Top 5 WordPress plugins augustus 2017

Top 5 WordPress Plugins Augustus

De top 5 WordPress plugins van de maand augustus staan weer netjes voor je klaar.

Zoals je gewend bent zit er weer veel diversiteit tussen de plugins, waardoor het zomaar kan zijn dat meerdere plugins handig zijn voor jouw website.

Ben je benieuwd welke plugins deze maand in de top 5 terecht zijn gekomen? Laten we dan maar snel beginnen met de plugin op plek nummer 5.

#5 Server Info

Server Information

In bepaalde situaties is het handige om informatie te hebben over de server waar je website op gehost staat.

Met de plugin Server info kun je op een eenvoudige manier allerlei informatie bekijken. Zo kun je onder andere zien op welke PHP en MySQL versie je website draait, op welk besturingssysteem de server draait en wat het IP-adres is.

Verder kun je ook de geheugenlimiet zien van je WordPress-website, of debugging aanstaat en welke databasegegevens gebruikt worden.

Ga naar de plugin Server Info

#4 View Admin As

View Admin As

Met de plugin View Admin As krijg je een extra knopje in de admin bar (balk bovenaan als je ingelogd bent). Je kunt hier tussen de verschillende gebruikersrollen kiezen die je op je website hebt.

Eenmaal een andere gebruikersrol gekozen, kun je precies bekijken wat deze rollen precies kunnen zien. Het mooie is natuurlijk dat je hier niet eerst nieuwe gebruikers voor hoeft aan te maken of moet wisselen tussen gebruikers.

Verder is het ook mogelijk om de website te bekijken als een specifieke gebruiker. Voor deze gebruiker kun je vervolgens de gebruikersvoorkeuren wijzigen zoals welke scherminstellingen aan en uitstaan op de verschillende pagina’s.

Ga naar de plugin View Admin As

#3 Post Expirator

Wil je dat een bepaald bericht of pagina na een tijdje verloopt en niet meer zichtbaar is op de website? De plugin Post Expirator kan je hier uitstekend bij helpen.

Zodra je de plugin installeert en activeert heb je de mogelijkheid om een vervaltijd in te stellen voor berichten en pagina’s.

Verder kun je ook aangeven wat er met het bericht moet gebeuren als het komt te vervallen. Je kunt berichten terugzetten naar concept, verwijderen, niet meer sticky maken, juist wel sticky maken, en nog een aantal andere dingen.

Ga naar de plugin Post Expirator

#2 Ajax Load More

Ajax Load More

Ajax Load More is een plugin waarmee je infinite scroll op je website kunt krijgen, net zoals Facebook bijvoorbeeld heeft als je door de tijdlijn heen scrolt.

Ajax Loard more werkt onder andere voor berichten, pagina’s, reacties en andere met Ajax aangedreven post types. Zo werkt het ook met WooCommerce producten.

Eenmaal de plugin actief op je website, kun je zelf aangeven voor welke css class infinity scroll moet worden ingeschakeld. Daarnaast kun je ook aangeven wat voor teken er bij het laden moet worden weergegeven.

Ga naar de plugin Ajax Load More

#1 Hummingbird Page Speed Optimization

Hummingbird Page Speed Optimization

Met de plugin Hummingbird Page Speed Optimization kun je de performance van je website testen en dingen verbeteren.

Als de plugin actief is kun je op het nieuwe menu-item Hummingbird klikken en een performance test starten. Zodra dit gedaan is verschijnen de knoppen om je website te verbeteren.

Met behulp van deze plugin kun je onder andere (browser) caching, gzip compressie en minification inschakelen.

Ga naar de plugin Hummingbird Page Speed Optimization

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die misschien handig zijn voor jouw website? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

4 reacties

  1. Ha Maikel,
    Leuk om View Admin As in deze lijst te zien! De 2 extra modules ook getest?
    Als je ideeën en/of verbeteringen hebt hoor ik het graag!
    Groeten, Jory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *