Top 5 WordPress plugins december 2014

WordPress plugins van de maand

Het is alweer tijd voor de laatste top 5 WordPress plugins van de maand van dit jaar.

In deze top 5 staan weer verschillende handige plugins waar je wellicht iets aan hebt voor je website.

Zo staan er plugins in die te maken hebben met de auteur van een blogbericht, Google Adsense, je social media volgers en het mooi weergeven van voor en na foto’s. Benieuwd welke plugins je hiermee kunnen helpen? Lees dan snel verder.

#5 WP Author, Date and Meta Remover

WP Author, Date and Meta Remover

Niet iedereen wil dat er bij een bericht wordt weergegeven wie de auteur en wat de publicatiedatum is. Om dit op te lossen moet je vaak de code induiken om het uit het thema te halen of door het met CSS te verbergen.

Ik ben recent de plugin WP Author, Date and Meta Remover tegengekomen. Wanneer je de kennis niet hebt om de code in te duiken is dit een goede oplossing om deze informatie alsnog weg te krijgen.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin activeren en je zal de auteur, datum en andere meta data niet meer zien. Dit doet de plugin door gebruik te maken van een klein CSS bestandje die dit verbergt.

De plugin is gebaseerd op de standaard WordPress thema’s van 2011-2014, maar het werkt bij heel veel andere thema’s. Het nadeel is echter wel dat het dus kan voorkomen dat het wellicht bij jouw thema niet werkt, dan zou je het alsnog zelf moeten doen.

#4 Social Count Plus

Social Count Plus

Met de plugin Social Count Plus kun je laten zien hoeveel volgers, fans of abonnees je hebt op je social media pagina’s zoals Twitter, Facebook , Google+, Instagram en YouTube.

Naast de fans op social media kun je ook laten zien hoeveel berichten er op je website staan en het aantal reacties. Je hebt verder ook de keuze uit verschillende designs voor de social media logo’s en je kunt de volgorde helemaal zelf bepalen.

Je kunt in de sidebar van je website laten zien hoeveel volgers je hebt door een widget te gebruiken, maar je kunt het ook in een bericht of pagina zetten door middel van een shortcode.

De plugin bekijkt één keer per dag hoeveel volgers je hebt op je social media profielen en onthoudt dit dan in de cache. Het wordt op deze manier gedaan om de server niet teveel te belasten.

#3 TwentyTwenty

Twentytwenty

Maak je gebruik van voor en na foto’s op je website, dan is de plugin TwentyTwenty wellicht iets voor jou.

Met TwentyTwenty kun je een interactieve slider maken die de voor en na foto’s naast elkaar laat zien. Je kunt dan vervolgens met een balkje in het midden heen en weer bewegen om de nieuwe foto over de oude heen te laten gaan of andersom.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren, twee foto’s plaatsen die exact dezelfde grootte hebben in pixels en deze tussen een shortcode plaatsen.

De shortcode die je hiervoor moet gebruiken is [twentytwenty]. Zet [twentytwenty] voor de foto’s en [/twentytwenty] na de foto’s en het zal werken.

Bekijk anders ook deze video even om te bekijken hoe het allemaal precies werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=4tJocUD9hDA

#2 Simple Author Box

Simple Author Box

Met de plugin Simple Author Box kun je onderaan al je blogberichten een box laten zien met informatie over de auteur van het artikel.

De auteur box is volledig responsive en je kunt er onder andere de naam, gravatar en een korte biografie van de auteur laten zien. Verder heb je ook de keuze om de social media profielen van de auteur weer te laten geven.

Je kunt al deze informatie gewoon in je eigen WordPress gebruikers profiel invullen. Je kunt hier komen door naar “Gebruikers -> Je profiel” te gaan of door rechtsboven in de admin toolbar op “Mijn profiel wijzigen” te klikken.

Verder kun je via “instellingen -> Simple Author Box” ook nog het nodige aanpassen, neem hier dus zeker een kijkje nadat je de plugin hebt geactiveerd.

#1 Google Adsense

Google Adsense

Google had begin dit jaar een WordPress plugin gelanceerd onder de naam “Google Publisher Plugin”. De naam van deze plugin is aangepast naar “Google Adsense” en is sinds vorige week uit de bèta gekomen.

Met de Google Adsense plugin kun je zoals je wel verwacht je Google Adsense account koppelen aan je WordPress website en vervolgens advertenties op je website plaatsen. Je kunt dit doen zonder zelf een code op je website te plaatsen.

Wanneer je de plugin activeert kun je naar “Instellingen -> Adsense” gaan om als eerst op je Google account in te loggen om deze te koppelen aan je website. Vervolgens kun je klikken op “Advertenties beheren” om de homepage, berichten en pagina’s van je website te laten analyseren op mogelijke posities voor de advertenties.

Wanneer de analyse voltooid is krijg je het volgende te zien:

Google Publisher Plugin Analyse

Het is mogelijk om een Adsense advertentie te plaatsen op alle plekken waar een pinnetje met een + teken staat. Wanneer je erop klikt krijg je direct te zien wat voor Advertentie er op die plek komt, maar je hebt linksonder bij het draaiwieltje ook nog de mogelijkheid om dit aan te passen.

Klik tot slot op Opslaan & activeren” en je Adsense advertenties staan online. Kortom, dit is een handige en betrouwbare plugin voor de vele mensen die gebruikmaken van Google Adsense als verdienmodel.

Meer handige plugins ontdekken?

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige plugins voor WordPress. In de vorige edities van de top 5 WordPress plugins staan ook een meerdere handige plugins voor je website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *