Top 5 WordPress plugins januari 2018

Top 5 WordPress plugins januari

De eerste top 5 WordPress plugins van de maand is een dagje later online gekomen dan je misschien gewend bent.

Ik kwam er iets te laat achter dat ik een foutje had gemaakt met de datum tijdens het inplannen van het artikel.

Een dag later dus, maar zeker niet minder de moeite waard. Hieronder volgen 5 plugins waar jij misschien iets aan hebt.

#5 Post Category Image With Grid and Slider

Post Category Image With Grid and Slider
Wil je categorieën een afbeelding geven en dit op je website tonen in grid of in een slider, dan zit je met de Post Category Image With Grid and Slider goed.

Zodra je de plugin activeert kun je afbeeldingen toevoegen. Je hebt tevens de optie om aan te geven voor welke soort categorieen je dit wilt doen, zo kan het bijvoorbeeld ook voor custom post types categorieën.

Eenmaal de categorieen een afbeelding gegeven, kun je met behulp van een shortcode de categorieën in grid of in een slider toevoegen aan een pagina.

Ga naar de plugin Post Category Image With Grid and Slider

#4 Hide Page And Post Title

Hide Page And Post Title
Het verbergen van een titel op een bericht of pagina kan in sommige situaties heel handig zijn.

Steeds meer thema’s geven je deze optie dan ook, maar mocht dit bij jou nog niet het geval zijn, dan kan de plugin Hide Page and Post Title je helpen.

Eenmaal de plugin geactiveerd krijg je aan de rechterzijde van de editor de mogelijkheid om aan te vinken of een titel verborgen moet worden.

Ga naar de plugin Hide Page And Post Title

#3 File Manager Advanced

File Manager Advanced
Kun je de ftp-gegevens van je website niet vinden of lukt het je gewoonweg niet om hier op ingelogd te raken, maar moet je wel bij de bestanden zijn?

Met File Manager Advanced kun je vanuit WordPress bestanden op je server beheren. FTP is dus overbodig, hoewel het wel altijd handig is om op een later moment alsnog te proberen om via FTP te werken.

Zodra je de plugin activeert kun je naar File Manager Advanced gaan in het menu. Je kunt dan bestanden bewerken, verwijderen, toevoegen, downloaden en nog heel veel meer.

Ga naar de plugin File Manager Advanced

#2 ACF Content Analysis for Yoast SEO

ACF Content Analysis for Yoast SEO
De Advanced Custom Fields plugin is erg populair met meer dan 1 miljoen actieve installaties. Wat jammer is bij deze plugin is dat de content in de custom field niet wordt meegenomen in de Yoast SEO plugin.

De plugin ACF Content Analysis for Yoast SEO lost dit probleem mooi voor je op.

Met deze plugin geactiveerd wordt de content op een normale manier geanalyseerd, zodat jij precies weet hoe je content SEO technisch in elkaar steekt.

Ga naar de plugin ACF Content Analysis for Yoast SEO

#1 Server Mail Check

De plugin Server Mail Check is ontzettend eenvoudig, maar in bepaalde situaties heel erg handig.

Met deze plugin kun je testen of mails die via je WordPress-website verzonden worden goed aankomen. Zo kun je mooi testen of er problemen zijn of dat alles goed gaat.

Indien de plugin actief staat op je website kun je mailtesten uitvoeren via “Dashboard -> Check Email”. Tip: Ik zou het testen naar verschillende soorten mailadressen, zoals bijvoorbeeld @gmail.com, @hotmail.com, etc.

Ga naar de plugin Server Mail Check

Meer handige WordPress plugins ontdekken?

In de voorgaande edities van de top 5 (premium) WordPress plugins staan wellicht meer plugins die handig kunnen zijn voor je website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je een andere handige plugin delen waar je erg tevreden over bent? Vertel het in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *