Top 5 (WooCommerce) WordPress plugins april 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

WooCommerce is met meer dan 1 miljoen actieve installaties een ontzettend populaire webshop plugin voor WordPress.

Deze editie van de top 5 WordPress plugins van de maand is een speciale met alleen maar plugins om je WooCommerce webshop uit te breiden.

Benieuwd wat de plugins voor WooCommerce je webshop kunnen betekenen? Je kunt het hieronder bekijken.

#5 Woocommerce Social Media Share Buttons

Woocommerce Social Media Share Buttons

Wil je social media buttons op je WooCommerce webshop, dan is dit eenvoudig mogelijk met de plugin WooCommerce Social Media Share Buttons.

Standaard komen de deelknoppen van deze plugin onder de “in winkelmand” knop, maar je hebt ook de mogelijkheid om knoppen toe te voegen met behulp van een shortcode.

Het handige aan deze plugin is dat je zelf afbeeldingen kunt uploaden die je kunt gebruiken voor de knoppen van o.a. Facebook, Twitter en Pinterest. Op deze manier kun je de knoppen prima in de stijl van je website houden.

#4 WooCommerce Product Fees

WooCommerce Product Fees

Met de plugin WooCommerce Product Fees kun je eenvoudig een extra bedrag bovenop de verzendkosten rekenen. Denk bijvoorbeeld aan iets wat uitgeprint/afgedrukt moet worden, wanneer je extra werk eraan hebt (behandelingskosten) en dat soort dingen.

Het is een plugin gemaakt door WooThemes en zodra je de plugin activeert kun je tijdens het bewerken van een product een fee instellen. De fee kan een vast bedrag zijn, maar het kan ook een percentage zijn.

Het is zelfs mogelijk om aan te geven dat de fee vermenigvuldigd moet worden aan de hand van het aantal dat van het desbetreffende product gekocht wordt.

#3 WooCommerce Product Archive Customiser

WooCommerce Product Archive Customiser

Wil je meer invloed over hoe de product archiefpagina’s worden weergegeven? Met de plugin WooCommerce Product Archive Customiser krijg je deze invloed.

Wanneer je de plugin activeert kun je naar “WooCommerce -> Instellingen -> Producten -> Weergave” gaan. Je hebt hier een overzicht met instellingen voor de product archiefpagina’s.

Je kunt dingen instellen als hoeveel producten er per rij mogen worden weergegeven, het aantal producten per pagina, of er afbeeldingen getoond mogen worden en dat soort dingen.

#2 WooCommerce Weight Based Shipping

WooCommerce Weight Based Shipping

Afhankelijk van het gewicht van een product wil je misschien andere verzendkosten hanteren dan voor andere producten.

Met de plugin WooCommerce Weight Based Shipping kun je dit vrijwel zonder problemen oplossen. Je kunt aan de hand van het gewicht van de bestelling een verzendprijs instellen. Het enige wat je verder nog moet doen is ook het gewicht bij je producten zelf invullen, want anders werkt het natuurlijk niet.

Wil je dat de verzending vanaf een bepaald bedrag gratis is? Ook dit is in te stellen. Bekijk dus zeker deze plugin als je verzendkosten wilt aanpassen aan de hand van het gewicht.

#1 YITH WooCommerce Wishlist

YITH WooCommerce Wishlist

Heeft je webshop veel producten en wil je klanten de mogelijkheid geven om een wensenlijst te maken? De plugin YITH WooCommerce Wishlist geeft je deze functie.

Naast dat de wensenlijst voor de bezoeker zelf zichtbaar is krijgen ze ook de mogelijkheid om deze te delen via social media of via de mail.

Nadat je de plugin activeert kun je naar “YITH Plugins -> Wensenlijst” gaan om alles in te stellen. Zo heb je meerdere posities waar je de knop kunt laten weergeven om een product aan een wensenlijst toe te voegen, kun je de tekst aanpassen en nog een aantal dingen meer.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Ben je benieuwd wat voor (onbekende) plugins er nog meer allemaal zijn waar je wellicht iets mee kunt op jouw website? Het is dan zeker de moeite om eens te kijken naar een van de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je graag een plugin delen waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

2 reacties

 1. Ik heb een vraag ;
  Als ik fotolinks plaats op een pagina dan deel ik deze in met site origin editer.
  bvb. 1 pagina gedeeld in 3 jaargangen.
  per jaar kunnen er tot 12 links opstaan verdeeld in data.

  Hoe kan ik die data en links, met name de links strak onder elkaar weergeven?

  2007
  2 februari linkpppppppp
  8 maart linkppppppppp
  12 april linkppppppppppp
  15 mei linkppppppppppp
  enz

  Is hier een speciale plugin of widget voor?

  Vast hartelijk dank voor een advies.

  Vriendelijke groeten,
  Jo Melis

  1. Ben niet bekend met Site Origin en de indeling daarvan, maar het zal uiteindelijk altijd wel met CSS opgelost kunnen worden. Er is niet echt een plugin voor om dingen strak onder elkaar te krijgen, het heeft puur met de opmaak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *