Top 5 gratis WordPress thema’s mei 2017

Top 5 WordPress thema's Mei

Als je snel een website wilt opzetten, dan is het vaak handig om dat met WordPress te doen. Met een paar klikken kun je jouw website online hebben staan. Tenminste… Als je natuurlijk een thema kunt vinden. Gelukkig zijn er ook de nodige gratis thema’s te vinden voor WordPress. Iedere maand maak ik een top 5 met gratis WordPress thema’s.

Voor alle thema’s in dit artikel hoef je in eerste instantie niet te betalen. Het is echter wel mogelijk dat de themamakers je later vragen om geld te betalen als je alle functionaliteiten in het thema wilt gebruiken.

#5 Modern


Om te beginnen kwam ik deze maand dit thema tegen. Het thema heet modern en aan de uitstraling van het thema is dat ook terug te zien. Je kunt hem gebruiken als persoonlijk of bedrijf portfolio of als blogwebsite.

Je kunt bij het thema zelf instellen van hoeveel kolommen je gebruik wilt maken. Zo geef je de website dus zelf een passend uiterlijk mee. Ook kun je zelf de header optimaliseren en het menu aanpassen zoals je hem zelf wil hebben.

Klik hier en bekijk het thema Modern

#4 Talon

Talon Thema
Ben je op zoek naar een business thema waar je meerdere kanten mee op kunt gaan, dan is Talon weer geschikt. Of je nou een freelancer bent of een iets groter bedrijf hebt, je kunt in alle gevallen terecht bij dit thema.

Het thema is dan weliswaar gratis, toch zijn er een aantal handige opties. Zo kun je zelf de juiste header kiezen, zorgen de theme options dat je de site makkelijk kunt aanpassen, zijn er icons aanwezig en is er page builder support.

Klik hier en bekijk het thema Talon

#3 Rookie

Rookie Thema
Ben jij onderdeel van een sportclub en zocht je eigenlijk al een tijdje naar een thema waarin het makkelijk is om bezoekers te voorzien van de recente uitslagen, de beste spelers en meer? Dat kan met Rookie.

Rookie werkt vlekkeloos samen met de SportsPress plugin en dat zorgt er dus voor dat je bezoekers kunt voorzien van de informatie waar ze naar op zoek waren. Natuurlijk is er ook een mooie mogelijkheid om spelers, staff en de standen in te voeren.

Klik hier en bekijk het thema Rookie

#2 AccessPress Store

AcessPress Store Thema
Als je een webshop aan wilt maken, kun je je afvragen of het wel handig is om een gratis thema te gebruiken. Mocht je dit toch willen doen, dan is AccessPress Store een mogelijkheid. Het thema werkt zonder problemen samen met WooCommerce.

Het thema beschikt onder meer over een productslider, een wensenlijstje, een product show lijst en natuurlijk call to action buttons. Het thema is door middel van uitgebreide customizer mogelijkheden ook eenvoudig naar je eigen wens in te stellen.

Klik hier en bekijk het thema AccessPress Store

#1 Islemag

Islemag Thema
Heb je het idee opgevat om een website te beginnen waarop je graag nieuwsberichten wilt delen? Dan kun je terecht bij IsleMag. Dit gratis thema is ideaal te gebruiken voor tech magazines, fashion blogs, persoonlijke blogs en ga zo maar door.

Met het multifunctionele thema kun je vele kanten uit. Je hebt met IsleMag mogelijkheden voor onder meer aangepaste achtergronden, Google AdSense-banners en gefilterde categorieën. Geschikt voor ieder wat wils dus.

Klik hier en bekijk het thema Islemag

Meer lezen?

Ook de afgelopen maanden ben ik aan de slag gegaan met het zoeken naar goede gratis WordPress thema’s. Hieronder kun je terecht voor de lijstjes uit de andere maanden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *