Top 5 WordPress plugins juni 2017

Top 5 WordPress Plugins Juni

Het is juni en we hebben deze maand gelukkig alweer mooi weer gehad. Ondanks het mooie weer moeten we natuurlijk niet onze website vergeten.

Deze maand heb ik daarom weer een top 5 WordPress plugins van de maand voor je klaar staan. In de top 5 vind je weer diverse plugins die misschien iets moois of handigs aan jouw website toevoegen.

Ben je stiekem al benieuwd welke 5 plugins de lijst dit keer gehaald hebben? Laten we dan maar snel beginnen.

#5 Source Affix

Het kan heel goed zijn dat je in artikelen op je website bronnen wilt delen waar je informatie vandaan hebt gehaald of waar juist extra informatie te lezen valt over een bepaald onderwerp.

De plugin Source Affix geeft je deze mogelijkheid. Je krijgt een aparte box in de WordPress editor waar je links kunt plaatsen richting andere bronnen. Dit kan zowel bij berichten, pagina’s en andere custom post types die je website bezit.

Verder zijn er nog een aantal verschillende instellingen beschikbaar bij deze plugin. Zo kun je onder andere de bronnen scheiden met een komma of juist in een lijstje laten zien.

Ga naar de plugin Source Affix

#4 Username Changer

Username changer

Een gebruikersnaam veranderen is in WordPress helemaal niet eenvoudig. Standaard is het namelijk niet mogelijk en de database moet je niet in willen als je hier geen verstand van hebt.

De plugin Username Changer is in dit geval een uitstekende oplossing. Zodra je de plugin installeert en activeert kun je via het WordPress beheerdersgedeelte gebruikersnamen aanpassen.

Je kunt gebruikersnamen aanpassen door naar “Gebruikers” te gaan en vervolgens de desbetreffende gebruiker. Naast “Gebruikersnaam” zie je dan een link met change username staan om de gebruikersnaam te wijzigen.

Ga naar de plugin Username changer

#3 Bulk Move

De WordPress plugin Bulk move kun je gebruiken wanneer je berichten in bulk van de ene categorie naar de ander wilt verplaatsen. Daarnaast heb je ook de optie om een categorie naar een tag te verplaatsen of andersom.

Zodra je de plugin installeert en activeert, kun je naar “Extra – Bulk move” om bij de bulk-acties te komen. Wel moet je opletten bij deze plugin. Je kunt namelijk ook berichten verwijderen uit een bepaalde categorie of tag.

Je kunt de plugin verder gewoon weer deactiveren en verwijderen nadat je gedaan hebt wat je gedaan wilde hebben. Alle veranderingen zijn permanent, de plugin actief houden is hier niet voor nodig.

Ga naar de plugin Bulk Move

#2 Internal Links Generator

Wil je automatisch op bepaalde woorden van je website interne links gebruiken? De plugin Internal Links Generator kan je hierbij helpen. Je kunt namelijk alles volledig automatiseren. Het enige wat je hoeft te doen is woorden toevoegen en deze woorden te linken.

Het maken van interne links is zoals je misschien wel weet altijd handig. Het is fijn voor je bezoekers en daarnaast ook voor Google en andere zoekmachines.

Naast dat je het linken kunt automatiseren, kun je ook nog bekijken hoe vaak een keyword van je lijst in de content voorkomt, je kunt keywords limiteren en nog heel wat meer. Zo kun je alle keywords en links in een excelsheet verwerken en het in één keer importeren.

Ga naar de plugin Internal Links Generator

#1 Gallery by Envira

Hoewel je geen plugin nodig hebt om galerijen in WordPress te maken, kan een galerij plugin je wel net even wat meer mogelijkheden geven en misschien vind je het ook prettiger werken.

De plugin Gallery by Envira is volledig responsive en werkt met een drag-and-drop galerij builder. Het is hierdoor heel eenvoudig werken. Verder kun je zowel afbeeldingen als video’s aan een galerij toevoegen.

Gallery by Envira is daarnaast ook erg goed geoptimaliseerd om de performance zo goed mogelijk te houden. De makers beweren zelfs dat het de snelste WordPress galerij plugin is op de markt.

Ga naar de plugin Gallery by Envira

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Heb je na het lezen van deze top 5 zin om nog meer plugins te ontdekken? Bekijk dan ook eens de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

4 reacties

  1. Hi Maikel, ik sluit mij volledig aan bij de vorige poster, altijd kijken of er wat bij zit die een verbetering of een onbekendheid kan opleveren of wegnemen.
    bedankt voor je maandelijkse update. keep doing this.
    grtjes

  2. Toch altijd even al je tips bekijken en dat was ook dit keer de moeite waard. Gebruik veelvuldig de standaard gallery functie van WordPress.

    Misschien dat de Gallery by Envira net even wat meer kan en er iets beter uit ziet, zal het eens testen.

    Bedankt weer voor alle tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *