide zoekfunctie herkent dit en toont alsnog binnen no time de juiste producten.

Mensen kunnen zoeken op productnaam, omschrijving, synoniemen, SKU, tags en nog meer. Zelfs wanneer jouw potentiële klanten een naam dus verkeerd typen, zullen ze zich op jouw site alsnog weten te redden. Een uitbreiding die zeer gewenst is aangezien het standaard WordPress zoekformulier hier niet goed mee omgaat.

Klik hier en bekijk WooCommerce Search Box

Twist – Product Gallery Slider/Carousel

Twist - Product Gallery Slider/Carousel
Vind jij dat je te veel productafbeeldingen in jouw product-galerij van WooCommerce hebt staan? Dan kan Twist je helpen door een carrousel te creëren in je product-galerij. De plugin zorgt ervoor dat jouw productfoto’s een stuk meer geordend op je website worden getoond.

Hoe je de galerij wilt gebruiken, mag je zelf bepalen. Je kunt kiezen uit verticaal en horizontaal. Ook kun je ervoor kiezen om een slider te gebruiken die automatisch doorschuift naar de volgende rij foto’s.

Klik hier en bekijk Twist

WooCommerce Quick Edit Products

WooCommerce Quick Edit Products
Als je aan de slag gaat met WooCommerce en je hebt op een gegeven moment wat artikelen online geplaatst, dan merk je dat het best wat tijd in beslag neemt om alles netjes te krijgen. Als je er vervolgens achterkomt dat het één en ander nog aangepast moet worden, ben je weer extra tijd kwijt.

WooCommerce Quick Edit Products maakt het makkelijker om producten aan te passen. In de overzichtslijst kun je zeer eenvoudig tekst, uitgelichte afbeeldingen en galerijen aanpassen.

Een nog mooiere functie is dat je alle producten kunt exporteren in een excel-bestand, hier wijzigingen in kunt aanbrengen en vervolgens weer kunt importeren om alle producten te updaten. Dat bespaart je uiteindelijk een hoop tijd en dat alleen al zorgt ervoor dat deze plugin zeker de moeite waard kan zijn voor jou.

Klik hier en bekijk WooCommerce Quick Edit Products

WooCommerce Attribute Swatches

WooCommerce Attribute Swatches
WooCommerce biedt al een heleboel functies, maar het design van al die functionaliteiten is niet altijd om over naar huis te schrijven. Daarom kwamen de makers van WooCommerce Attribute Swatches op een idee. Zij besloten aan de slag te gaan met het creëren van een plugin die ervoor kan zorgen dat je kleurtjes of patronen kunt toevoegen bij je variabele producten.

Mocht je bijvoorbeeld een t-shirt beschikbaar stellen die met verschillende patroontjes en in verschillende kleuren leverbaar is, dan kun je dat met deze plugin tonen. Zo weet jouw klant dus altijd waar hij of zij aan toe is. Dit is een stuk mooier dan dat je alleen uit tekst-opties kunt kiezen.

Klik hier en bekijk WooCommerce Attribute Swatches

Advance Flat Rate Shipping Method

Advance Flat Rate Shipping Method
Advance Flat Rate Shipping Method zorgt ervoor dat je met jouw WooCommerce webshop beter uit de voeten kunt wat betreft de verzendkosten. Zo kun je meerdere verzendmethoden creëren en rekening houden met de zone waarnaar het pakket verstuurd moet worden.

Oke, dat klonk nog niet heel speciaal en vernieuwend. Je kunt echter verder ook rekening houden met welke producten wel en niet over bepaalde verzendkosten moeten beschikken en je kunt korting geven op de verzendkosten als er voor een bepaald bedrag besteld wordt.

Deze plugin zorgt er in ieder geval voor dat je een stuk meer uit de verzendmethoden kunt halen dan je standaard in WooCommerce kunt. In totaal kun je 12 verschillende soorten condities instellen, waardoor je een stuk meer ruimte hebt om de verzendkosten naar wens in te stellen.

Klik hier en bekijk Advance Flat Rate Shipping Method

4 reacties

 1. Maikel. Ik heb de developer op codecanyon van deze plugin [ Ultimate Affiliate Pro WordPress Plugin ] wat vragen gesteld maar ik krijg het niet voor elkaar dat hij begrijpt wat ik vraag. Misschien kun jij een licht werpen op wat ik zoek.

  – ik heb een webshop
  – ik wil van leveranciers hun assortiment in mijn webshop aanbieden als affiliate
  – deze leveranciers doen zelf niets met affiliates
  – ik moet dan hun producten handmatig inkloppen in woocommerce met externe link naar de webshop en koopknop van het product wat geen probleem is

  Hoe kan ik nu tracken wat er verkocht is met trackingcookie o.i.d?
  Hoe zorg ik ervoor dat ik betaald word voor de sales die ik voor de leveranciers heb gerealiseerd?

  De vraag is nu m.b.t. Ultimate Affiliate Pro WordPress Plugin of ik deze plugin kan gebruiken voor met name het tracken en afrekenen.

  Groet,

  Paul

  1. Dat kun je nooit helemaal vanuit jezelf regelen, de ultimate affiliate pro plugin is hiervoor ook niet geschikt omdat dit gericht is op je eigen website. Het ding is dat het alleen te tracken is op de website van de leveranciers en daar dus dingen op geregeld moeten worden.

   Ik weet niet of die ook op WordPress draaien allemaal?

 2. Hey Maikel,

  Zoals altijd weer een top artikel, Ik sla ze ook op als favorieten omdat het toch wel fijn is als ik iets zoekt dan ik het bij jou gelijk kan vinden.

  Normaals, bedankt voor je mooie en zinvolle bijdragen het afgelopen jaar.. ga vooral zo door!
  Fijne kerstdagen en een goed uit einde en vooral succesvol 2017 gewenst!

  Willy Slieker
  Maslie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *