Top 5 premium WordPress thema’s maart 2017

Top 5 WordPress Thema's Maart

De makers van WordPress thema’s hebben weer niet stil gezeten. Er zijn de afgelopen tijd honderden nieuwe premium WordPress thema’s bijgekomen en daarvan heb ik een top 5 opgesteld.

Het is altijd een flinke klus om een thema te vinden dat echt goed bij jouw website past, maar wellicht dat dit artikel je een handje kan helpen. Een goed thema is erg belangrijk voor jouw website en misschien zit hieronder iets voor jou erbij.

Gratis zijn deze WordPress thema’s niet. Een voordeel daaraan is echter dat niet iedereen met hetzelfde WordPress-thema als jij zit te pronken. Ook worden premium thema’s normaliter regelmatig geüpdatet waardoor de kans op beveiligingslekken wordt teruggedrongen en nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen.

Vergeet ook zeker niet om eens de Top 5 premium WordPress thema’s van januari 2017 en de Top 5 premium WordPress thema’s van februari 2017 te bekijken. Hieronder tref je de top 5 premium WordPress thema’s van de maand maart aan.

#5 Wanium

Wanium WordPress Thema
Als je echt op zoek bent naar een thema waar je echt alle kanten mee op kunt, dan is Wanium een van de thema’s uit deze top vijf waar je wat aan hebt. Het elegante multi-concept thema heeft al meerdere layouts ingebouwd en ziet er erg netjes uit.

Wanium is voorzien van een demo import-functie waardoor jouw website binnen no-time online kan staan. Voor welk design je daarbij kiest, mag je zelf kiezen. Al gebouwd zijn onder andere een layout voor fotografie, startup agency, kapper, fitness, restaurant, bruiloft, blog en gezondheidszorg. Dit veelzijdige thema stelt je daarbij niet teleur.

Als je op jouw website ook nog eens gebruik wil maken van WooCommerce, dan kun je ook bouwen op Wanium. Het thema ondersteunt de plugin zonder problemen. Een ander fijn voordeel is dat je live preview customizations hebt en je kunt kiezen uit veel verschillende headers en footers.

Klik hier en bekijk het thema Wanium

#4 Hoshi

Hoshi WordPress Thema
Ben je een freelancer en was je al een tijdje op zoek naar een thema dat echt goed bij je past? Hoshi zou wel eens de oplossing voor jou kunnen zijn. De makers hebben het thema ontworpen voor onder andere freelancers en startups om eenvoudig hun website te kunnen starten.

Met het thema kun je verschillende kanten uit. Is hij echt bedoeld om jouw portfolio op tentoon te stellen? Dan is dat geen enkel probleem. Je kunt hem echter ook gebruiken om meer over de mensen te vertellen die in jouw bedrijf werken. Ook een slider showcase en video slider is aanwezig.

Met dit krachtige thema, waarin je regelmatig de nodige gradients in tegenkomt, kun je dan ook vele kanten uit. Ga je voor een van de al gemaakt homepages of ga je aan de slag met je eigen pagina door middel van de Visual Composer Drag-and-Drop plugin? Je kunt het zelf bepalen.

Klik hier en bekijk het thema Hoshi

#3 Gloria

Gloria WordPress Thema
Een thema waar mijn oog deze maand op is gevallen, is Gloria. Dit thema is ideaal geschikt voor bijvoorbeeld nieuwssites. Voorzien van een drag & drop page builder weet je dat jouw website binnen no-time online kan staan met dit thema.

Dat is echter nog lang niet alles. Er zijn ook nog eens zes compleet unieke demo’s met zes totaal verschillende headers zodat iedereen zijn eigen favoriet kan kiezen. Ook is er live search met Ajax mogelijk, waardoor de website direct resultaten kan laten zien terwijl een bezoeker nog tikt.

Het grootste voordeel aan Gloria is dat er al een aantal layouts klaar zijn voor verschillende doelgroepen. Heb je een sportwebsite, een kunstwebsite of een techwebsite? Dan kun je al kiezen voor een voortgebouwd layout.

Klik hier en bekijk het thema Gloria

#2 Cooper

Cooper WordPress Thema
Cooper is een thema dat op de markt is gebracht om een persoonlijk portfolio mee te kunnen maken. Het thema is voorzien van een creatief design en er zijn zeven verschillende homepagina’s beschikbaar. Of je nou gaat voor een grote slider of een carousel, voor een statische afbeelding of een YouTube-video, met Cooper is het mogelijk.

Als je bij jou persoonlijke portfolio ook graag een webshop wilt hebben, dan heb je alvast de keuze uit drie verschillende winkel pagina’s. WooCommerce zit daarbij ook nog eens geïntegreerd in het thema.

WebRedox, de maker van het thema, is ook nog niet klaar met de ontwikkeling van Cooper. Er komen binnenkort nog meer functies. Om welke functies het gaat, is nog niet toegelicht.

Klik hier en bekijk het thema Cooper

#1 Mint

Mint WordPress Thema
Veruit het meest populaire thema van deze maand luistert naar de naam Mint. Het thema wordt door de makers omschreven als een creatieve multi-purpose WordPress thema en dat is niet zonder reden. Met Mint kun je echt alle kanten op.

Met Mint haal je een WordPress-thema in huis waarbij je eigenlijk iedere maand wel van layout zou kunnen wisselen als je dit zou willen. Het thema is namelijk voorzien van meer dan veertig layouts. Je kunt uit een van die layouts kiezen of zelf aan de slag met het opbouwen van een layout door gebruik te maken van de Visual Composer.

Het thema kan ook nog eens voorzien worden van WooCommerce, waardoor je jouw website in één keer om kan toveren tot een webshop. Er is ook een eenvoudige demo content importer waardoor je binnen no time content kunt inladen.

Klik hier en bekijk het thema Mint

Meer tips

Dat waren de top 5 premium plugins van de maand maart alweer. Heb je nog niet helemaal het thema gevonden dat echt goed bij jouw website past, wellicht heb je er dan iets aan om ook eens de Top 5 premium WordPress thema’s van januari 2017 en de Top 5 premium WordPress thema’s van februari 2017 te bekijken.

Draaide jouw website eerst op een ander thema, maar wil je nu toch graag over op een nieuw thema? Kijk dan ook even naar ‘WordPress thema wisselen? Hier moet je op letten‘.

6 reacties

 1. Ik ben op zoek naar een thema voor het aanbieden van ons vakantiehuis. Op de voorpagina een diashow en op de pagina’s erachter de details. Heb je tips?

  1. Er zijn zoveel thema’s tegenwoordig die een slider hebben waarna je door zou kunnen klikken met een pagina voor de details. Als je op ThemeForest rond kijkt naar een thema zou je er genoeg kunnen vinden. Wellicht ook 1tje die past bij hoe je het eruit wilt laten zien.

 2. Hoi Maikel,
  Zelf werk ik veel met X, ook een premium theme. Bevalt goed. Maar als je echt een heel eigen vormgeving wilt inbouwen in WordPress, welk thema beveel je dan aan? En heb je tips hoe je dat kunt doen? groeten, Marjolijn

 3. Bedankt weer voor de tips.
  Ik werk nog niet zo lang met WordPress (voorheen met DNN en Website Baker) en heb nog niet veel ervaring met premium thema’s. Ik heb nu een aantal sites gebouwd met Divi en daar kan je veel kanten mee uit.
  Met een premium theme ben ik ‘bang’ dat het misschien veel tijd kost om uit te zoeken hoe elk thema werkt, het blijkt misschien lastig aan te passen of daarna moeilijk om op een ander thema over te stappen.
  Wat is jou ervaring met premium thema’s? Maak je er gebruik van?

  1. Divi is in principe ook gewoon een premium thema. Natuurlijk is het in het begin altijd even kijken hoe en wat, dit zal bij elk thema zijn en ontkom je niet aan. Meestal staan de dingen echter wel op de plek waar je het zou verwachten.

   Zolang je geen framework als Genesis of Thesis neemt kun je het eigenlijk altijd wel op dezelfde manieren aanpassen. Als je alleen afhankelijk bent van de thema opties om dingen aan te passen, dan is het inderdaad altijd maar afwachten hoe moeilijk of makkelijk bepaalde dingen.

   Zelf maak ik ook gebruik van premium thema’s. Webtalis draait ook op een betaald thema en hier heb ik de nodige aanpassingen aan gedaan (waar geen thema opties voor zijn). Ik heb verder geen slechte ervaring met premium thema’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *