Top 5 WordPress plugins juni 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

Denk je dat er geen plugins meer over zijn voor een nieuwe top 5 WordPress plugins van de maand, dan heb je het mis.

Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 45.244 plugins beschikbaar in de officiele WordPress plugin directory.

Reken er dus maar op dat je nog lang niet van mij af bent en de top 5 keer op keer terug zal komen. 🙂

Tijd om te beginnen met de plugin op plek nummer 5…

#5 Spacer

Spacer

Soms wil je gewoon net even wat meer witruimte tussen verschillende onderdelen van je website in een bericht of pagina. Nu is dit te bereiken met CSS als je hier bekend mee bent, maar een andere oplossing is de plugin Spacer.

Met deze plugin krijg je een extra icoontje in de visuele editor van WordPress waarmee je kunt aangeven dat er extra witruimte moet komen.

Bij “Instellingen -> Spacer” kun je de standaard witruimte aangeven die je wilt gebruiken. Verder is het ook mogelijk om extra standaard spacers te maken die je direct kunt selecteren in de visuele editor.

#4 Comments Ratings

Comments ratings

Wil je op jouw website reviews ontvangen op de plek waar bezoekers normaal reacties kunnen achterlaten?

De plugin Comments Ratings zorgt ervoor dat bezoekers 1 tot 5 sterren kunnen geven, de belangrijkste punten kunnen samenvatten en een volledige review kunnen plaatsen.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin activeren en het is geregeld. Bij “Instellingen -> Comments ratings” kun je verder nog een aantal dingen vertalen en je kunt aangeven voor welke post types je reviews wilt toestaan.

#3 White Label CMS

White Label CMS

Heb je weleens de behoefte gehad om het WordPress dashboard te aan te passen voor je gebruikers of klanten?

De plugin White Label CMS geeft je allerlei mogelijkheden om dingen aan te passen als het logo dat gebruikt wordt, de dashboard panelen die te zien zijn, de inlogurl die gebruikt wordt en welke menu-items zichtbaar zijn in het dashboard.

Je kunt dit allemaal instellen door naar “Instellingen -> White Label CMS” te gaan, waar de instellingen onderverdeeld zijn in Branding, Dashboard panels, Admin settings en Modify Menus.

#2 User Access Manager

WordPress heeft van zichzelf meerdere gebruikersrollen waar je gebruik van kunt maken. Het kan echter zijn dat je mensen bepaalde rechten wilt geven omdat deze nodig zijn, maar dat je dit niet wilt voor alle berichten.

Zo kan het zijn dat iemand geen toegang nodig heeft om alle berichten te bewerken, maar bijvoorbeeld wel toegang nodig heeft tot een specifiek bericht.

Met de plugin User Acces Manager krijg je net wat meer controle over wie toegang heeft tot bepaalde berichten, pagina’s en bestanden. Je kunt hier meerdere gebruikersgroepen voor maken en koppelen aan verschillende gebruikers.

#1 Subscribe To Comments Reloaded

Subscribe To Comments Reloaded

Wil je bezoekers van je website de mogelijkheid geven om zich te abonneren op de reacties bij een artikel? De plugin Subscribe To Comments Reloaded zorgt dat je deze mogelijkheid krijgt.

Zodra mensen zich abonneren op de reacties van een artikel zal er een e-mail notificatie verzonden worden wanneer er een nieuwe reactie is geplaatst. Je kunt zelf instellen wat voor tekst er in de e-mail komt te staan.

Daarnaast heeft deze plugin ook nog een subscription manager, waardoor mensen zich ook weer kunnen uitschrijven voor de e-mail notificaties. Dit is natuurlijk wel zo prettig.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Heb je na het lezen van deze top 5 zin om nog meer plugins te ontdekken? Bekijk dan ook eens de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

2 reacties

  1. Leuk, die top 5 elke maand. #4 Comments Ratings meteen geïnstalleerd, maar het aanklikken van de sterren gaat niet. Kan het zijn dat deze plugin niet werkt bij de nieuwste versie van WP?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *