Top 5 WordPress plugins december 2015

Top 5 WordPress plugins van de maand

Dit is alweer de laatste editie van de top 5 WordPress plugins van de maand van het jaar 2015!

Het jaar is voor mijn gevoel weer vliegensvlug voorbij gegaan en langzaam ben ik aan het bedenken wat mijn hoofddoel voor deze website in 2016 gaat worden.

Voordat 2016 begint is het echter ook altijd leuk om terug te kijken op het huidige jaar. Heb jij bereikt met je website wat je wilde bereiken? Laat het gerust weten in de reacties.

Maar goed, laten we voor nu eerst even teruggaan naar de top 5 WordPress plugins van de maand december. Op plek nummer 5 staat…

#5 Easy CountDowner

Easy CountDowner

In bepaalde situaties kan het voorkomen dat je gebruik wilt maken van een mooie countdown timer op een pagina van je website.

Nu zien de meeste countdown timers er vrij saai uit en krijg je meestal alleen aftellende cijfers te zien. Met de plugin Easy CountDowner kun je echter een countdown timer maken die er gemoderniseerd uitziet.

Wanneer je de plugin activeert krijg je in de editor van WordPress een extra knopje te zien genaamd “Countdowner”. Wanneer je hier op klikt kun je de einddatum instellen, wat voor kleuren de countdown timer moet gebruiken en nog een aantal dingen meer.

Het enige nadeel van deze plugin is dat je wel zelf de kleurcodes moet weten en er geen mogelijkheid is om dit in WordPress zelf te selecteren.

#4 WordPress Ad Widget

WordPress Ad Widget

Het kan zijn dat je op een bepaald punt advertenties in een widget op je website wilt plaatsen. Nu zou je dit kunnen bereiken met de standaard tekst widget in WordPress, maar wanneer je niets van codes wilt weten kan het ook op een andere manier.

Met de plugin WordPress Ad Widget krijg je twee extra widgets waarmee je advertenties kunt plaatsen op je website.

Er is een widget waarin je een afbeelding kunt toevoegen en een link kunt invullen die op de afbeelding wordt gezet en er is een widget waarin je de code kunt plaatsen die je van bijvoorbeeld Google Adsense krijgt (kan ook in normale tekst widget).

#3 Better Notifications for WordPress

Better Notifications for WordPress

Standaard stuurt WordPress e-mail notificaties om de beheerder van de website op de hoogte brengen van nieuwe reacties, nieuwe gebruikers, en dat soort dingen.

Met Better Notifications for WordPress kun je nog een stapje verder gaan. Met deze plugin kun je namelijk aangepaste e-mail notificaties maken en zelf bepalen naar welke gebruiker of gebruikersrol deze e-mail verzonden wordt.

Waar je aangepaste e-mail notificaties voor kunt maken? Je kunt dit aanmaken voor dingen als wanneer er een nieuw bericht gepubliceerd, aangepast of ingepland wordt, er een nieuwe categorie is aangemaakt, en ook nog voor allerlei andere dingen.

#2 Admin Columns

Admin Columns

Mis je bepaalde kolommen in het beheerdersgedeelte van WordPress? Met de plugin Admin Colomns krijg je de mogelijkheid om extra kolommen toe te voegen van verschillende onderdelen.

Zo kun je er onder andere voor zorgen dat je bij het berichtenoverzicht ook direct de uitgelichte afbeelding ziet die je hebt ingesteld. Verder is het ook mogelijk om de registratiedatum bij de lijst van alle gebruikers te laten zien.

Het zal je uiteraard niet verbazen dat er nog veel meer mogelijkheden zijn met deze plugin. Het enige wat je hoeft te doen om het te realiseren is naar “Instellingen -> Admin Columns” gaan en de gewenste kolommen instellen.

#1 Customify

Customify

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je zonder kennis van code dingen kunt aanpassen als het lettertype en de kleuren van verschillende onderdelen op de website. Het geldt dan met name voor thema’s waar deze mogelijkheid niet inzit.

Voorheen wist ik geen antwoord op deze vraag, maar deze week kwam ik toevallig de plugin Customify tegen. Met Customify krijg je extra opties in de Customizer van WordPress en je kunt hiermee van alles aanpassen.

Zo kun je eenvoudig het lettertype veranderen, kleuren aanpassen, achtergrond aanpassen, en nog een aantal dingen meer. Er zit zelfs een live CSS Editor in verwerkt.

Verder kun je bij “Instellingen -> Customify” zelf instellen of je ook bepaalde onderdelen wilt verbergen in de customizer.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Heb je na het lezen van deze top 5 zin om nog meer plugins te ontdekken waar je wellicht iets aan hebt? Bekijk gerust ook eens naar de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

2 reacties

  1. Hallo,
    Ik heb lang getwijfeld of dat ik een update van wordpress zou doen en div plug ins . Ik kan je vertellen dat het allemaal gelukt is ondanks de verhalen van div mensen dat de hele site aan diggelen was. Ik heb maar een paar dingetjes moeten aanpassen en er zijn wat dingen toegevoegd door wordpress wat op de een of andere manier verdwenen was. Kortom ik ben een blij mens en ik ben blij dat ik een keer kan terugvallen op jouw wanneer ik het niet meer weet.
    Bedankt en ga vooral zo verder want ik kijk er naar uit wat je nu weer in petto hebt!
    Een fijne kerstdagen gewenst en alvast een voorspoedig 2016

    Groet Ted Donkervoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *