Top 10 premium WordPress thema’s 2014

Top 10 premium WordPress thema's van het jaar 2014

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat er ontzettend veel premium WordPress thema’s te koop.

Je hoeft allang geen programmeur meer te zijn om je eigen website te bouwen en het uiterlijk van je website veranderen kan gelukkig vrij eenvoudig met een nieuw thema.

Op ThemeForest staan al meer dan 4800 WordPress thema’s en afgelopen jaar zijn er meer dan 1800 nieuwe thema’s toegevoegd.

Hieronder kun je een top 10 lijst bekijken van de populairste nieuwe WordPress thema’s.

10. Patti (3.400+ keer verkocht)

Patti

Patti is een responsive, elegant en modern one-page WordPress thema. Het thema is uitgebracht op 13 maart van dit jaar en is op het moment van schrijven al meer dan 3400 keer gekocht.

Patti heeft een veelzijdig ontwerp waardoor het een geschikt thema kan zijn voor diverse projecten. Zo is dit thema geschikt voor onder andere freelancers, digitale studio’s, designers en allerlei projecten waar je met je website een goede indruk wilt achterlaten.

Het thema is vrij eenvoudig in te stellen. Dit komt onder andere omdat je de plugin Visual Composer erbij krijgt met Templatera, een premium addon voor de plugin. Het is dus een kwestie van de juiste elementen op je homepage plaatsen.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

9. Stockholm (3.700+ keer verkocht)

Stockholm

Stockholm is een thema met een responsive en modern design dat uitgebracht is op 13 september 2014. Op het moment van schrijven is dit thema al meer dan 3700 keer verkocht.

Stockholm is een thema dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kun je er een bedrijfswebsite website mee maken, maar ook een portfolio website, blog, landingspagina of zelfs een webshop met WooCommerce.

Je hebt voor de homepage de keuze uit 20 unieke homepage designs en voor de header zijn 6 verschillende stijlen beschikbaar. Verder zit bij dit thema ook de Visual Composer plugin, waarmee je eenvoudig elementen aan je pagina’s kunt toevoegen met een “drag and drop” functie.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

8. RT-Theme 18 (3.900+ keer verkocht)

RT-Theme 18

RT-Theme 18 is op 24 maart 2014 uitgebracht en is in de tussentijd al meer dan 3900 keer verkocht. Het is een thema dat gebruikt kan worden voor onder andere websites voor bedrijven, portfolio websites of voor websites die hun producten willen showen.

RT-Theme 18 is volledig responsive en retina ready. Wanneer je dit thema gebruikt kun je gebruik maken van de ingebouwde template builder, allerlei verschillende iconen, content gedeeltes, shortcodes, en nog veel meer.

Het thema heeft verder ook nog een slider en is klaar om naar het Nederlands vertaald te worden. Tot slot is het thema ook nog WooCommerce ready, waardoor je eventueel ook producten kunt verkopen via je website.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

7. WPLMS (4.300+ keer verkocht)

WPLMS

WPLMS is op 18 februari van dit jaar uitgebracht en is al meer dan 4300 keer verkocht. WPLMS staat voor WordPress Learning Management System en dit zegt al meteen waarvoor dit thema is gemaakt. Dit thema kun je gebruiken wanneer je je eigen online cursussen wilt gaan verkopen.

Je kunt WPLMS onder andere combineren met populaire plugins als BuddyPress, BBpress en WooCommerce. Daarnaast is het thema ook nog compatibel met allerlei andere handige WordPress plugin en zitten in dit themapakket ook nog 7 plugins die speciaal voor dit thema gemaakt zijn.

Verder kunnen zowel de studenten als instructeurs van een cursus een speciaal dashboard benaderen. Wanneer je online cursussen wilt geven is dit thema zeker het bekijken waard om te beoordelen of dit thema geschikt voor jou is.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

6. Impreza (4.300+ keer verkocht)

Impreza

Impreza heeft een responsive, clean en modern design en is uitgebracht op 20 december 2013. In de tussentijd is Impreza al meer dan 4,300 keer verkocht.

Impreza is een thema dat voor bijna alle soorten websites gebruikt kan worden. Je kunt er een blog mee maken, een zakelijke of portfolio website, een WooCommerce webshop, en ga zo maar door.

Het thema komt met 20 vooraf gedefinieerde kleurstijlen, maar je hebt ook de mogelijkheid om deze kleurstijlen aan te passen naar je eigen wens. Verder zitten de plugins Visual Composer en Slider Revolution gratis bij dit themapakket.

Impreza heeft ook nog een handige themapagina waar je alles wat met dit thema te maken heeft kunt aanpassen, geavanceerde portfolio opties en prachtige afbeelding en content animaties.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

5. Story (4.500+ keer verkocht)

Story

Story is uitgebracht op 30 mei 2014 en is ondertussen al door meer dan 4500 WordPress gebruikers aangeschaft. Het thema heeft een responsive modern design, is erg flexibel en komt met diverse functionaliteiten.

Story is een thema dat je voor meerdere doeleinde kunt gebruiken en zijn er ook meerdere demo’s van dit thema te bekijken. Zo heb je onder andere demo’s die gericht zijn op fotografie, restaurants, vintage, health & lifestyle en zakelijke websites.

Bij dit thema kun je gebruik maken van een fullscreen slider en aangepaste headers en achtergronden, waardoor je perfect je werk onder de aandacht kunt brengen.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

4. Elision (4.500+ keer verkocht)

Elision

Het Thema “Elision” is uitgebracht op 18 december 2013 en is in de tussentijd al meer dan 4500 keer gekocht. Elision is een retina-ready WordPress thema dat voor verschillende type websites handig kan zijn.

Het thema komt heeft 4 Ajax geanimeerde pagina transities voor een creatieve en naadloze ervaring. Wil je geen gebruik maken van de geanimeerde transities, dan heb je ook de mogelijkheid om dit uit te schakelen.

Verder heeft het thema nog veel meer unieke interactieve elementen. Zo kun je onder andere ronde grafieken, diagrammen, voortgang balken, en nog veel meer van dat soort dingen maken.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

3. SmartMag (5.400+ keer verkocht)

SmartMag

SmartMag is in tegenstelling tot bovenstaande thema’s een thema dat name handig is voor blogs, magazine, nieuws en review websites. SmartMag is uitgebracht op 2 februari 2014 en is al door meer dan 5400 mensen gekocht om een website mee te maken.

Je kunt met SmartMag eenvoudig zelf een unieke homepage maken door een combinatie te maken van de 11 page-builder widgets en 6 blok stijlen die bij dit thema zitten. Je kunt dit allemaal doen door de ingebouwde drag & drop page builder.

Verder heeft dit thema navigatie mega menu’s, sliders, een geïntegreerde review systeem en mobiele menu opties. Tot slot is dit thema uiteraard ook volledig responsive en retina-ready en kun je het nodige aanpassen bij de thema-opties pagina.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

2. BeTheme (5.700+ keer verkocht)

BeTheme

BeTheme is uitgebracht op 21 mei 2014 en is maar liefst meer dan 5700 keer verkocht. De makers van BeTheme zeggen dat dit thema “het grootste thema ooit” is en dit is wellicht ook de reden van de 72 verschillende demoversies die je van dit WordPress thema kunt bekijken.

BeTheme heeft veel demo’s om te bekijken, maar het mooie is dat je de demo’s ook met 1-klik kunt importeren op je website. Heb je een demo website gevonden die je bevalt, dan hoef je dus niet moeilijk te doen om het na te bouwen, je kunt het gewoon direct importeren. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de content en afbeeldingen aanpassen.

Dit thema heeft meerdere verschillende layout opties, 200+ shortcodes, ongelimiteerd aantal Google Maps stijlen, een mega menu, en nog veel meer. De plugins Visual Composer en Revolution Slider zitten ook in het themapakket.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

1. Bridge (13.600+ keer verkocht)

Bridge

Bridge is uitgebracht op 3 april 2014 en is met meer dan 13,600 verkopen absoluut het populairste WordPress thema dat in 2014 is uitgebracht op ThemeForest. Bridge is een thema waarmee je alle kanten op kunt gaan en het is dus geschikt om allerlei verschillende type websites mee te maken.

Je kunt 54 verschillende demo’s van websites bekijken en deze met 1-klik importeren naar je huidige website. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de content en afbeeldingen aanpassen. Wanneer je geen demoversie wilt importeren kun je uiteraard ook zelf aan de slag en een compleet nieuwe layout maken.

Bridge is volledig responsive en retina-ready en je kunt bij dit thema ook gebruik maken van de Visual Composer plugin, verschillende geanimeerde pagina transities, diverse shortcodes, video achtergronden, mega menu’s, diverse sliders, en nog veel meer.

Het thema wordt door de makers beschreven als “het meest bruikbare thema ooit” en aan de hoeveelheid verkopen te zien zijn veel mensen het hiermee eens.

Klik hier voor meer informatie of om de demo website te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *