Top 5 WordPress plugins augustus 2015

Top 5 WordPress plugins van de maand

Vandaag is het weer zover. Elke derde maandag van de maand kun je hier de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Het zal altijd gaan om plugins die in de officiële WordPress directory staan en dus volledig gratis te downloaden zijn.

Natuurlijk kunnen er altijd plugins bijstaan waar je niets mee kunt omdat iedereen in verschillende markten actief is.

Desalniettemin kunnen er natuurlijk ook altijd plugins in de maandelijks top 5 staan waar je wel wat aan hebt op je website. Het kan daarom nooit kwaad om maandelijks de top 5 te bekijken. Hieronder volgen de top 5 plugins van deze maand.

#5 Progress Bar

Progress bar

Wil je een progressiebalk tonen op een pagina van je website om te laten zien wat voor progressie er is geboekt voor een bepaald project of iets anders? De plugin “Progress bar” geeft je deze mogelijkheid.

Zodra je de plugin activeert werkt het meteen. Er zijn dus verder geen instellingen waar je naar hoeft te kijken.

Het enige wat je hoeft te doen om een progressiebalk in een bericht of pagina te krijgen is de shortcode [wppb progress=50] gebruiken.

Het getal 50 kun je aanpassen en staat voor de progressie in procenten. Verder wordt de balk standaard in het blauw weergegeven en wordt er geen tekst getoond. Wil je een andere kleur of wil je tekst tonen in de balk, bekijk dan op deze pagina welke dingen je aan de shortcode kunt toevoegen.

#4 SyntaxHighlighter Evolved

SyntaxHighlighter Evolved

Benieuwd welke plugin ik gebruik als ik HTML, CSS, PHP of andere code wil toevoegen aan een bericht of pagina? Dit doe ik allemaal met de plugin SyntaxHighlighter Evolved.

Met de plugin kun je net als op WordPress.com op een eenvoudige manier broncode toevoegen zonder dat dit conflicten oplevert of het als platte tekst wordt weergegeven.

Met behulp van een shortcode die je om de brondcode kunt plaatsen kun je ervoor zorgen dat de opmaak behouden blijft en er syntax highlighting is voor bepaalde programmeertalen.

De shortcode is verder heel eenvoudig. Voor CSS gebruik je [css] voor en [/css] na de code, voor PHP [php] voor en [/php] na de code en voor alle andere talen werkt het hetzelfde.

#3 Redirection

Redirection

Met plugin Redirection heb je de mogelijkheid om 301 redirects toe te voegen aan je website, zodat je bijvoorbeeld oude pagina’s die je van de website hebt gehaald kunt laten doorsturen naar een andere URL.

Uiteraard zijn er nog veel meer plugins waar je ook redirects mee kunt maken, maar Redirection heeft als extra toevoeging dat het ook in de gaten houdt of bezoekers op een 404 errorpagina terechtkomen.

Doordat de 404 errorpagina’s worden bijgehouden krijg je een handig overzicht met URL’s die je kunt doorsturen naar de juiste URL, zodat bezoekers in de toekomst niet meer op een 404 errorpagina uitkomen.

#2 Google Tag Manager for WordPress

DuracellTomi's Google Tag Manager for WordPress

Google Tag Manager is een gratis tool van Google die je de mogelijkheid geeft om scripts vanaf 1 locatie te beheren en implementeren.

Zo kun je scripts als de Facebook conversion Pixel code, Google Analytics, Adwords, en dat soort dingen allemaal via de Google Tag Manager implementeren op je website.

Om ervoor te zorgen dat de scripts geladen worden op je website hoef je alleen maar eenmalig de Google Tag Manager code te plaatsen op je website. De plugin DuracellTomi’s Google Tag Manager for WordPress zorgt ervoor dat je dit op een eenvoudig manier kan toevoegen en geeft je nog allerlei andere instellingen.

Wanneer je bezig bent met de Google Tag Manager omdat je bijvoorbeeld de conversie van je websites in de gaten wilt houden, dan is het zeker de moeite waard zijn om deze plugin eens te bekijken als je de code niet wilt induiken.

#1 User Switching

 User Switching

De plugin User Switching is met name handig wanneer je een membership website hebt. Je kunt dan gewoon inloggen op je normale beheerdersaccount en eventueel wisselen naar een andere gebruiker om te bekijken hoe deze gebruiker alles ziet.

Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een bepaald probleem hebt en je niet direct weet hoe en wat, dan kun je de website als deze gebruiker bekijken en op zijn of haar manier het probleem zien. Op deze manier kan je een stuk beter antwoord geven op de vraag zonder dat het je veel meer tijd kost.

Verder is deze plugin ook handig in een testomgeving en je bepaalde dingen vanaf een andere gebruiker wilt bekijken, en zo zijn er natuurlijk nog wel een aantal redenen meer te bedenken waarom deze plugin handig is.

Uiteraard kunnen alleen beheerders van gebruiker wisselen en is deze optie voor andere gebruikers niet toegankelijk. Verder zullen wachtwoorden van gebruikers ook nooit getoond worden.

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die wellicht voor jou website handig zijn? Je kunt dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *