Top 5 gratis WordPress thema’s april 2017

Top 5 Premium Thema's April

Om een website te beginnen met WordPress, hoef je niet per se aan de slag met dure thema’s. Er zijn gelukkig ook gratis WordPress-thema’s te vinden. Iedere maand breng ik dan ook een top 5 gratis WordPress thema’s naar buiten van de maand.

Natuurlijk kun je wel verschillen vinden tussen gratis thema’s en betaalde thema’s. Zo is het vaak dat een gratis thema ook over een premium-variant beschikt. Die moet je dan aanschaffen om over alle functies van het thema te kunnen beschikken. Ook worden gratis thema’s niet altijd meer geüpdatet, waardoor jouw website vatbaarder wordt voor hacks. Je doet er dan ook altijd goed aan om na te denken of je wel écht een gratis thema wilt gebruiken.

In de eerste drie maanden van 2017 heb ik ook 5 gratis WordPress thema’s op een rijtje gezet. Kom je in dit artikel dan ook niet echt het thema tegen dat goed bij je past, kun je ook altijd nog even de top 5 gratis WordPress thema’s januari 2017, de top 5 gratis WordPress thema’s februari 2017 en de top 5 gratis WordPress thema’s maart 2017 doornemen.

#5 Resortica Lite

Resortica Lite WordPress Thema
Zelfs voor resorts en hotels zijn er anno 2017 gratis thema’s te vinden op WordPress. Een goed voorbeeld daarvan is Restorica Lite. Je kunt het thema ideaal gebruiken om jouw resort of hotel aan te prijzen.

Daarbuiten heb je echter nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook een website over horeca-bedrijven waaronder restaurants en café kwijt op dit thema. De frontpage is eenvoudig aan te passen, waardoor je hem dus eenvoudig naar eigen wens kunt maken.

Klik hier en bekijk het thema Resortica Lite

#4 Poseidon

Poseidon WordPress Thema
In dit artikel kon in mijn ogen ook geen thema ontbreken waarmee je jouw persoonlijke verhalen of gewoon nieuwsartikelen kunt delen. Met Poseidon is dat eenvoudig mogelijk.

Poseidon is een net thema waarmee je onder meer een prachtige fullscreen afbeelding slideshow hebt. Daaronder heb je vervolgens de ruimte om jouw artikelen kwijt te kunnen. Ideaal voor bijvoorbeeld een reisblog.

Klik hier en bekijk het thema Poseidon

#3 Customizr

Customizr WordPress Thema
Soms ben je helemaal niet op zoek naar een thema met veel poespas, maar zoek je gewoon een eenvoudig thema. Is dat nou het geval, dan kun je altijd denken aan het thema Customizr. Zoals de naam al zegt, is het een thema dat je makkelijk aan kan passen.

Het veelzijdige thema kun je bijvoorbeeld gebruiken om je eigen persoonlijke website te maken. Zo kun je dus binnen no time een website online hebben staan die je vervolgens naar je eigen wensen aan kunt vullen. Daarbij is er ondersteuning voor onder meer WooCommerce en bbPress.

Klik hier en bekijk het thema Customizr

#2 Nisarg

Nisarg WordPress Thema
Vond je het al een tijdje tijd worden voor je eigen blog, maar was je nog altijd op zoek naar een goed thema, dan hoef je na dit artikel mogelijk niet meer verder te zoeken. Nisarg is een thema dat je prima kunt gebruiken om prachtige blogs over onder meer reizen, fotografie, kunst en recepten te maken.

Nisarg is ideaal in te zetten als je zelf niet zoveel verstand hebt van het aanpassen van thema’s. Zo heb je in WordPress al de nodige opties om het uiterlijk aan te passen.

Klik hier en bekijk het thema Nisarg

#1 Storefront

Storefront WordPress Thema
Ben je van plan om een WooCommerce-project op te starten? Dan kan Storefront weleens het perfecte thema voor jou zijn. Met het thema kun je in een mum van tijd jouw eigen webwinkel online hebben staan.

Ideaal aan het thema is dat er ingebouwd al een aantal layout- en kleurenopties zitten, zodat je jouw website eenvoudig kunt personaliseren. Een erg gemakkelijk en toch fraai thema dus om mee te beginnen. Storefront is daarnaast ook gemaakt door de makers achter WooCommerce. Het is dus eigenlijk de nummer 1 gratis thema als het gaat om een WooCommerce-webshop.

Klik hier en bekijk het thema Storefront

5 reacties

  1. Nee, het heeft niks met betere zoekresultaten te maken. Vaak heb je meer mogelijkheden bij betaalde thema’s, waardoor je zelf zonder de code in te hoeven duiken meer kunt bereiken. Verder is de ondersteuning vaak ook stukken beter.

 1. Ha Maikel,

  Ik zit met een vraag en kan het antwoord nergens vinden. Misschien weet jij het:

  Mijn website heeft 350.000 bezoekers per maand.
  Nu heb ik mijn site over gezet naar een nieuw thema.

  Wat mij opvalt is dat de bounce rate bijna is gehalveerd. Van 82% naar 45%.
  Alleen de bezoekersduur per pagina is ook gehalveerd. Van ongeveer 2 minuten naar 1 minuut.

  Weet niet of ik hier nu wel/niet blij mee moet zijn?
  Ik maak veel gebruik van interne links in blogposts (via SMART links plug-in). In het nieuwe thema komen die interne links een stuk beter/duidelijker naar voren dan in de oudere website. Dit zou een verklaring kunnen zijn.

  Misschien heb jij hier wat over te zeggen.

  Thanks alvast!

  Groet,

  Mark van Oosterwijck

  1. Poeh, dat is altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Het wisselen van thema kan voor een impact zorgen en mensen anders sturen dan je gewend was. Dat de bounce rate hierdoor gehalveerd is kan zeker komen omdat de links opvallender zijn geworden en tegelijkertijd dat mensen sneller op een pagina weg klikken naar een andere.

   Uiteindelijk moet je bekijken wat het doel is van je website en of hier vooruitgang of achteruitgang in is geboekt sinds het nieuwe thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *