Top 5 WordPress plugins maart 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

De afgelopen maand ben ik weer diverse plugins tegengekomen die wellicht voor jouw website ook handig kunnen zijn.

In het overzicht hieronder kun je de top 5 WordPress plugins van de maand maart bekijken.

Het gaat van een plugin voor eenvoudige sociale media iconen in de sidebar tot… Sorry, maar tot wat het gaat moet je natuurlijk zelf bekijken hieronder. 🙂

#5 Social Icons Widget

Social Icons Widget

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons leven. Wanneer je behoefte hebt om een aantal eenvoudige sociale media knoppen naar je profielen en pagina’s te plaatsen op je website, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem meer.

Met een plugin als Social Icons Widget krijg je een handige widget waarmee je met enkele muisklikken sociale media iconen op je website kunt krijgen.

Je kunt de iconen eenvoudig toevoegen door een link te plaatsen naar je social media profiel en vervolgens kun je zelf de volgorde bepalen door de icoontjes te slepen naar de juiste plek.

#4 Editor Color on Word Count

Editor Color On Word Count

Wil je dat alle artikelen die je schrijft, of die andere auteurs op je website schrijven, minimaal een bepaald aantal woorden heeft? De plugin Editor Color on Word Count kan dan iets voor jou zijn.

Met deze plugin kun je de achtergrondkleur van de editor in WordPress aanpassen aan de hand van het woordenaantal. Dit kan net het beetje extra motivatie geven dat nodig is.

Eenmaal de plugin op je WordPress website gezet kun je naar “Instellingen -> Editor Colors” gaan. Je kunt hier zelf het aantal woorden instellen en de achtergrondkleur die de editor dan moet krijgen.

#3 Thank Me Later

Thank me later

Met de plugin “Thank Me Later” kun je bezoekers die een reactie achterlaten op je website achteraf geautomatiseerd een mailtje sturen.

Op deze manier zou je ervoor kunnen zorgen dat deze bezoekers nog een keer terugkomen naar de pagina om de interactie aan te blijven gaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook een beloning geven in de vorm van een e-book of een kortingscode of iets heel anders.

Wanneer je de plugin geactiveerd hebt kun je naar het menu-item “Thank Me Later” om de plugin verder te installeren. Je kunt vervolgens zelf de mail instellen, of er berichten uitgesloten moeten worden en hoelang het duurt voordat de mail verzonden wordt.

#2 Animate It!

Animate it

Je ziet steeds vaker op websites geanimeerde effecten wanneer je naar beneden scrolt op een pagina of op een pagina terechtkomt. Nu kun je dit met CSS bereiken, maar hier heb je wel de kennis voor nodig.

Een eenvoudigere oplossing is de plugin Animate It! Zodra je de plugin installeert en activeert krijg je een extra icoontje in de visuele editor van WordPress.

Wanneer je hierop klikt kun je aangeven wat voor animatie je wilt gebruiken en kun je deze invoegen in het bericht. Vervolgens kun je zelf de content bepalen waar je de animatie voor wilt gebruiken.

#1 WPMovieLibrary

WPMovieLibrary

Wanneer je een website over films of series hebt, dan is de plugin WPMovieLibrary wellicht iets voor jou. Het zorgt ervoor dat je van jouw WordPress website een filmbibliotheek kunt maken.

Uiteraard kun je deze plugin ook voor andere doeleinde gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor toneelstukken van een school, theatervoorstellingen, muziekfestivals, of wat je zelf nog meer kunt bedenken.

Je kunt met deze plugin een filmposter uploaden en dingen invullen als wat de genre is, wie de regisseur is, welke acteurs hebben meegespeeld, hoelang de speeltijd is, en dat soort dingen.

Uiteraard is er ook ruimte voor een beschrijving en dat soort dingen en er zijn drie verschillende templates die je kunt gebruiken om alles weer te geven.

Interesse in nog meer handige plugins?

Het verbaasd je waarschijnlijk niet dat er voor WordPress nog heel veel meer plugins beschikbaar zijn om te gebruiken. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

4 reacties

    1. Van reisjunkies is in principe gewoon Google maps geïntegreerd op de website. Het zal in dit geval een aangepaste kaart zijn om weer te geven wat ze willen weergeven (inclusief icoontjes). Hier is niet perse een plugin voor nodig, maar je hebt natuurlijk wel plugins als “Pronamic Google Maps“. Bij de andere website lijkt het meer op een plugin als deze “HTML 5 Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *